Σχόλιο κατοίκου για τον εμπρησμό στον Πιτροφό

 

Από αναγνώστη και φίλο της ιστοσελίδας (κάτοικο του Πιτροφού) λάβαμε σήμερα το πρωί (25/9) την παρακάτω διευκρίνιση σχετικά με την χτεσινή ανάρτηση μας για τον περιστατικό με την φωτιά στον Πιτροφό.

«Καλημέρα σας.
Πολύ καλά τα γράφετε για την φωτιά στον Πιτροφό
ΟΜΩΣ:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει κάποιος σε 10' από το Απροβάτου στον Πιτροφό. Πόσο μάλλον τα 15 τόνων αυτοκίνητα της πυροσβεστικής. Δεν το γράφω σαν μομφή κατά της πυροσβεστικής αλλά για την ακρίβεια του πράγματος... Πράγματι η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και τα μεγάλα αυτοκίνητα της έκαναν 25' περίπου λεπτά.
2. Ναι μεν λόγω της έγκαιρης επέμβασης της πυροσβεστικής αποσοβήθηκαν τα χειρότερα και απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς. Όμως σε πρώτη φάση υπήρξε έγκαιρη επέμβαση και του Σταμάτη Κουλούρη, προέδρου του χωριού, και του Γιάννη Κοντορούση, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να περιορίσουν την φωτιά στην περιοχή εκδήλωσής της, μέχρι την γρήγορη έλευση της πυροσβεστικής, η οποία την κατέσβησε οριστικά

Σας τα μεταφέρω αυτά ως αυτόπτης μάρτυς γιατί έφτασα στο σημείο της φωτιάς μαζί με το Σταμάτη και το Γιάννη…»

Σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση και την ακρίβεια των παρατηρήσεων σας. Μεταφέραμε την περιγραφή για την άφιξη με ΙΧ αυτοκίνητο του επικεφαλής της πυροσβεστικής (πριν φτάσουν τα μεγάλα οχήματα). Δεν το διευκρινίσαμε επακριβώς όμως. Ακολούθησαν οι περιγραφές των πυροσβεστών και των δασοπυροσβεστών που ακολούθησαν αμέσως μετά.

Με την ευκαιρία αυτής της διευκρίνισης να ευχαριστήσουμε τους πυροσβέστες για τον επαγγελματισμό τους τους εθελοντές για τον απαράμιλλο εθελοντισμό τους.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet