Ανεμογεννήτριες και αλλα παράξενα πράγματα

Του Διαμαντή Μπασαντή
Δεν είμαι κατά των ανεμογεννητριών. Όπως δεν θα ήμουν κατά των ανεμόμυλων στον 19ο αιώνα. Κάτι πρέπει να κάνουμε και με τον αέρα που μας παίρνει και μας σηκώνει στα νησιά μας. Το μέγα ζήτημα είναι τι κάνουμε; Πως το κάνουμε: Σε τι κλίμακα το κάνουμε; Πόσο έχουμε μελετήσει τις θέσεις που το κάνουμε; Με άλλα λόγια η διαδικασία (μελέτη, προσέγγιση, κλπ) είναι μέρος της ουσίας του ζητήματος και όχι δευτερεύον θέμα.

Τώρα στην περίπτωση της Άνδρου η διαδικασία είναι πιο απλή. Ο δήμαρχος "σχεδιάζει", "χωροθετεί", επιλέγει μεγέθη, επιλέγει διαδικασίες. και φέρνει το νησί και το δημοτικό του συμβούλιο προ τετελεσμένων γεγονότων καταθέτοντας στο ΥΠΕΚΑ μια πρόταση που μετά θα την πρωτοκολλήσει (απαγορεύεται να πρωτοκολληθεί χωρίς έγκριση δημοτικού συμβουλίου λέει ο νόμος) και μετά θα την εγκρίνει το ΔΣ.

Παράξενα πράγματα. και γίνονται ακόμα πιο παράξενα όταν η ανακοίνωση του πράγματος γίνεται προχτές 22/11/2013, Παρασκευή βράδυ σε συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ δεν ξέρει τίποτα η Άνδρος!

Ακόμα πιο παράξενα πράγματα που στην συγκέντρωση ελάχιστα διευκρινίστηκαν ακόμα και μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεοδόση Σουσούδη που ζήτησε στοιχεία και σχέδια. Και ακόμα λιγότερα και μετά τη δυναμική παρέμβαση του ανδριώτη εκδότη Γιώργου Δαρδανού.

Μήπως μπορούμε να μάθουμε για το πως σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας; Είναι άραγε δύσκολο να μάθουμε τι και πως πρόκειται να γίνει αυτή η επένδυση;

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet