Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

 

Εξωπραγματικό αλλά αληθινό! Σήμερα το μεσημέρι (21/10) στην Παλαιόπολη στις 12.45’, 200 μέτρα από το μουσείο, δίπλα στον δρόμο, τρία πυροσβεστικά οχήματα (δύο εξ Αθηνών και ένα εξ Άνδρου), έσβησαν, πριν εξελιχθεί, ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ!!!

Ευτυχώς  Άνδρος είναι γεμάτη πυροσβεστικά οχήματα εξ Αθηνών αυτές τις μέρες. Ευτυχώς ο σταθμός του Απροβάτου είναι λίγα λεπτά από το σημείο. Ευτυχώς που η φωτιά ήταν πλάι στον δρόμο. Ευτυχώς που η μέρα ήταν ήρεμη και χωρίς αέρα. Έτσι τρία οχήματα έφτασαν σε χρόνο μηδέν και έσβησαν τις φλόγες πριν η φωτιά εξελιχθεί. Στις 13.30’ τα πυροσβεστικά επέστρεψαν στην βάση τους. Η αιτία της φωτιάς άγνωστη!

Επιτέλους ας μιλήσουμε σοβαρά ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ στην Άνδρο. Υπάρχει ζαβάδα, υπάρχουν κάποιοι βοσκοί, υπάρχουν και άδηλες σκοπιμότητες κάθε περιοχής.

Ένοχοι υπάρχουν. Αιτίες υπάρχουν. Αλλά υπάρχουμε κι εμείς ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ!

Και για του λόγου το αληθές θα σας πως μια μικρή καραβίσια ιστορία. Συνταξιδιώτης για Ραφήνα μου έλεγε:

-        Υπάρχει ζαβάδα με το καντάρι στο νησί μας.

-        Δηλαδή;

-        Να, πέρσι τον Οκτώβρη είχα πάει κυνήγι πάνω από τον Πιτροφό. Καθώς κατέβαινα βλέπω γνωστό βοσκό με έναν αναπτήρα να προσπαθεί για κάμποσα λεπτά να βάλει φωτιά σε μια πλαγιά. Όμως λόγω υγρασίας η φωτιά δεν άναβαν. Τι κάνεις τον ρωτάω. Γιατί βάζεις φωτιά στο βουνό; Κοίτα την δουλειά σου, μου απαντά και συνεχίζει την προσπάθεια…

-        Κι εσύ τι έκανες, ρωτάω.

-        Κούνησα το κεφάλι και προχώρησα!

Έμεινα άναυδος. Τον κοίταγα και δεν το πίστευα.

-        Μα δεν τον κατήγγειλες; Δεν τον εμπόδισες; Δεν έκανες κάτι, ξαναρώτησα έκπληκτος.

-        Άμα δεν το καταλαβαίνουν μόνοι τους τι να κάνεις…

Πόσοι από εμάς προσπερνούν τα στραβά και τ' ανάποδα που βλέπουν; Πόσοι αντιδρούν στα απίθανα που συνέβησαν και συμβαίνουν; Πόσοι λένε ονόματα ανοιχτά γι’ αυτούς που ξέρουν πως κάνουν κακό στο νησί; Βλέπεις είναι πολύ πιο εύκολο να φταίνε …οι «άλλοι»! Οι «κακοί»!

Και έτσι "περνά η ζωή, περνά ο καιρός", στο ωραίο μας νησί…

«εν Άνδρω»


 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet