Πλήθος γάμοι και βαφτίσια στα "ωραία περιβόλια" της Άνδρου…

Φωτογραφικό ενσταντανέ από τον ξεχωριστό γάμο στη Θεοσκέπαστη της Άνδρου. Ο γαμπρός υποδέχεται με ένα φιλί τη νύφη στο προαύλιο του ναού υπό τα χαμόγελα γονιών, συγγενών και φίλων... 

Πολλοί οι γάμοι και τα βαφτίσια στην Άνδρο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, όπως και πολλοί ήταν όλο το καλοκαίρι. Πριν μερικά χρόνια μετρούσαμε 18-20 γάμους και βαφτίσια όλο το καλοκαίρι. Τους παρουσιάζαμε ενθαρρύνοντας νέους ανθρώπους να παντρευτούν σε ένα ανδριώτικο εξωκλήσι ή σε μια από τις πολλές όμορφες εκκλησιές του νησιού. Να κάνουν την γαμήλια δεξίωση τους και να διασκεδάσουν σε κέντρα ή και σε μπιτς-μπαρ του νησιού.

Ή, ακόμα παρουσιάζαμε νέα ζευγάρια που έκαναν πολιτικό τους γάμο και την γαμήλια στο νησί. Όλα αυτά άνοιγαν πολλές οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες στο νησί. Ήταν ένα είδος τουρισμού που έφερνε την κάποτε ξεχασμένη Άνδρο στο προσκήνιο της ζωής εκατοντάδων νέων ζευγαριών και χιλιάδων επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Η προσέλευση της νύφης. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά της Θεοσκεπάστου με βιολιά και λαούτα...

Η πανδημία μας πήγε πίσω. Όμως το άνοιγμα του εφετινού καλοκαιριού επανάφερε τους γάμους και τα βαφτίσια με μεγάλη ορμή στο προσκήνιο. Είναι πλέον τόσοι πολλοί οι γάμοι και οι δεξιώσεις που πλέον από σπάνιο γεγονός κάποτε έχουν γίνει τακτικό και μαζικό. Δεκάδες είναι οι γαμήλιες τελετές εφέτος το καλοκαίρι. Αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου είχαμε κοντά 10 γάμους και βαφτίσεις σε όλη την Άνδρο.

Στη Θεοσκέπαστη "σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι"... Ένας από τους πολλούς γάμους της Άνδρου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Άνδρο. 

Από όλες τις τελετές συλλέξαμε ενδεικτικά πληροφορίες για τρεις γάμους και μια βάφτιση. Οι γάμοι ήταν στο Επισκοπιό, στην Αγία Μόνη (ελικοδρόμιο) και στην Θεοσκέπαστη και τα βαφτίσια στον Άγιο Γιάννη στη Ράχη Κορθίου. Και αναφέρουμε μόνο δύο δεξιώσεις που ακούσαμε, στο Δόλωμα, στο Κόρθι και στην Υδρούσα στη Μεσσαριά. Οι εκατοντάδες οι επισκέπτες στις τελετές και στους χώρους δεξίωσης δίνουν μια εικόνα του τι σημαίνει ένας γάμος στο νησί.

Πέρα από τις σπουδαίες αναμνήσεις και τα μαγικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, που αποτυπώνουν την Άνδρο στις ζωές όλων όσων συμμετέχουν, δίνουν εργασία σε εκατοντάδες κατοίκους που διοργανώνουν τελετές και δεξιώσεις. Η Άνδρος άνοιξε φτερά πλέον σε ένα τουριστικό προϊόν εξαιρετικό  προσφέροντας τα μοναδικά τοπία, τις όμορφες εκκλησιές της, τους ορθάνοικτους χώρους δεξιώσεων της.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet