ΕΛΕΟΣ!!! Τόση ζαβάδα δεν ξανάγινε!!!

 

Φωτογραφια από την χτεσινή φωτιά στ' Αποίκια (18/10/14). Σήμερα στ' Αποίκια (19/10/14) μόλις είχε σβήσει η φωτιά κι όλα γύρω κάπνιζαν ένας ζαβός έβαλε ...φωτιά (!) να κάψει χόρτα στο χωράφι του!!!

 

Όταν μιλάμε, μιλάμε για μεγάλη ζαβάδα σε αυτό το νησί! Κι αν δεν μας πιστεύετε μόλις ήρθε σήμα από πυροσβεστικό όχημα (έχουμε πλήρη στοιχεία) πως ένας ζαβός στ’ Αποίκια βρήκε ευκαιρία ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ …ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΧΟΡΤΑ!!!

ΕΛΕΟΣ!!!

Ευτυχώς είναι γεμάτο το βουνό με πυροσβέστες. Είδε ένα όχημα τις φλόγες στο χωράφι. Χίμηξε και βρήκε έναν αμέριμνο τύπο να έχει βάλει φωτιά (άνεμος 7 μποφόρ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΧΟΡΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Τον σταμάτησαν οι πυροσβέστες. Έσβησαν την φωτιά από τη θυμωνιά. Και δεν ήξεραν τι να κάνουν! Να συλλάβουν; Ή, όχι;

Σταυροκοπήθηκαν με την τόση ζαβάδα (ήταν και από την Αττική)! Του επέστησαν την προσοχή και πήγαν πάλι στο παρατηρητήριο τους…

Εμείς θέλουμε ένα πυροσβέστη ο καθένας να μας τραβάει από το χέρι…

Και μετά ακούμε …για ανεμογεννήτριες που βάζουν φωτιές (!) και …πράσινα άλογα!!! Τις πολλές φωτιές τις βάζουν κάποιοι από αυτούς που έχουν πρόβατα ελεύθερης βοσκής. Το λένε οι στατιστικές της πυροσβεστικής. Αρκετές βάζουν και οι ζαβοί!!! Έτσι δείχνει η ζωή και ...η πυροσβεστική!…

Μερικοί ακόμα τις βάζουν τυχαία. Υπάρχουν και κάποιοι πονηροί που μένει να μάθουμε το γιατί.

Όμως τις φωτιές δεν τις βάζουν οι …άλλοι! Τις βάζουμε εμείς!

Αν το καταλάβουμε μπορεί να πάψουν και να μπαίνουν…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet