Για το ιατρείο στο Μπατσί

(Παλιά ιστορία το ιατρείο στο Μπατσί. Ξεκίνησε με δυσκολίες τον Ιανουάριο 2019 από τις συνεχείς καταγγελίες "νομιμότητας" για να μην γίνει. Προχώρησε μέχρι που τέλειωσαν τα χρήματα. Ξαναμπήκε στον προϋπολογισμό που άργησε και το πέτυχε η πανδημία και το καλοκαίρι του 2020 όπου μας γράφει σχετικά ο αναγνώστης μας Περιμένουμε την συνέχεια... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Είμαι Ανδριώτης στη καταγωγή και έρχομαι στο νησί από παιδί. Στο Μπατσι έχω όμορφες αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές μου διακοπές και θυμάμαι το σπίτι της οικογένειας Μαγουλά δίπλα στη «Σκούνα» όπου νοίκιαζα τα καλοκαίρια δωμάτιο. Χθες (22.7) πήγα στο αγροτικό ιατρείο που στεγάζεται εκεί - αφού η οικογένεια το παραχώρησε με δωρεά στον Δήμο - προκειμένου να μου γράψει η γιατρός μια συνταγή. 

Στενοχωρήθηκα και θύμωσα ταυτόχρονα, γιατί διαπίστωσα ότι έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και στην αδιαφορία. Τα κουφώματα ήταν σάπια, οι μπογιές έχουν ξεθωριάσει και από το μπαλκόνι πάνω από την είσοδο του ιατρείου πέφτουν… σοβάδες.

Η σημερινή κατάσταση

Ρώτησα και έμαθα, ότι το πάνω πάτωμα είναι εγκαταλελειμμένο παρά το γεγονός ότι (βάσει της δωρεάς) έπρεπε εκεί να μένει ο εκάστοτε αγροτικός γιατρός. Και κάποιες εργασίες που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια έμειναν ημιτελείς λόγω έλλειψης χρημάτων.

Η εικόνα και η κατάσταση του κτιρίου -ιατρείου είναι απογοητευτική για το όμορφο χωριό που αποτελεί το τουριστικό «διαμάντι» της Άνδρου. Αναρωτιέμαι λοιπόν, όταν ο Δήμος αποδέχεται μια δωρεά από μια οικογένεια που αγαπά τον τόπο της γιατί δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή. Κρίμα και ελπίζω να το διαβάσουν οι υπεύθυνοι…

Ευχαριστώ

Μακροχρόνιος φίλος της Άνδρου.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Ο αναγνώστης θίγει μια από τις πληγές της Άνδρου. Τις αλληλοκαταγγελίες "νομιμότητας"! Όπως σωστά γράφει ο Δήμος Άνδρου ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2019 την ανακατασκευή του ιατρείου στο Μπατσί . Κάποιοι όμως τότε στο όνομα της "νομιμότητας" το υπονόμευσαν με καταγγελίες πολεοδομικού χαρακτήρα ώστε να μην ολοκληρωθεί το κτήριο. Επέλεξαν - όπως γράφαμε σε σχετικό ρεπορτάζ μας τότε - την υποβάθμιση, για να μπορούν μετά να καταγγείλουν την... υποβάθμιση!!! Ο τότε πρόεδρος Μπατσίου Κ. Πετρίτσης το είχε καταγγείλει με επιστολή του στο Εν Άνδρω και είχαμε γράψει σχετικά σε δημοσίευση μας "Ποιοι δεν θέλουν να γίνει αγροτικό ιατρείο στο Μπατσί;" στις 26/1/19.

Το ιατρείο το 2019 που ανακατασκευαζόταν μέσα σε συνεχείς καταγγελίες 

Έγραφε ο τότε πρόεδρος:

"Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Μπατσιωτες σας ενημερώνω πως με δωρεά ιδιώτη εξ Αμερικής επισκευάζεται και ανακαινίζεται το Αγροτικό Ιατρείο Μπατσίου. Ένα έργο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος όλο τον χρόνο. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν παράξενα πράγματα που στόχο έχουν να μην γίνει το έργο. Συγκεκριμένα και κατά την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης "γνωστοί άγνωστοι" με συνεχείς καταγγελίες προσπαθούν να σταματήσουν την ανακαίνιση του ιατρείου!...

Ποιοι έχουν όφελος από την μη ύπαρξη αγροτικού ιατρείου στο Μπατσί; Ποιοι ψαρεύουν ψήφους σε θολά νερά στο Μπατσί; Ποοι είναι οι "γνωστοί άγνωστοι" των καταγγελιών;

Κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις εργασίες γιατί πιστεύουν ότι εάν το καταφέρουν θα κερδίσουν ψήφους. Κάποιοι που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια, όντας απόντες, τώρα που επανέκαμψαν προσπαθούν να μην προχωρήσει πάλι τίποτα θυσιάζοντας ακόμα μια φορά το καλό του χωριού με την ελπίδα πως ίσως έτσι κερδίσουν μερικές ψήφους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εργασίες στο ιατρείο θα συνεχιστούν, όπως και κάθε δράση που γίνεται για το καλό του χωριού. Αυτούς που με τις αδιέξοδες καταγγελίες τους θέλουν να νεκρώσουν και να καταστρέψουν το ΜΠΆΤΣΙ τους αφήνω στην κρίση σας.

Κωνσταντίνος Πετρίσης, Πρόεδρος Τοπικού Μπατσίου"

Το έργο τελικά προχώρησε κι έφτασε σε ένα σημείο παρά τις καταγγελίες. Στη συνέχεια σταμάτησε λόγω έλλειψης και χρημάτων όπως μάς πληροφόρησε η νέα πρόεδρος Μπατσίου που την ρωτήσαμε χτες. Κι ακόμα είπε πως προβλέπονται χρήματα για να τελειώσει. Όμως ο προϋπολογισμός άργησε και η πανδημία σταμάτησε τα πάντα. Όπως εξήγησε η πρόεδρος το έργο θα ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ ήρθε το καλοκαίρι και ο αναγνώστης περιγράφει την σημερινή κατάσταση που είναι όντως πολύ κακή.

Αυτά από το ρεπορτάζ του Εν Άνδρω και τότε και τώρα.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ. Ματζωρος νευρίασε, κι άρχισε να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης των ιατρείων Μπατσίου και Γαυρίου, και ποιος διαχειρίστηκε τα χρήματα, πότε πέρασε δημοτικό συμβούλιο, πότε ενημερώθηκε η τεχνική υπηρεσία του δήμου κ.α.

Για πείτε μας λοιπόν κ. Ματζωρο τις αντίστοιχες απαντήσεις για το ελικοδρόμιο-αλωνι στην περιοχή του Γαυρίου!!! Ξεκινήσατε το έργο στα μουλωχτά μαζί με το υπόλοιπο παρεάκι... Αλήθεια ποιο σκοπό εξυπηρετεί???
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας το είπε αλλά είστε μπουνοκέφαλοι. Έγινε με εργασία και προσφορές υλικών ιδιωτών. Δεν είναι έργο βιτρίνας ο σωστός φωτισμός του λιμανιου που ήταν κατασκότεινο. Δεν είναι έργο βιτρίνας η γλίστρα που έριχναν τα σκάφη τους στην άμμο. Και να εύχεστε να μην χρειαστειτε για ώρα ανάγκης σας το ελικοδρόμιο.
Κατα τα άλλα πέστε μας κύριε ανώνυμε που λασπώνετε και βρίζετε εσείς που δεν κάνατε ένα έργο στο λιμάνι 5 χρόνια και ξαφνικά ξαφνιάζεστε που ο Μαντζώρος δουλευει εκεί που το προηγούμενο παρεάκι καθότανεεεεεεε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro