Δολιοφθορείς και μυαλοφυγόδικοι...

Οι πριονισμένοι υδροσωλήνες μιλούν μόνοι τους για τους ενόχους

Για πολλοστή φορά εφέτος μια σειρά σπιτιών μείναμε χωρίς νερό πέραν του 12ωρου της προγραμματισμένης διακοπής! Τέλος πάντων το έχουμε πλέον πάρει απόφαση πως αυτό το καλοκαίρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως το καλοκαίρι κυριολεκτικά της καμένης γής.

Αλλά γιατί τόσες πολλές οι απρογραμμάτιστες 24ωρες διακοπές νερού μόνο για ορισμένους; Αναζητήσαμε τον Τέλη Αστρά, υπεύθυνο του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Στραπουργιών, Υψηλού, Μεσαθουριού και Λαμύρων. Κι αυτός αγανακτισμένος μας αποκάλυψε πως 6-7 φορές βρήκε συγκεκριμένη σωλήνα πριονισμένη (!) είτε από πριονωτά δόντια ζώου (!) είτε από δόντια πριονιού!

Βέβαια η πιέση στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά μεγάλη και ο Τ. Αστράς αμφέβαλε αν μπορεί ένα ζώο να άνοιξει 1,5 εκατοστό κυκλική πριονωτή τρύπα με τα δόντια του και να μην το διώχνει μακριά η ορμή του νερού. Άλλωστε στη συνέχεια βρήκε την επόμενη μέρα και έναν σύνδεσμο της συγκεκριμένης σωλήνας ξεβιδωμένο! Άρα "τι είδους ζώα είναι αυτά που μπορούν και ξεβιδώνουν και συνδέσμους", αναρωτιόταν θυμωμένος!

Όμως εκτός από τα ζώα που πριονίζουν σωλήνες στην Άνδρο υπάρχουν και ορισμένοι "εξυπνοι" κάτοικοι που ανοιγοκλείνουν τις βάνες του νερού του Δήμου ώστε να εχουν αυτοί επί 24ωρο!!!

Όπως μας αποκάλυψε στη συνεχεια ο Τ. Αστράς το βράδυ της 20ης Αυγούστου ο υδραυλικός του δικτύου Δ.Λ. βρήκε τον κάτοικο Στραπουργιών Δ. Μπλ. χωμένο μέσα στις βάνες "να τις γυρίζει"!

Ο κ. Αστράς έκανε ο ίδιος καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Άνδρου. Το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων, παραπτωμάτων και εγκλημάτων. Και όπως μας είπε ο αστυνομικός διευθυντής την επομένη που επικοινωνήσαμε συντάχθηκε ήδη ερώτημα και στάλθηκε στην υπηρεσία υδρεύσεως του Δήμου Άνδρου ώστε να υποβληθεί μήνυση κατά του συγκεκριμένου συνταξιούχου, ο οποίος θέλει να έχει αυτός 24 ώρες το 24ώρο νερό και οι άλλοι ...ας πάνε να πνιγούνε στη θάλασσα...

Αυτά για να μην ακούμε συνεχώς για έλλειψη νερού. Δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερη έλλειψη μυαλού. Και ακόμα μεγαλύτερη ανοχή των ανευθυνοϋπευθύνων απέναντι σε όσους αυθαιρετούν σε βάρος των συμπολιτών τους...

Φίλοι και φίλες στο νησί μας εκτός από πολλά ζώα με πριονωτά δόντια έχουμε και μυαλοφυγόδικους με μπόλικο πριονίδι στη θέση του εγκεφάλου τους...

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet