Μια παρ’ ολίγον είδηση ή άλλως στην θάλασσα πάμε καλά

Το σκάφος του λιμενικού στο Γαύριο

Σαββατόβραδο. Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια. Στο ακουστικό καλός φίλος του «εν Άνδρω» μας πληροφορεί:

-        Υπάρχει πλοίο ακυβέρνητο βόρεια της Άνδρου. Μπορεί να είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και να ενδιαφέρει.

Τον ευχαριστήσαμε και τσεκάραμε την πληροφορία αμέσως τηλεφωνόντας με στέλεχος που έχει σχέση με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο γελαστός αξιωματικός μας καθυσήχασε και μας εξήγησε:

-        Κανένα πρόβλημα. Έχουμε ειδοποιηθεί από ώρα και έχουμε ειδοποιήσει και το λιμεναρχείο Γαυρίου. Συμβαίνει συχνά αυτό. Ίσως 10-15 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν δεκάδες πλοία που διασχίζουν το πέλαγος καθημερινά. Κάποια από αυτά παρουσιάζουν βλάβη ή κάποιο πρόβλημα. Ειδοποιούν αμέσως. Τα παρακολουθούμε στενά. Σε αρκετές περιπτώσεις τα επισκευάζουν μόνοι τους. Σε κάποιες όμως στέλνουμε ρυμουλκό. Πρέπει να ξέρετε πως το Αιγαίο ελέγχεται πλήρως και επί 24ώρου βάσεως. Αλλά και το λιμεναρχείο της Άνδρου παρακολουθεί συνεχώς την κίνηση των πλοίων στην περιοχή του Κάβο Ντόρο από την ιστοσελίδα AIS (Live Ships Map). Αν χρειαστεί στέλνουν κι αυτοί αμέσως σκάφος από το Γαύριο στον Καμπανό, στον Κάβο Ντόρο κλπ.

Ευχαριστήσαμε για την ενημέρωση. Πήραμε τον φίλο που μας ειδοποίησε και του είπαμε για το συμβάν, αλλά και τις πληροφορίες που μάθαμε. Μοιραζόμαστε και μαζί σας την πληροφόρηση καταλήγοντας στο θετικό συμπέρασμα πως τουλάχιστον στην θάλασσα πάμε καλά…

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet