Ολοκληρώθηκε το 6ο διεθνές ιατρικό συνέδριο για το οξειδωτικό στρες στην Άνδρο

Στιγμιότυπο από το συνέδριο στο δημοτικό θέατρο της Χώρας

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην Χώρα Άνδρου το 6ο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες. Το συνέδριο, που έγινε στο δημοτικό θέατρο της Χώρας, συμμετείχαν 117 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι εργασίες άρχισαν στις 28 και έληξαν στις 30 Αυγούστου. Η 31η Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στην ξενάγηση των συνέδρων στην Άνδρο (ανασκαφές και μουσείο Παλαιόπολης από την καθηγήτρια πανεπιστημίου Λυδία Παλαιοκρασσά) και  φιλοξενία και γεύμα στο μοναστήρι της Παναχράντου. Διοργανωτής και υπεύθυνος του συνεδρίου ήταν ο ανδριώτης καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Ράλλης. Χάρη στον κ. Μ. Ράλλη το διεθνές αυτό συνέδριο, που γίνεται κάθε δύο χρόνια, έγινε για 5η φορά στην Άνδρο!

 

Από την προετοιμασία της πατροπαράδοτης μακαρονάδας. Διακρίνεται ο πατέρας Ευδόκιμος και η υπεύθυνη για τα τρέχοντα του συνεδρίου Πόπη Καραχάη.

Σύμφωνα με τους παρακολουθήσαντες το συνέδριο αρκετές νέες έρευνες που έγιναν κατά την τελευταία διετία για το οξειδωτικό στρες και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο και έδωσαν τροφή για νέες συζητήσεις και αναζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα. Όμως εκείνο που εντυπωσίασε τους περισσότερους από τους 80 συνέδρους που συμμετείχαν κατά την τελευταία μέρα στην ξενάγηση και στην φιλοξενία στη Μονή Παναχράντου ήταν η πανοραμική θέα από το μοναστήρι της κοιλάδας της Μεσαριάς και της Χώρας που απλώνει μέσα στο Αιγαίο.

Όπως σχολίασε νεαρή ελληνίδα απόφοιτος της ιατρικής, αλλά και αμερικανός καθηγητής από το Χιούστον: «Τόσες μέρες πηγαίναμε από το ξενοδοχείο στο θέατρο όπου διεξαγόταν το συνέδριο και δεν είχαμε δει το νησί. Σήμερα στην Παλαιόπολη και στην Μονή Παναχράντου είχαμε την ευκαιρία να δούμε το νησί που μας φιλοξένησε και να εντυπωσιαστούμε».

Στιγμιότυπο από το αποχαιρετιστήριο γεύμα στην Μονή Παναχράντου. 

Χάρη στο συνέδριο γέμισε η Χώρα της Άνδρου από πολύχρωμες και πολυεθνικές παρέες επιστημόνων από όλον τον κόσμο δίνοντας έναν διαφορετικό  χαρακτήρα και μια κοσμοπολίτικη νότα στους δρόμους της μικρής πόλης.

Το συνέδριο χρηματοδότησαν κυρίως αμερικανικές πηγές (εταιρείες, ερευνητικά κέντρα κλπ). Είχε όμως και την συμβολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Συνέβαλαν επίσης και αρκετές ελληνικές και ανδριώτικες επιχειρήσεις στην ολοκλήρωση της διοργάνωσης του.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet