Αναστάτωση σε Πειραιά και Ραφήνα με το απαγορευτικό και το lockdown...

 

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή 6/11 στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με την ακύρωση όλων των δρομολογίων των πλοίων με προορισμό τα νησιά λόγω κακοκαιρίας και απαγορευτικού. Κι αυτό γιατί ήταν η τελευταία μέρα πριν το lockdown κάτι που ανάγκαζε όλους όσους είχαν φτάσει στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας και είχαν βγάλει και εισιτήρια για να ταξιδέψουν νόμιμα στα νησιά τους να μην μπορούν.

Στον Πειραιά υπήρχαν σε εξέλιξη 8 δρομολόγια για κεντρικές και δυτικές Κυκλάδες, για Σύρο και ανατολικό Αιγαίο, για Δωδεκάνησα, για Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο. Στην Ραφήνα υπήρχαν δύο δρομολόγια σε αναμονή.

Στον Πειραιά δημιουργήθηκε αναστάτωση με δεκάδες Κρητικούς φοιτητές που επέστρεφαν στην πατρίδα τους προκειμένου να προλάβουν το επερχόμενο lockdown. Όσοι έφτασαν ενημερώθηκαν πως το πλοίο για Κρήτη θα αναχωρούσε την επομένη στις Σάββατο στις 8 το πρωί. Και δεν τους επετράπη η επιβίβαση και διανυκτέρευση λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό. 

Τα ίδια συνέβησαν και στη Ραφήνα, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Πολλοί που θα ταξίδευαν με το τακτικό δρομολόγιο του Andros και με το τοπικό του Superferry βρέθηκαν σε αδιέξοδο.  Αρκετοί θέλησαν να μπούνε στο Andros κι όποτε το έφευγε! Αυτό απαγορευόταν λόγω των υγειονομικών διατάξεων του κορονοϊού που επιτρέπει μόνο το ταξίδι κι όχι την διαμονή.

Τελικά οι 350 επιβάτες του Andros δεν επιβιβάστηκαν. Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας αποφεύχθηκε μια ευτράπελη και αδιέξοδη κατάσταση και δόθηκε παράταση κατά μια μέρα στους μετακινούμενους προς τα νησιά. Έτσι, όσοι ήθελαν ταξίδεψαν ή ταξιδεύουν σήμερα από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.

Το πρωί ταξίδεψαν στη γραμμή με το Superferry 350 άτομα, 110 ΙΧ και 16 φορτηγά. Και το απόγευμα αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα τόσα και με το Andros.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet