Δύο ακόμα κρούσματα στην Άνδρο. Δέκα στις Κυκλάδες. Οι εστίες παραμένουν στο νησί…

 

Αλήθεια αν δεν ξέρουμε στο νησί τις εστίες που έχει εξαπλωθεί ο ιός πως θα γίνονται απολυμάνσεις; Μέχρι σήμερα η δική μας πληροφόρηση και των αρμοδίων στηρίζεται στην εσωτερική πληροφόρηση που έχει το νησί. Ο ΕΟΔΥ ως φορέας είναι εντελώς ανύπαρκτος στην επισήμανση των εστιών. Δίνει ένα νούμερο κι ας ψάχνουν οι άλλοι. Γραφειοκρατία στον τετράγωνο... 

Ο ΕΟΔΥ έδωσε δύο ακόμα κρούσματα στην Άνδρο. Το ένα συνδέεται με την εστία της Μεσαριάς. Το άλλο δεν γνωρίζουμε. Να αναφέρουμε εδώ πως από την μόνη πηγή πληροφόρησης, την υπεύθυνη του Δήμου Άνδρου μάθαμε πως έγιναν σήμερα 26 Μαρτίου 57 rapid-test στο Κόρθι. Όλα αρνητικά. Και να σημειώσουμε πως ευτυχώς που ήταν η αρμόδια του Δήμου γιατί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανακοινώνει μόνο τον αριθμό των τεστ. Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Με ότι αυτό σημαίνει για την «πληροφόρηση» του νησιού.

Στις Κυκλάδες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 κρούσματα σήμερα: 2 στην Άνδρο, 2 στη Θήρα, 2 στην Μήλο, 2 στην Μύκονο, 2 στη Νάξο. Παρατηρούμε πως όπου υπάρχει εστία τα κρούσματα διατηρούνται σε όλα τα νησιά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Άνδρο, όπου συνεχίζουν να υπάρχει και σήμερα κρούσμα από την αρχική εστία της Μεσαριάς.

Κατά τα άλλα στα 1.496 τα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα, 707 οι διασωληνωμένοι, 53 οι θάνατοι. 637 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Η Θεσσαλονίκη με 167 κρούσματα «ξεπέρασε» το κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν 157  νέες λοιμώξεις. Ο αριθμός των τεστ ήταν εξαιρετικά μικρός το τελευταίο 24ωρο. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως το τελευταίο 24ωρο έγιναν 448 εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Μάλλον ο ΕΟΔΥ δουλεύει γραφειοκρατικά και παρόλο ότι η μέρα είναι εργάσιμη προφανώς πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι του θα είχαν πάρει 4ημερη άδεια. Αλλιώς δεν εξηγείται ο τόσο μικρός αριθμός. Συνολικά έγιναν 11.542 εκ των οποίων τα 5.911 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 5.631 rapid.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Επισημαίνουμε πως με το εξωφρενικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πολύ σημαντικές πληροφορίες, όπως οι γεωγραφικές ενότητες της Άνδρου, που υπάρχει κρούσμα, ποτέ δεν αναφέρονται. Ούτε στις αρμόδιες διοικητικές αρχές, ούτε στην αστυνομία, ούτε στην δημοσιότητα. Τόσο σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή στο νησί μας τις διαχειρίζεται σαν απόρρητές τόσο το μικρό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Άνδρο όσο και τα κεντρικά κλιμάκια του γραφειοκρατικού αυτού οργανισμού. Μέχρι σήμερα έχουμε καλύψει μόνοι μας με το έγκυρο δίκτυο μας στο νησί με αξιόπιστα στοιχεία κόντρα στην πλήρη αποσιώπηση του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον με τον τρόπο μας καλύψαμε και το τοπικό κλιμάκιο και την κεντρική διοίκηση που ελάχιστα βοήθησαν το νησί. Επισημαίνουμε πως εμείς με το λεπτομερές ρεπορτάζ μας για τα 2.000 χιλιάδες τεστ που μείς ζητήσαμε και μας έδωσαν και το δημοσιεύσαμε τους βοηθήσαμε να δείξουν την δουλειά τους. Ούτε αυτό δεν ήταν άξιοι να κάνουν - κινούμενοι μέσα στην απόλυτη σιωπή - για να υπερασπίσουν την δουλειά τους.

