ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ: Πρόγραμμα εορτασμού Παναγίας Θεοσκεπάστου 26 & 27 Ιουνίου

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ CΥΡΟΥ

IΕΡΟC ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟC NAOC ΠΑΝΑΓΙΑC ΘΕΟΣKΕΠΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΘΕΟΡΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ 

Αναγγέλλεται στους ευσεβείς Ανδρίους ότι η Πανανδριακή Εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, η οποία, λόγω των τότε ισχυουσών υγειονομικών απαγορεύσεων,  δεν ετελέσθη την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, θα τιμηθεί μεθεόρτως, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων υγειονομικής προστασίας,  την Παρασκευή και το Σάββατο, 26 και 27 Ιουνίου, κατά το εξής Προγραμμα: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ,

Α΄) 6:30 μ.μ. :Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, στον Ιερό Ναό της Θεοσκεπάστου, προ του πέρατος του οποίου θα  ψαλεί ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου ο Α’ Οίκος του Ακαθίστου Ύμνου «Άγγελος Πρωτοστάτης...» και το Κοντάκιο «Τη Υπερμάχω...»

Β΄) Μετά το πέρας του Εσπερινού η Εφέστιος Εικόνα της Θεοτόκου θα ευλογήσει τη Χώρα της Άνδρου.

Γ’) Η καθιερωμένη Αγρυπνία δεν θα τελεσθεί.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ,

Α΄) 07:30  π.μ.:   Ο Όρθρος

Β΄)08:15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.

Γ΄) 12η μεσημβρινή:  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μαζί με τον  Έπαρχο, το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών Άνδρου και εί τινα άλλον βούλεται, θα μεταβεί δίχα πομπής στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτου, στο οποίο θα τελεσθεί  η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και θα ριφθούν στέφανοι στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων Ανδρίων ναυτικών

Καλείται σύμπας ο λαός της Άνδρου να προσέλθει, όπως κατ’ έτος την ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου, και να συμπροσευχηθεί στις ανωτέρω Ακολουθίες, εκζητών και λαμβάνων την ευλογία της Παναγίας, την οποία επιδαψιλεύει ιδιαιτέρως στους ναυτιλλομένους και τους απανταχού της γης Ανδριώτες.

Την Κυριακή, 28 Ιουνίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Λαμύρων

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που ο Χριστός δεν σκέφτεται σαν εμάς! Δέκα λεπροι τον πλησίασαν και δεν έκανε μήτε ένα βήμα πίσω. Αντιθέτως έσκυψε πάνω τους και τους χάρισε την υγεία τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Παναγία την οποία επικαλούμαστε όταν αρρωστησουμε και γινόμαστε καλά, δεν θα επιτρέψει να κολησουμε καμία ασθενεια Να υπενθυμίσω ότι σε όλους τους λοιμους όλα τα προηγούμενα παλια χρονια γινόταν λιτανεία και ως εκ θαύματος μονο τοτε εξαφανιζοταν η πανδημια πως ειναι δυνατόν σημερα να κολησουμε? Είναι θέμα πίστεως οποιος δεν πιστεύει να καθίσει σπίτι του διότι σίγουρα θα αρρωστήσει

This comment was minimized by the moderator on the site

'Οταν τα μέτρα δεν τηρούνται, όταν οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, όταν υπάρχει χαλαρότητα σε υπερθετικό βαθμό και όταν πολλοί αναζητούν συνωμοσίες πίσω από την πανδημία, είναι ακατόρθωτο να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, αν υπάρξει πανανδριακή προσέλευση σύμφωνα με την πρόσκληση. Ας το λάβει σοβαρά αυτό υπόψιν η επιτροπή κορονοϊού, ούτως ώστε να μην έχουμε μετά την γιορτή, κηδείες.