Κάτι κινείται στο Γαύριο

To Γαύριο έβαλε τα "καλά" του για Χριστούγεννα

 

Σε μια κοινωνία σε κρίση μια σειρά προβλήματα της καθημερινότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν με εθελοντική εργασία, πρωτοβουλία, συλλογικότητα και συννενόηση για το κοινό καλό. Μερικά προβλήματα μοιάζουν μικρά για όσους ζουν μακριά και άλυτα για όσους ζουν με αυτά. Στο Γαύριο όμως βρήκαν τρόπο και αντιμετώπισαν όλοι μαζί μερικά.

Ξεκινάμε με το σχολείο του Γαυρίου (γυμνάσιο – λύκειο) που αντιμετώπισε προβλήματα από την αρχή της χρονιάς. Πρώτο πρόβλημα το βάψιμο, που λύθηκε δια της εθελοντικής εργασίας και της εθελοντικής συνεισφοράς χρωμάτων. Το σχολείο καθαρίστηκε και βάφτηκε από τον σύλλογο γονέων, μερικούς καθηγητές και την σχολική επιτροπή…

Επόμενο πρόβλημα οι αναπληρωτές καθηγητές. Το σχολείο ξεκίνησε και του έλλειπαν αρκετοί και βασικοί  βασικοί καθηγητές. Το πρόβλημα λύθηκε με "τρέξιμο" και πάλι του συλλόγου γονέων, της διευθύντριας του σχολείου και της σχολικής επιτροπής δευτεροβαθμίου εκπαίδευσης. Στο τέλος κατάφεραν και μετά από συνεχή πιέση στο υπουργείο Παιδείας και ήλθαν οι αναπληρωτές..

Αλλά ο μισθός ελάχιστος. Νέα τρεχάματα να βρεθεί τρόπος οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και οι αναπληρωτές καθηγητές όλης της Άνδρου, να πληρώνουν τουλάχιστον μειωμένο εισιτήριο στα καράβια ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν προς Αθήνα. Ήταν ένα κίνητρο. Οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί ( Fast Ferries & Golden Star Ferries) έδωσαν έκπτωση 30% (11,50 ευρώ η διαδρομή) για κάθε αναπληρωτή καθηγητή βοηθώντας κι αυτές. Mia ακόμα μικρή νίκη στη δύσκολη καθημερινότητα της χειμερινής Άνδρου.

Φωταγωγημένο με τη βοήθεια των αρμοδίων, αλλά και των καταστηματαρχών, το Γαύριο περιμένει τα Χριστούγεννα

Καθόλου τυχαίο πως στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα γιορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου, σε κοινή προσπάθεια όλων (του τοπικού υπεύθυνου και των καταστηματαρχών), το λιμάνι ήταν το πρώτο στολισμένο μέρος της Άνδρου. Μια χαρούμενη νότα σε θολούς καιρούς για τον χειμερινό ταξιδιώτη που φτάνει στο νησί. Ο εθελοντισμός, η προσωπική συμμετοχή, η ομαδική εργασία και η ενότητα όλων έδειξαν πως κάτι γίνεται στο Γαύριο...

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τεστ

This comment was minimized by the moderator on the site

testing

This comment was minimized by the moderator on the site

test