Διακομιδή με ελικόπτερο μέσα στη νύχτα

 

Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ 

Γυναίκα αλβανικής καταγωγής χρειάστηκε επειγόντως μεταφορά με ελικόπτερο του στρατού (Super Puma) λόγω σοβαρών εγκαυμάτων από άναμμα σόμπας στην περιοχή της Χώρας. 

Το ελικόπτερο έφτασε στο ελικοδρόμιο της Άνδρου στις 21:20 και αναχώρησε για νοσοκομείο της Αττικής στις 21:30. Το ΕΚΑΒ την μετέφερε στο ελικοδρόμιο. Προηγουμένως τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Είναι καλό είναι που τα περιστατικά δημοσιοποιούνται ώστε να μην γίνονται παρανοήσεις για τον λόγο έλευσης του ελικοπτέρου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο αποκλεισμού που βιώνει το νησί μας εξαιτίας της πανδημίας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εκείνα τα 5 ελικόπτερα Augusta A 109(αγορασθέντα ως παντός καιρού!!!) που υπήρχαν στον εναέριο στόλο του ΕΚΑΒ από το 1999 (κάποια εξ αυτών κατέπεσαν νομίζω 2 ή 3, με θύματα) πού να βρίσκονται σήμερα και τι ανάγκες εξυπηρετούν; Δεν τα βλέπουμε πλέον να προσγειώνονται....
Μικρά και στενά και οι διασώστες δεν είχαν περιθώριο κινήσεων πέριξ του ασθενούς και προσφοράς ουσιαστικής βοηθείας.Αγορασμένα χωρίς προδιαγραφές ασθενοφόρου, γιατί ουσιαστικά ήσαν ασθενοφόρα.
Νομίζω οτι είναι καλό θέμα για έρευνα και reportage, των ελικοπτέρων(και αυτών της Ο.Α) που εχρησιμοποιήθησαν στο παρελθόν για αεροδιακομιδές και συνεχίζουν και σήμερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περαστικά στη γυναίκα. Ο αποκλεισμός που ζούμε βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Μειωμένα δρομολόγια πλοίων , το σκάφος του λιμενικού έφυγε πάλι για τη Μυτιλήνη εδώ και 15 μέρες , παρακαλάμε να μην μας συμβεί τίποτα κακό ,ευτυχώς που υπάρχουν και τα Super Puma του λιμενικού .