Κόσμος έφυγε, αλλά και κόσμος ήρθε...

Άποψη του λιμανιού στο Γαύριο

Τελικά αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν και τα άλλα. Κάτι οι μπουνάτσες, κάτι οι ζεστές μέρες φτάσαμε μέχρι τις τελεταίες μέρες του Αυγούστου στην Άνδρο και ακόμα υπάρχει κόσμος. Βέβαια πολλοί είναι οι ανδριώτες που τα μαζεύουν και φεύγουν, άλλα αρκετοί είναι αυτοί που μένουν και πολλοί είναι και αυτοί που ακόμα έρχονται. Από αυτή την άποψη ο εφετινός Αύγουστος αναπλήρωσε και τον Ιούλιο που ο μισός παρά τις καλοκαιρίες του δεν είχε κίνηση.

Για να το πούμε με αριθμούς, όπως μας τους δίνει το λιμεναρχείο Γαυρίου: Το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Αυγούστου με εννέα αναχωρήσεις πλοίων (2+2 Σούπερφέρι, 1+2 Θεολόγος και 1+1 Αικατερίνη) έφυγαν από το Γαύριο για Ραφήνα 5.502 επιβάτες και 1.544 αυτοκίνητα!

Αναλυτικά, το Σάββατο έφυγαν 2.118 επιβατες και 605 αυτοκίνητα και την Κυριακή 3.384 επιβάτες και 939 αυτοκίνητα. Η πληρότητα των πλοίων που αναχωρούσαν σε επιβάτες έφτασε το 80%-90% και σε αυτοκίνητα του 100%!

Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κανείς "άδειασε το νησί". Αμ δε που άδειασε γιατί όπως μας πληροφορεί, πάλι το λιμεναρχείο Γαυρίου, το ίδιο Σαββατοκύριακό έφτασαν στο νησί 2.526 επιβάτες και 544 αυτοκίνητα. Αναλυτικά, 1500 επιβάτες και 334 αυτοκίνητα ήλθαν το Σάββατο και 1026 επιβατες και 210 αυτοκίνητα ήλθαν την Κυριακή!

Από τα παραπάνω στοιχεία είναι φανερό πως ο Αύγουστος καλά κρατεί. Βεβαίως σιγά-σιγά οι περισσότεροι φεύγουν, αλλά έρχονται ακόμα αρκετοί, έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση στο νησί. Αν μάλιστα τραβήξει λίγο ακόμα ο καιρός μπορεί κανείς να πει πως κάτι έγινε εφέτος τον Αύγουστο σε μια περίοδο που όλα φαντάζουν από δύσκολα μέχρι απογοητευτικά για την οικονομία και την κοινωνία.


"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet