ΟΓΚΩΔΗ & ΜΠΑΖΑ: Πάντα εκτός κάδου!!! Και ρίχνουν και ξαναρίχνουν παντού…

(Το παρακάτω γράμμα το λάβαμε χτες από αναγνώστη. Προ ημερών άλλος αναγνώστης περιέγραψε πως στην περιοχή Παραπορτίου κοντά στους αθλητικούς χώρους ο Δήμος Άνδρου καθάρισε πλήρως από σκουπίδια και μπάζα. Το επόμενο πρωινό βρέθηκε γύρω στις 10 εκεί για βόλτα και είδε αγροτικό από το Κόρθι να ρίχνει πάλι σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη. Ήξερε τον άνθρωπο και του έβαλε τις φωνές. Του είπε πως μπορούσε να ειδοποιήσει τον Δήμο να τα πάρει κι όχι να τα ρίχνει εκεί που υπήρχαν αθλητικοί χώροι και δύο επιχειρήσεις εστίασης. Ντράπηκε κι έφυγε. Αυτή είναι η κατάσταση και αυτή είναι η παιδεία. Αναγνώστης μας που ζει στο εξωτερικό πρότεινε πριν λίγες μέρες πρόστιμα. Ίσως είναι η μόνη λύση. Όμως, ποιος θα μιλήσει; - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Φίλε Εν Άνδρω γράφω γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με μερικούς κατοίκους. Το μεσημέρι της Πέμπτης 8/7/21 στην θέση Σκανταλόρεμα επικρατούσε η κατάσταση της φωτογραφίας που σας στέλνω. Υπήρχε τεράστιος κάδος του Δήμου Άνδρου για τα ογκώδη απορρίμματα. Κάτοικοι είχαν πετάξει τα σκουπίδια τους και τα ογκώδη αντικείμενα τους έξω από τον κάδο.

Ο Δήμος με εργάτη και μηχάνημα μάζεψε τα σκουπίδια και τα ογκώδη αντικείμενα βάζοντας τα εντός κάδου. Καθάρισαν κι έφυγαν. Το απόγευμα επικρατούσε ακριβώς η ίδια κατάσταση. Προφανώς άλλος κάτοικος είχε πετάξει μια νέα ποσότητα. Εκτός κάδου φυσικά!!!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν σταματά σχεδόν όλο το χρόνο. Μάλλον κάποιοι κάτι θα έχουν παρατηρήσει, αλλά δεν μιλούν. Ο Δήμος Άνδρου διαμαρτύρεται αλλά τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα ογκώδη δεν έχουν μιλιά. Απλώς είναι πεταμένα πάντα εκτός κάδου.

Έχω αγανακτήσει. Στέλνω αυτό το γράμμα ως εργαζόμενος στην καθαριότητα και ρωτάω αυτοί είναι οι πολιτισμένοι που έχουν και άποψη για νοικοκυριό στην περιοχή; Τι να τους κάνει ο Δήμος και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα; Πρέπει να υπάρχει ένας αστυνομικός κι έναν εργάτης σε κάθε σημείο που έχει κάδο με ογκώδη που να υποδείχνει να πετάνε όλοι τα σκουπίδια τους μέσα στον κάδο;

Το γράφω αυτό γιατί εφέτος καθαρίστηκε από τον Δήμο και το Παραπόρτι από σκουπίδια και μπάζα. Μετά ξαναγέμισε! Μετά το ξανακαθαρίσαμε! Και μετά ξαναρίξανε! Που είναι αυτοί οι νοικοκυραίοι που διαμαρτύρονται και μας βρίζουν ως εργαζόμενους του Δήμου και ως Δήμο για ψήλου πήδημα και για την κατάσταση στο Σκανδαλόρεμα δεν μιλάει κανείς τους;

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΩΩχ, ο ένας ζητά όνομα Πατρών αφού δεν καταλαβαίνει πως η μάνα του έδωσε το όνομα του πατέρα του, και ο άλλος ζητά ελληνικά και ρωσικά. Ρε καθαρίστε τα σκουπίδια σας και αφήστε τα…. Καλή σας μέρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Andrioti η απάντηση σου είναι ακριβώς η αναμενομενη....φουλ θεωρία και καμία μα καμία επαφή με την πραγματικότητα...
Το πιο αστείο πάντως είναι ότι εξακολουθείς να πιστεύεις ότι θα ενημερώσεις τον οποιοδηποτε κάνοντας κυρηγμα περί σοσιαλισμου κ διαφθορας, εκφράζοντας συγκεκαλυμενα πολιτικές απόψεις...
Συνέχισε να γραφεις με αυτό το τρόπο και να διασκεδάζεις τους υπόλοιπους αναγνώστες/σχολιαστες, με παρωχημένες ιδεοληψίες τυπου ΕΣΣΔ...

PS: Νομίζεις ότι γράφοντας αγγλικά θα προσδωσεις
περισσότερο κύρος στην απάντηση σου? Αληθεια, εδω ντρεπεσαι να γράψεις στην Ελληνική γλώσσα όπως έκανες σε σχολια σου σε άλλες ειδησεις??Μηπως να δοκιμαζες Ρωσικα? Just saying.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Andrioti και τους ομοίους σου. ¨Όταν καμμιά φορά βρεθούν τα χαμένα "ούμπαλα" σας και γράψετε κάτι επωνύμως, τότε, ίσως, αποφασίσω να το συζητήσω μαζί σου. Μέχρι τότε, πες στον πατέρα σου ότι ντρέπεσαι για το όνομα που σου έδωσε, η, μάλλον, ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις και δεν θέλεις να ξέρουμε το όνομά σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΚ, τη βραβείο ψάχνεις με τα λόγια που λες., Τα Τουρκικά και το Shenzhen να φοβάστε. Όχι το “So,” το “Yes,” το “No,” το “Please,” το “I love you,” το “Hello,” το “Nice,” το “Bye,” Αυτά τα λένε οι θεοί στην τηλεόραση που έχουν αγοραστή να τα πούνε. “So,” άντε καθάρισε τα σκουπίδια σου για να μην σε πουν βρομιάρη. Και αυτά στο δρόμο εάν ενδιαφέρεστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η παροιμία λέει "Ολα τάχει η Μαριορή.....κ.τ.λ.¨". What the fuck you idiots, δεν έφτανε η μαλ...κια στα Ελληνικά, τώρα θα την ανεχόμαστε και στα ξένα?

This comment was minimized by the moderator on the site

SK, I can not exactly comprehend your Greek, it is very eloquent I see and must have substantial meaning. I was responding to an English response presented here and am not seeking to create a dispute. I only seek to inform people so they could think for themselves. So, as the saying goes, “μην ύστερης αυτό που δεν μπορείς να μου δόσης.” There must be a a solution.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αndriotis, αν και απο οτι βλεπω την αγγλικη γλωσσα την γραφεις εξαιρετικα, με τα ελληνικα ισως δεν τα καταφερνεις και τοσο καλα...
Το αρθρο-επιστολη ξεκιναει απο τον εργαζομενο, λεγοντας και ξεκαθαριζοντας, οτι ο καδος υπαρχει, απλα ο καθε ανεκδιηγητος τυπος βαριεται και τα πεταει απ'εξω αντι να τα ριξει μεσα.
Οποτε το να προσπαθεις εσυ να ριξεις το προβλημα στην δηθεν ανεχεια και το πως θα μπορεσει ο δηθεν κακομοιρης να πληρωσει το προστιμο που προτεινε, και πολυ καλα, ο ετερος σχολιαστης, προκαλει ευλογα ερωτηματα για τους σκοπους σου, περα απο μειδιαμα....δεν φταιει η φτωχεια για την καταντια αυτη..η κοινωνικη αμορφωσια φταιει και ο ωχαδερφισμος.
Μην πας, λοιπον, να τα ωραιοποιησεις με λογο που περιεχει ψηγματα πολιτικης χροιας απο παλαια καθεστωτα τυπου ανατολικου μπλοκ...
Οι κυριοι, με τα αγροτικα ή αλλα οχηματα, που προσπαθεις ευσχημα να καλυψεις, αφενος για να εχουν οχηματα, καποια "money" θα διαθετουν....αφετερου, τα means τα διεθεσε, οπως ολοι εκτος απο εσενα, διαβασαμε, ο Δημος (καδος)...τωρα αν υπαρχει και gain στην υποθεση νομιζω οτι αν ασχοληθουν οι αρχες μπορει να βρεθει και σ'αυτο η απαντηση...(οι καμερες θα προσφερουν πολυτιμα στοιχεια..)..

PS: ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μην χρειαζεται να τα ξαναγραψω και στα αγγλικα....

This comment was minimized by the moderator on the site

John Luke,
People who throw junk on public or private property do so because they either do not have money to dispose of the debris, or they are not given the means to dispose of the debris, or do it for financial gain. If they don’t have the money, they won’t be able to pay the fine. If they aren’t provided with the means to dispose of the debris (which is prevalent in a socialist country whereby filotimo is a bygone because of corruption and other factors), your proposal to fine, tax, or otherwise reposition funds is moot and will only serve to take money out of adjudicated hands and into government pockets where the money will never be appropriated in entirety as you propose. In addition, people who are well off usually are not the people who dispose of debris in this manner as they have too much to lose if they are caught. There are laws in place now for this type of thing. Finally, for those doing this for financial gain, if they are below poverty levels (which is probably 90% of the socialist nation), it will probably cost more to incarcerate these people than to actually find a mean or provide a mean to dispose of this garbage, again socialism and corruption takes the reins. By the looks of things, Rome of the first century is reminiscent of contemporary nations…

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι μόνο το ΄΄Σκανταλόρεμα΄΄ χώρος απόρριψης σκουπιδιών-μπάζων-ογκωδών αντικειμένων ή και κλαδεμάτων ακόμα.Οπου και να κοιτάξης γύρω σου, σε κάθε χωριό, σε κάθε συστάδα κάδων σκουπιδιών ή/και ανακύλωσης το ίδιο φαινόμενο. Σε κάθε παραλία και τα πέριξ αυτής, η ίδια απαράδεκτη εικόνα.Σωροί οι αποκλαδιές από πάσης φύσεως καλλωπιστικά φυτά, γκαζόν κλπ , χρόνων και χρόνων. Υστερα διερωτάται κανείς γιατί απέσυραν την γαλάζια σημαία από προβεβλημένες παραλίες της Ανδρου.
Κάθε ασυνείδητος Ελληνας(μόνιμος ή καλοκαιρινός) κάτοικος ή παραθεριστής ,είτε Αλβανός(συνήθως εργάτης της περιοχής) όλοι με τον τρόπο τους ''λερώνουν-μολύνουν'' την γή που τους φιλοξενεί. Και είναι συστηματικό ''sport''.Λες και κάποια εσωτερική παρόρμηση τους ωθεί να βρωμίζουν ότι καθαρό υπάρχει στον ορίζοντά τους(εκτός βέβαια της οικίας τους).
Και εθελοτυφλούμε ή διστάζουμε όλοι. Διότι οι δράστες έχουν ονοματεπώνυμο και οι παροικούντες κάτοικοι είναι βέβαιο ότι τους γνωρίζουμε.
Μια ανώνυμη φωτογράφηση των δραστών κατά την εκτέλεση των αξιόποινων πράξεων τους θα έλυνε τα χέρια των Δημοτικών αρχόντων,της αστυνομίας ή του λιμεναρχείου; (αν και είναι βέβαιο ότι και αυτοί γνωρίζουν ή ψιλιάζονται τουλάχιστον τους πιθανούς δράστες και δεν θέλουν να σπάσουν αυγά)

This comment was minimized by the moderator on the site

Providing the Council has the will to stop this and save money. One option would be to purchase a number of independent cameras solar powered. These could be placed and hidden from general view. Signs informing the public that the area may covered by CCTV posted. The cameras moved from site to site as required. Anyone found and identified should then be fined. The scheme would then be self-funding.

Περισσότερα