SOS: οι μπαταρίες ρυπαίνουν σοβαρά την θάλασσα

Σκουπίδια και σαβούρα από τον βυθό του Νειμποριού

 

Τι μπορεί κανείς να βρει στον βυθό του Νειμποριού; Από εργαλεία και εξαρτήματα σκαφών μέχρι και δωδεκάβολτες μπαταρίες!!! Μόνο που τα εργαλεία και τα εξαρτήματα δεν ρυπαίνουν την θάλασσα, ενώ οι μπαταρίες μολύνουν την θάλασσα ίσως και περισσότερο από όσο μολύνουν το υπέδαφος της στεριάς.

Στον καθαρισμό που διενήργησε το λιμεναρχείο Άνδρου στις 24/10 στον βυθό και στην ακτή περισυνέλεξε επίσης και αστικά σκουπίδια. Ιδίως στην παραλία. Αυτά είτε τα πέταξαν λουόμενοι ή περαστικοί είτε τα έφερε ο αέρας.

Κατά την εκτίμηση του λιμεναρχείου τα εργαλεία ή τα εξαρτήματα σκαφών μάλλον έπεσαν τυχαία κατά την εκτέλεση κάποιας δουλειάς. Όμως, οι δωδεκάβολτες μπαταρίες δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Κάποιοι τις έριξαν επίτηδες. Μόνο που με αυτό που έκαναν ρύπαναν την θάλασσα. Το λιμεναρχείο της Άνδρου άρχισε έλεγχους για να βρει ποιοι και γιατί έριξαν μπαταρίες στην θάλασσα.

Προσοχή: Οι μπαταρίες ρυπαίνουν την θάλασσα καθώς το υλικά τους (ίδιαίτερα επιβαρυντικά για το θαλάσσιο περιβάλλον, διαλύονται και κατακάθονται στον βυθό μολύνοντας τα ψάρια. Ψάρια τα οποία κάποια στιγμή καταλήγουν στο τραπέζι με σοβαρές συνέπειες για την υγεία όσων των καταναλώνουν.

«εν Άνδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet