Ακόμα δουλεύει αυτό το κράτος…

Το μικρό σκάφος του άγγλου που ρυμουλκήθηκε στο Γαύριο

Πέμπτη βράδυ κοντά 8.30 η ώρα. Μια κόκκινη φωτοβολίδα εμφανίζεται στον ήσυχο ουρανό ανοικτά στο Μπατσί. Η βάρδια της πυροσβεστικής στο Απροβάτου την βλέπει και καταλαβαίνει πως κάτι συμβαίνει στη θάλασσα. Ειδοποιεί αμέσως τον λιμενάρχη.

Σε λίγα λεπτά το σκάφος του λιμενικού, που εδρεύει στο Γαύριο, είναι στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Γαυρονήσια. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίζει μικρό μηχανοκίνητο σκάφος 4,5 μ. στο οποίο επέβαινε άγγλος εποχιακός κάτοικος της Άνδρου του οποίου η προπέλα είχε πιαστεί σε κομμάτι από δίχτυ και είχε μπλοκάρει εντελώς. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί.

Ευτυχώς η βραδιά είχε μπουνάτσα. Όμως παρόλα αυτά ο άγγλος τα είχε χρειαστεί γιατί δεν λειτουργούσε το κινητό του και τα θαλάσσια ρεύματα της περιοχής παράσερναν το ακινητοποιημένο σκάφος του.

Αγχωμένος έριξε μια κόκκινη φωτοβολίδα με την ελπίδα κάποιος να τη δει και να καταλάβει πως κάτι τρέχει. Η χαρά του μεγάλη όταν μέσα σε λίγη ώρα βρέθηκε δίπλα του η ελληνική ακτοφυλακή.

Το σκάφος του λιμενικού τον έδεσε και τον έφερε σιγά-σιγά στο Γαύριο. Ο άγγλος, που έχει και σπίτι στον Άγιο Κυπριανό, και μίλαγε σχετικά καλά ελληνικά, ευτυχής δήλωνε: «καλά που με είδατε, δεν ήξερα που θα κατέληγα μέσα στη νύχτα».

Τελικά ακόμα δουλεύει αυτό το κράτος. Και ακόμα οι υπηρεσίες ασφαλείας του συνεργάζονται με επιτυχία.  Παρά τα όσο λέγονται ή γράφονται κατά καιρούς…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet