Έπεσε πλάτανος στον Πιτροφό. Η κυκλοφορία εξετράπη και διεξάγεται από τον Άνω Πιτροφό.

 

Ο πλάτανος πέφτει, το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ τρέχει να δει τι έγινε με το καλώδιο, που έκοψαν και πάνω του στηριζόταν το μισό δέντρο...

Σήμερα Δευτέρα το πρωί γύρω στις 11:00 αιωνόβιος πλάτανος που ήταν εντός του συνεργείου αυτοκινήτων του Δημήτρη Κουμαριανού στον Πιτροφό άρχισε να γέρνει επικίνδυνα. Ευτυχώς όμως το γιγάντιο δέντρο έγερνε αργά-αργά επί πολύ ώρα έτσι άνθρωποι και αυτοκίνητα μετακινήθηκαν και δεν είχαμε θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές.

O πλάτανος πάνω στο τζιπ...

Ο Δημήτρης Κουμαριανός και ο γιός του πρόλαβαν και έβγαλαν περίπου τα αυτοκίνητα που είχαν μέσα για επισκευή στον δρόμο. Δεν πρόλαβαν να βγάλουν το τζιπ του Δ.Κουμαριανού που πάνω του είχε γείρει ο πλάτανος και συγκρατιόταν η ρίζα του από αυτό. Το τζιπ υπέστη ζημίες...

Μοιάζει απίστευτο όμως τόσο το καλώδιο που άντεξε μέχρι που το κόψανε όσο και η κολώνα που στράβωσε, όμως άντεξε μέχρι τέλος είχαν "φιλότιμο" κατά την έκφραση αρμόδιου του ΔΕΔΔΗΕ κι έτσι δεν είχαμε απότομη πτώση του δέντρου που θα μπορούσε να χτυπήσει ανθρώπους.

Προφανώς λόγω των μεγάλων βροχών το χώμα στις ρίζες του γέρικου πλάτανου είχε μαλακώσει και λόγω και της κλίσης του το δέντρο άρχισε σταδιακά να γέρνει. Συγκρατήθηκε από το τζιπάκι, το στριφτό χοντρό καλώδιο της ΔΕΗ και την κολώνα που αυτό κατέληγε. Έτσι, δεν είχαμε ατύχημα και δόθηκε χρόνος να μην καταστραφούν τα προς επισκευή αυτοκίνητα. Στο σημείο αυτό οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ έκοψαν το ρεύμα στην περιοχή για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο πλάτανος πεσμένος στην άκρη του δρόμου ευτυχώς.

Επί τόπου ήταν η πυροσβεστική με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρινιωτάκη, ο ΣΕΔΑ με τον πρόεδρο του Νίκο Χαζάπη, και η αστυνομία με επικεφαλής τον διευθυντή Βασίλη Μάΐνα και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ. Το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το στριφτό χοντρό καλώδιο που συγκρατούσε μέρος του πλατάνου κι ο πλάτανος άρχισε να γέρνει πλέον πάρα πολύ. Από ένα σημείο και μετά, γύρω στις 12:30 ο πλάτανος έγινε λίαν επικίνδυνος κι άρχισε να να σπάνε τα κλαδιά του. Στο σημείο αυτό πυροσβεστική και αστυνομία διέκοψαν επ' αόριστο την κυκλοφορία, η οποία διεξάγεται πλέον μέσω του δρόμου του Άνω Πιτροφού.

Αστυνομία και πυροσβεστική έχουν διακόψει την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο κι εκτρέπουν τα αυτοκίνητα από τον Άνω Πιτροφό.

Πυροσβεστική, αστυνομία, ΣΕΔΑ και ΔΕΔΔΗΕ είναι επιτόπου και γίνεται σχεδιασμός για το πως θα κοπεί ο πλάτανος που αυτή τη στιγμή μέρος τους έχει πέσει στην άκρη του επαρχιακού δρόμου Χώρας-Γαυρίου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Όπως όλα δείχνουν ο πλάτανος θα αρχίσει τμηματικά - λόγω μεγέθους - να τεμαχίζεται  Κάτι που θα πάρει πολλές ώρες. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το λιμάνι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση και να κινηθούν εγκαίρως προς αυτό.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet