ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η σπατάλη νερού!...

(H παρακάτω απαγόρευση έχει αφετηρία την διαπίστωση τοπικού αιρετού υπεύθυνου για τα νερά της ύδρευσης της περιοχής του πως ποτίζονται κηπευτικά που θέλουν πολλά νερά. Η υπενθύμιση του Δήμου έρχεται για να υπογραμμίσει την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την αποφυγή σπάταλης ή απρόσεκτης χρήσης τους. Προσέχουμε για να έχουμε που έλεγε κι εκείνο το παλιό σλόγκαν σε μια διαφήμιση κάποτε - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Άνδρος, 27.05.2021

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και το άνοιγμα του τουρισμού ο Δήμος Άνδρου επισημαίνει για μια ακόμα φορά την ανάγκη της σωστής διαχείρισης του νερού.

Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται η χρήση πόσιμου νερού για την άρδευση κηπευτικών και λαχανοκομικών ειδών από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Άνδρου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Ύδρευσης Δήμου Άνδρου (ΑΔΑ:6ΗΙΖΩΨΙ-ΡΡΚ).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ο Δήμος αγαπητέ κύριε διαχειριστά θελήσει να επιβάλλει κυρώσεις, να προβούν τότε και οι κάτοικοι των χωριών σε αντίστοιχες έγγραφες διαμαρτυρίες για τις συχνές βλάβες στην παροχή νερού, εξαιτίας των σωληνώσεων οι οποίες κόβονται συχνά για διάφορους λόγους (καμμένες από τον ήλιο λόγω ηλικίας ή λόγω της αυξομείωσης της πίεσης του νερού για παράδειγμα). Γνωρίζουμε όλοι οτι τους θερινούς μήνες επισκέπτεται το νησί περισσότερος κόσμος και ειδικότερα κάτοικοι εξ Αθηνών που διατηρούν σπίτια σε διάφορες περιοχές του νησιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων υδάτινων πόρων καθότι και περισσότερες ανάγκες λόγω αυξημένου πληθυσμού επάνω στο νησί. η κατανάλωση δεν μπορεί να είναι η ίδια με τους χειμερινούς μήνες άλλωστε! Ποιος ευθύνεται όμως όταν ενημερώνεται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου οτι σε κάποια περιοχή έχει σπάσει ή κοπεί η σωλήνωση και τρέχει άσκοπα νερό συνεχόμενα για πάνω από δύο ή και τρείς ημέρες? Εκεί τί γίνεται, δεν χάνεται πολύτιμη ποσότητα νερού? Από τη στιγμή που σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει διαρροή και επομένως σημαντική μείωση των υδάτινων πόρων, δε θα μπορούσε να φαίνεται αυτή μέσω του συστήματος που εγκαταστάθηκε πρόσφατα και μπορεί πλέον να παρακολουθείται ακόμη και από κινητές συσκευές (π.χ. κινητό ή tablet)?
Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει και για σκοπούς πρόληψης, αλλά και καταστολής - επιδιόρθωσης ορισμένων ζητημάτων πιστεύω.