Σήμερα κάναμε ρεπορτάζ του ελλιπούς πρωτοκόλλου και της γραφειοκρατίας του ΕΟΔΥ. Συζητήσαμε ώρες αρχικά με το τοπικό κλιμάκιο κι άκρη δεν βρήκαμε. Συζητήσαμε με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ κ. Πρωτόγυρο και άκρη δεν βρήκαμε. Κάποιο φως στην άκρη του τούνελ είδαμε στο γραφείο του προέδρου του. Κ. Αρκουμανέα. Θα περιμένουμε μετά από τόσες διαμαρτυρίες αν η Άνδρος δικαιούται να ξέρει τα κρούσματα - που τελευταία προέκυψαν - κατά γεωγραφική ενότητα. Κάτι που θα βοηθήσει την κοινωνία και τους αρμοδίους του νησιού. Ή, θα μας πετάνε αριθμούς στο σωρό και κανείς το νησί, ακόμα και και οι αρμόδιοι φορείς - θα ψάχνουν κι άκρη δεν θα βρίσκουν.

Αυτά ως πρώτη παρέμβαση για την γραφειοκρατία και το πρωτόκολλο που διέπει την απίστευτα λανθασμένη πρακτική του ΕΟΔΥ στην Άνδρο και στις νησιώτικες περιοχές της χώρας. Θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε απαντήσεις από τον κ.Αρκουμανέα. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδω και 2 μερες υπαρχει επιβεβαιωμενο κρουσμα σε εργαζομενο σε μεγαλο s/m και (φημη?) για 1 ακομα στον ιδιο εργασιακο χωρο.Το s/m αυτο λειτουργει κανονικα,ολες αυτες τις μερες και περνανε απο εκει εκατονταδες ανθρωποι καθε μερα.Για ποια μετρα προστασιας μιλαμε
ΥΓ Το 1 κρουσμα ειναι σιγουρο,γιατι το εχει πει ο(η) ιδιος(α) και ειναι απο την εστια της μεσαριας

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Μαρία, εσύ πως εκθετεις και λες,ότι κάνουν πάρτυ σε σπίτια μήπως είσαι μια εκ αυτών????? Το ότι κάποιοι πάνε στην Αττική κάθε ένα λεπτό και γυρίζουν πίσω χωρίς έλεγχο και με ψεύτικα δικαιολογητικά αυτό θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Επίσης όλοι φέτος αγάπησαν ξαφνικά την Άνδρο που μόλις ερχόταν ο Σεπτέμβριος έφευγαν με το πρώτο πλοίο και επέστρεφαν το Πάσχα... Για μαζευτειτε επιτέλους και ο καθένας να έχει ατομική προστασία!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γίνονται συναθροισεις στα σπίτια, δεν υπάρχει λόγος να τα καλύπτεται είναι όλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά και δεν γίνονται πάρτι στην Άνδρο. Φυσικά και δεν καλύπτουμε παράνομες συναθροίσεις. Φυσικά και λέτε αστειότητες γιατί υπήρξαν δύο εστίες σε ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (Συνεργείο και Βάση) που μετέδωσαν τον ιό σε έναν ακόμα εργασιακό χωρο (δημαρχείο/εργάτης). Δεν έγινε πουθενά πάρτι κορονοϊού. Αν δούλευε σωστά σε επίπεδο πληροφόρησης ο ΕΟΔΥ αυτός έπρεπε να πληροφορήσει τα παραπάνω κι όχι εμείς και να σταματήσει η παραπληροφόρηση για πάρτι ή για μεγάλες συναθροίσεις σε σπίτια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επίσης είμαι σίγουρος ότι ο ΕΟΔΥ ενημερώνει τους αρμόδιους για τις υπηρεσίες-χωρους που χρειάζονται απολύμανση...μην ανησυχείτε...ας αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν υπάρχει ούτε μια φορά που ειδοποίησαν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ για εστίες στην Άνδρο. ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο διευθυντής κ. ΠΡΩΤΟΓΥΡΟΣ το γραφείο του κ., Αρκουμανέα και το κλιμάκιο. Ρωτήστε τον Δήμο Άνδρου αν τους έχουν πει κάτι. Υπάρχει λάθος στο πρωτόκολλο ενημέρωσης. Απλά πράγματα. Εμείς κάνουμε μόνοι μας έρευνα με την βοήθεια ανθρώπων που καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Ο ΕΟΔΥ κάνει τεστ. Δεν βοηθά στην πληροφόρηση παρα μόνο γενικά κι όχι τοπικά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα τα κρούσματα από κάπου έχουν έρθει την Αττική που λες κύριε Διαμαντή ήρθαν από την Κίνα όπως και σε όλο τον κόσμο,δεν φταίει η Αττική! Εσείς φταίτε που δεν προσέχετε και κάθε μέρα κάνετε πάρτι στα σπίτια μαζεμένοι 10+ άτομα

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όταν μιλάτε για συνεχή πάρτυ στην Άνδρο λέτε ψέματα και προσβάλετε ένα νησί χωρίς λόγο. Υπήρξαν δύο εστίες που προήλθαν από εργασία κι όχι από πάρτυ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού τα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα δεν καταλαβαίνω τι πληροφορίες θέλετε να σας δώσει το τοπικό κλιμάκιο για το ρεπορτάζ σας;; Έχει σημασία σε ποιο μέρος της Άνδρου βρίσκεται το κρούσμα ή ποια είναι η ταυτότητα του;; Εγώ θεωρώ πως αυτές οι πληροφορίες ανήκουν στο ιατρικό απόρρητο και πρέπει όλοι να προσέχουμε!! Τα παιδιά του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν πολλά τεστ και αυτό είναι αρκετό. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ απλά αν κανείς δεν ξέρει που είναι οι εστίες (ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΩΝ) τότε πως θα γίνουν απολυμάνσεις σε κτίρια; Αν δεν μαθαιναν οι αρμόδιοι του Δήμου ότι υπήρχε κρούσμα στο δημαρχείο και στη Βάση που θα έκανε απολύμανση; Θα έπαιρναν μέτρα στον Δήμο ή στη Βάση; Το ξέρετε πως και η Βάση και ο Δήμος πήραν μέτρα γιατί μάθανε από πηγές ΕΚΤΟΣ ΕΟΔΥ για τα κρούσματα; Από τους γονείς των ναυτών που πήραν τηλέφωνο το ΕΝ ΑΝΔΡΩ, από τον δήμαρχο που έθεσε σε συναγερμό την υπηρεσία και καθόρισε βάρδιες και καραντίνα. Με μόνο ένα ξερό νούμερο για την Άνδρο δεν λειτουργεί τιποτα. Μόνο το Κέντρο Υγείας ότι κάνει. Ο ΕΟΔΥ κάνει τεστ, αλλά δεν δίνει καμία εστία πουθενά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα χθεσινά τεστ. Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν εργάσιμη.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σήμερα ανακοινώθηκαν μάλλον τα σημερινά κρούσματα από ότι καταλάβαμε. Η χθεσινή μέρα ήταν αργία και για τον ΕΟΔΥ, όχι για την αρρώστια όμως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε όλη την Ελλάδα κάθε μέρα οι Δήμοι παίρνουν αναφορά από τον ΕΟΔΥ για αριθμό τεστ και πόσα είναι τα θετικά. Οπότε (οι Δήμοι) ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάνετε λάθος. Οι Δήμοι δεν παίρνουν ΚΑΜΙΑ αναφορά από τον ΕΟΔΥ. Μας το είπαν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ σήμερα αναλυτικά. Η Πολιτική Προστασία στέλνει μια φορά την εβδομάδα το συνολικό νούμερο. Και ο ΕΟΔΥ βγάζει ένα νούμερο για κάθε νησί. Δεν υπάρχει ιχνηλάτηση χωρίς αναφορά σε εστία. Ότι κάνει μόνο του το Κέντρο Υγείας. Ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πουθενα πληροφόρηση πέρα από γενικότητες... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορείτε να μας πείτε γιατί είναι εστία Μεσσαριας ενώ οι εργάτες μένουν Μενητες;
Μην αναρωτιέστε που έχετε κρούσματα, είναι προφανές ο λόγος, δεν τηρείται τα μέτρα προστασίας! Μην κατηγορείται τον ΕΟΔΥ ότι δεν σας ενημερώνει σωστά,οτι ισχύει σε όλη την Ελλάδα ισχύει και σε μας στην Ανδρο!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν μπορεί α γίνει προστασία χωρίς ενημέρωση του ποια είναι η εστία μόλυνσης. Απλά πράγματα. Όλα τα στοιχεία που δημοσιεύουμε για τις γεωγραφικές ενότητες της Άνδρου είναι από δική μας έρευνα. Αν δεν υπήρχε έρευνα δεν θα γίνονταν απολυμάνσεις στο δημαρχείο και στη Βάση. Ο ΕΟΔΥ κάνει λάθος σε όλα τα νησιά που δεν ενημερώνει για τις εστίες που τις βρίσκει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Διαμαντή, μόλις βγήκες στον Καμπουράκη και μίλησες για το covid-free νησί μας, πλάκωσαν τα κρούσματα. Ούτε ο Κυριάκος να ήσουν χαχαχα (ξέρω πως έχεις χιούμορ και θα το δημοσιεύσεις)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πάντως οι εστίες ήταν δύο. Και τα κρούσματα ήρθαν από Αττική και εξαπλώθηκαν λόγω μη ελέγχου rapid test από τον ΕΟΔΥ όπως έχουν προτείνει πολλοί στο Γαύριο. Όποιος έρχεται για δουλειά μερικές μέρες να ελέγχεται...
ΥΓ Ως αστείο δεκτό. Αλλά ήταν και πραγματικότητα. 15 κρούσματα σε 11 μήνες μέσα και το καλοκαίρι με τουρισμό λέει πως το νησί δεν είχε κρούσματα. Κρούσματα πολλά έγιναν εδώ και 12-13 μέρες από απροσεξία στη Μεσαριά.,

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro