Η σιωπή και η αυτοδικία

Δεν τον ενόχλησε τον συνταξιούχο Δ. Μπλ. η επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία εναντίον του σχετικά με τις βάνες του νερού σε περίοδο λειψυδρίας από τον κ. Τέλη Αστρά (υπεύθυνο του Δήμου Άνδρου μέχρι 31/8 για την ύδρευση της περιοχής Στραπουργιών, Υψηλού, Λαμύρων)!

Δεν το ενόχλησε η αναγραφή του ονόματος του στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, αλλά και το ερώτημα της αστυνομίας προς το τμήμα υδρεύσεως του Δήμου Άνδρου για δίωξη του!

Τον ενόχλησε πως μετά από προσωπική καταγγελία του κ. Αστρά και μετά από επιβεβαίωση του διοικητή της αστυνομίας Άνδρου η ιστοσελίδα μας ανέγραψε το συμβάν (με τα αρχικά του όπως ορίζει ο νόμος)!!

Και δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά λέγοντας ακόμα και με ασύστολα ψέματα εναντίον μας ένα βράδυ στην Χώρα. Αν και νωρίτερα είχε πάρει ευγενικό τηλεφώνημα για να αποσυρθεί η καταγγελία του κ. Αστρά που είχαμε αναγράψει!

Επισημαίνουμε το παράδοξο πως ο ίδιος δεν πήγε ποτέ στον ίδιο τον κ. Αστρά που έχει κάνει την καταγγελία! Και δεν πήγε στην αστυνομία να καλέσει τον καταγγέλλοντα για τα καταγγελλόμενα!

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι πως προηγουμένως είχε θεωρήσει απολύτως φυσιολογικό να ανοίξει ο ίδιος το καπάκι με τις βάνες του νερού και ακόμα πιο φυσιολογικό να τις ελέγξει (ή τι άλλο) χωρίς να ειδοποιήσει τον αρμόδιο του Δήμου Άνδρου!

Με άλλα λόγια τον εν λόγω πολίτη δεν τον ενόχλησε τίποτα από τις πράξεις τις δικές του ή των άλλων παρά μόνο η (μη επώνυμη) δημοσιοποίηση του περιστατικού!!!

Δυστυχώς ο εν λόγω πολίτης αντιπροσωπεύει μεγάλη μερίδα κατοίκων της Άνδρου που κάνουν ότι κάνουν και μετά στο όνομα της γειτονίας ή και του «πατριωτισμού» ζητούν την σιωπή ή ενίοτε και την ανοχή των άλλων.

Να πως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση για ένα νησί σιωπής και ανοχής ακόμα και σε φαινόμενα αυτοδικίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του…

«εν Άνδρω»  

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet