Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμα κρούσμα στην Άνδρο

Εμβολιαστικό κέντρο Άνδρου

Πριν λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμα κρούσμα στην Άνδρο. Όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να είναι το γνωστό σε πολλούς από χτες βράδυ κρούσμα στην πυροσβεστική Άνδρου. Προφανώς το αναμενόμενο από τους επιστήμονες μεταπασχαλινό κύμα κρουσμάτων έφτασε και στην Άνδρο αν υπολογίσουμε πως με τα 5 χθεσινά και τα 3 σημερινά αναμένεται να φτάσουμε τα 9 κρούσματα. Ας ευχηθούμε αυτός να είναι ο κύκλος και να μην διευρυνθεί κι άλλο. 

Εν τω μεταξύ στις Κυκλάδες σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 κρούσματα. Αναλυτικά, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου και 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου. Κρίνοντας από το πως πάνε τα πράγματα στις Κυκλάδες μέχρι τώρα η Άνδρος έχει συνολικά κρατήσει αρκετά καλά από άποψης διασποράς του ιού. Τώρα όμως χρειάζεται προσοχή. 

Από την άλλη ξέρουμε επίσης πως την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εμβολιασμοί συνεχώς στο Κέντρο Υγείας Άνδρου ξεπερνώντας σήμερα τους 4.350 συνολικά (κοντά 3.000 τη μια δόση και 1.400 τη δεύτερη). Πρόκειται για έναν αγώνα ταχύτητας να χτιστεί το τείχος ανοσίας πριν έχουμε πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μεγάλο πρόβλημα είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, που κυρίως είναι νέοι. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να τηρηθούν και από τους νέους τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην Άνδρο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet