ALERT ΣΕ 17 ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ήμερα το απόγευμα 14/8 η κυβέρνηση ανακοίνωσε 17 Περιφέρειες, Περιοχές και Δήμους που θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα μέχρι το πρωί στις 7. Ως εκ τούτου συνάγουμε πως σε αυτές τα κρούσματα σε αυτές θα πρέπει να είναι αρκετά. Με δεδομένο πως η Άνδρος δεν αναφέρεται μπορούμε να συνάγουμε πως για την ώρα δεν έχουμε κρούσματα στο νησί μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να έχουμε κάποια στιγμή ή μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς. Για τον λόγο αυτό πρέπει να προσέχουμε και να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις.

Επίσης, αρκετοί αναγνώστες τηλεφώνησαν ή έγραψαν για να ρωτήσουν για κρούσματα κορωνοϊού στην Άνδρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία αναφορά για κρούσμα και καμία  πληροφορία για το θέμα. Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Επιτροπής COVID-19 στην Άνδρο Άρη Διαπούλη, ο οποίος μας είπε πως πλέον για την ανακοίνωση των κρουσμάτων υπεύθυνος είναι ο ΕΟΔΥ. Κι έστειλε σχετική ανακοίνωση - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

(Α) ΟΙ 17 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΔΗΜΟΙ

Σήμερα 14/8 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 254 νέα κρούσματα του ιού, με τα μεγάλα αστικά κέντρα να καταγράφουν πολυάριθμες μολύνσεις από τον ιό για μια ακόμα ημέρα. Μάλιστα, τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη καταγράφηκε «έκρηξη» κρουσμάτων. Αυτό γιατί οι μολύνσεις στην Αττική πλησιάζουν τις 100, με 98 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα κρούσματα είναι 76. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα έως τις 7 το πρωί ισχύουν στις εξής περιοχές:

Περιφέρειες

    Κρήτης,

    Ανατολικής Μακεδονίας,

    Θράκης,

    Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων). Τα μέτρα στην Αττική θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Περιφερειακές Ενότητες

    Θεσσαλονίκης,

    Χαλκιδικής,

    Λάρισας

    Κέρκυρας

Δήμοι

    Μυκόνου,

    Πάρου,

    Σαντορίνης,

    Βόλου,

    Κατερίνης,

    Ρόδου,

    Αντιπάρου,

    Ζακύνθου,

    Κω

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR - 14|08|2020 | 16:16 iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-poy-einai-kleista-estiatoria-mpar-apo-12

 

(Β) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ΗΣ ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Προς: Προέδρους Δ.Ε. - Υπεύθυνους για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ. 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου

Με αφορμή τα Δελτία Τύπου που εξέδωσαν τις τελευταίες μέρες Κ.Υ. και αφορούσαν ενημέρωση του κοινού για κρούσματα COVID-19, σας επισημαίνουμε ότι κανένα Δελτίο Τύπου δε θα εκδίδεται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τη Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την ενημέρωση για επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΪΛΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2ΗΣ ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται

This comment was minimized by the moderator on the site

καληνυχτα νομιζω οτι κατι...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η γνωμάτευση σας ενυπόγραφη γιατρέ μου. Δεν εκτελούν συνταγές ανωνύμων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro