Το πανηγύρι της Αγίας Μονής στο Στενό και οι νέοι της Άνδρου...

Το Σάββατο 27/8 στην Αγία Μονή στο Στενό πλήθος κόσμου από την περιοχή του Κορθίου έφτασαν για να γιορτάσουν το ετήσιο πανηγύρι του παλιού μοναστηριού, που η κτίση του ανάγεται στις αρχές του 1700 και το οποίο είναι μετόχι της Μονής Παναχράντου. Η αδελφότητα της Παναχράντου προεξέχοντος του Ηγουμένου Ευδόκιμου τέλεσαν την παράκληση στην Παναγία με αρτοκλασία σε ένα εντυπωσιακά κατανυκτικό κλίμα.

Από τους τοπικούς παράγοντες παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορθίου και του Μπουστάκειου Κληροδοτήματος Γιάννης Αντωνέλος, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωάννα Σαραβάνου, καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο πανηγύρι που διάρκεσε περίπου 12 ώρες! Στρώθηκαν τραπέζια με φαγητά που έφεραν οι προσερχόμενοι. Και άρχισαν τα όργανα. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που ξεκίνησε γύρω στις 20:30 και τελείωσε στις 8 το πρωί της επομένης!!! Έπαιξαν ο Νίκος Σκόρδος και ο Νίκος Γλυνός, που ταξίδεψαν τους εκδρομείς με το βιολί και το λαούτο τους. Έκπληξη προκάλεσε η προσέλευση πολλών νέων ανθρώπων από το Κόρθι. Ήταν αυτοί που έδωσαν τον τόνο στο πανηγύρι. Μπορεί το πανηγύρι της Αγίας Μονής να μην προσέλκυσε τους χιλιάδες που προσέλκυσαν τα πανηγύρια του Αυγούστου στην Παλαιόπολη και στην Κατάκοιλο όμως στους 300 περίπου εκδρομείς που έφτασαν μέχρι εκεί η πλειοψηφία ήταν νέοι. Κι ήταν αυτοί που έδωσαν τον τόνο στο πανηγύρι γιορτάζοντας μέχρι το πρωί της Κυριακής.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet