ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ - ΣΤΕΝΙΕΣ, ΑΤΕΝΙ, ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ.

Πλημμυρισμένος ο χείμαρρος και ο κάμπος στο Ατένι 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΩΡΑ 11:30

Η βροχή που καταρρακτωδώς έπεσε στην Άνδρο έχει προκαλέσει προβλήματα. Τα κυριώτερα εντοπίζονται στο συχνά πλημμυροπαθές χωριό των Στενιών όπου λόγω της τεράστιας ποσότητας νερού φούσκωσε σε μεγάλο βαθμό ο χείμαρρος στην Αγία Βαρβάρα. Στο Ατένι έχει πλημμυρίσει πλέον ο κάμπος με λάσπη και νερό.

Στο Νειμποριό η θάλασσα έχει αλλάξει εντελώς χρώμα από το χώμα που κατέβασαν οι δύο χείμαρροι. Η παραπάνω φωτογραφία είναι εντυπωσιακή. Όπως εντυπωσιακή είναι η εικόνα από τα νερά του δρόμου που βγήκαν στη θάλασσα και παράσυραν τις ομπρέλες.

Αποίκια και Βουρκωτή δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού. Η πυροσβεστική και ο ΣΕΔΑ κάνουν συνεχώς αντλήσεις υδάτων από αυλές, υπόγεια, οικίες, καταστήματα. Τα μηχανήματα του επαρχείου είναι στο Απροβάτου που είχε πρόβλημα από προχτές και συνεχίζει λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης.  Η Πολιτική Προστασία και η Ιωάννα Σαραβάνου είναι σε συνεχή συντονισμό με τον Έπαρχο Δημήτρη Λάσκαρη και τα πυροσβεστικά οχήματα και τον διευθυντή του κλιμακίου Δημήτρη Πρινιοτάκη, ενώ ο αντιδήμαρχος εκτάκτων αναγκών Νίκος Στεφάνου έχει ήδη επισκεφτεί όλες τις περιοχές που υπήρξαν προβλήματα. 

  

 

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΩΡΑ 9:00

Φωτογραφία στις Άνω Στραπουριές όπου τα νερά τρέχουν ανεξέλεγκτα στις αιμασιές κατεβαίνοντας κατά κύματα στις αυλές των σπιτιών.

Βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την Άνδρο από τα χαράματα. Στο Γαύριο η βροχή άρχισε στις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Στην Χώρα και το Κόρθι που η βροχή άρχισε στις 7:30.

Βίντεο από την πλημμυρισμένη του Γεωργίου Στυλιανού αυλή στ' Αποίκια 

Σύμφωνα με πληροφορίες της υπεύθυνης Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Σαραβάνου και του επικεφαλής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Δημήτρη Πρινιωτάκη προβλήματα έχουν ήδη εμφανιστεί κυρίως στο Ατένι. Εκεί ο ρηχός χείμαρρος ξεχείλισε πιο πολύ από τις προηγούμενες φορές και πλημμύρισε τα παρακείμενα χωράφια, τα οποία έχουν γεμίσει από τη λάσπη των καμένων βουνών.

Όποιοι έβαζαν φωτιές για χορτάρι τώρα πνίγουν τους συντοπίτες τους και τους εαυτούς τους πιθανόν στη λάσπη. Και φωνάζουν την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, οι οποίες είναι ήδη επί τόπου με τα οχήματα τους.

Εκτός από τα πεδινά προβλήματα παρουσιάζονται και στα ορεινά. Ήδη πάνω από τις Στραπουριές και τα Αποίκια πολύ νερό κατεβαίνει από τις πλαγιές και μπαίνει σε αυλές. Στο Απροβάτου ο πρόεδρος Δημήτρης Σταμάτης-Λαούτος δίνει μάχη με τα τεχνικά να τα κρατήσει ανοικτά από τα φερτά υλικά που κατεβάζει η ραγδαία βροχή.

Στην Κατάκοιλο ο πρόεδρος Ανδρέας Μέξης είναι στους δρόμους επιβλέποντας τα χαντάκια και το ρέμα και είναι σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία για τυχούσα χρήση μηχανημάτων.

Ο Έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης και η μηχανικός του επαρχείου Ευλαλία είναι στο δρόμο και συντονίζουν τα μηχανήματα του επαρχείου που ήδη επιχειρούν στις πληγείσες από προχθές περιοχές Απροβάτου και Ατένι.

Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθουμε με νεότερα…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και ο δήμαρχος παραθερίζει στην Κέρκυρα
Ο αντιδήμαρχος του ο Μουστάκας γιατί δεν ασχολείται???
Ας περιμένει ψήφους σε ένα χρόνο τον μάθαμε κι αυτόν .