Για 5 μέρες μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Αποικιανών!!!

Το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Αποικίων όπου συνεδριάζει ο Σύλλογος Απανταχού Αποικιανών

(Εδώ και αρκετές μέρες έχουμε λάβει επιστολή της κ. Φραγκίσκης Βαλμά για όσα συμβαίνουν στον Σύλλογο Απανταχού Αποικιανών. Μιλήσαμε δύο φορές με την κ. Βαλμά για να έχουμε μια εικόνα της διαμαρτυρίας της. Ευγενέστατη η κ. Βαλμά μας εξήγησε τα των "αρχαιρεσιών" του Συλλόγου και του τρόπου ψηφοφορίας όπου - όπως είπε - υπήρξαν και τηλεφωνικοί ψήφοι! Κάτι που αν συνέβη είναι απίστευτο. Οι αναφορές της κ. Βαλμά θύμισαν αντίστοιχες καταγγελίες αρχαιρεσιών συλλόγου στην περιοχή του Κορθίου όπου και εκεί είχαν αναφερθεί... τηλεφωνικές ψήφοι! Τότε δεν γράψαμε τίποτα θεωρώντας πως σε έναν μικρό ολιγομελή σύλλογο καλό θα ήταν να λύσουν τα μέλη τις διαφορές τους με φιλικό τρόπο.

Κάναμε λάθος και το είδαμε αργότερα - έχουμε γράψει παλαιότερα γι΄αυτό - γιατί όποιος εκλέγεται με καταγγελίες, διοικεί και με τον τρόπο που εκλέχτηκε. Αυτός είναι βασικός κανόνας της ζωής. Αυτό το μάθημα μάς οδηγεί σήμερα στην δημοσιοποίηση των καταγγελιών και ολόκληρου του διαλόγου της κ. Βαλμά με το ΔΣ του Συλλόγου που έκανε αρχαιρεσίες χωρίς όπως φαίνεται να κρατήσει τη σειρά εκλογής και στο τέλος όλοι βρέθηκε να έχουν εκλεγεί! Ακόμα και αυτοί που δεν εξελέγησαν! Είναι να απορεί κανείς για το πως γίνονται μερικά πράγματα σε μικρούς τοπικούς εθελοντικούς σύλλογους σε ορισμένες περιπτώσεις. Με αυτές τις εισαγωγικές παρατηρήσεις δημοσιεύουμε τον διάλογο της κ. Φραγκίσκη Βαλμα με τον Σύλλογο Απανταχού Αποικιανών - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΗΣ ΒΑΛΜΑ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΝΩΝ

Όπως είναι γνωστό, τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών  της προηγούμενης Κυριακής κατά σειρά ψήφων είχαν ως εξής: Κατερίνα Μπαρού 64, Νίκος Κυριαζής 63, Φραγκίσκη Βαλμά 55, Άννα Τσινάκη 50, Μιχάλης Φραγκέτης 23, Γιώργος Κατσαρός 20.

Ως γνωστόν, εάν το καταστατικό δεν ορίζει διαφορετικά, οι αντίστοιχες θέσεις που λαμβάνει ο καθένας με βάση την σειρά ψήφων είναι: Κατερίνα Μπαρού Πρόεδρος, Νίκος Κυριαζής Αντιπρόεδρος, Φραγκίσκη Βαλμά Γραμματέας, Άννα Τσινάκη Ταμίας, Μιχάλης Φραγκέτης Μέλος.

Έτσι λοιπόν έπρεπε να γίνει και στην περίπτωσή μας. Ωστόσο, τα λοιπά μέλη ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και ειδικά πως Γραμματέας θα ήταν η 4η κατά σειρά κ. Τσινάκη (πριν εκλεγεί !!!)

1η συνεδρίαση 21-8-2022

4 από τα 5 μέλη θέλουν η Τσινάκη να είναι Γραμματέας. Συντάσσεται πρόχειρο πρακτικό (ανυπόγραφο).

2η συνεδρίαση 22-8-2022

Το ΔΣ συγκροτείται σε σώμα με βάση την σειρά ψήφων ως εξής: Κατερίνα Μπαρού Πρόεδρος, Νίκος Κυριαζής Αντιπρόεδρος, Φραγκίσκη Βαλμά Γραμματέας, Μιχάλης Φραγκέτης Ταμίας,  Άννα Τσινάκη Μέλος.

Συντάσσεται πρακτικό υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη του.

ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

3η συνεδρίαση 25-8-2022

Τα αξιότιμα κ. μέλη αποφασίζουν ερμηνεύοντας κατά το συμφέρον τους και εν κρυπτώ το καταστατικό πως το 5μελες Συμβούλιο θα είναι 6μελες (άραγε γιατί έγιναν εκλογές την περασμένη Κυριακή;!).

Έτσι μετά από ομόφωνη ψήφο τους κατάφεραν να υλοποιήσουν την αρχική συμφωνία τους και υπόσχεσή τους προς την κυρία Τσινάκη και πλέον ήταν όλοι ευχαριστημένοι!

 Όμως, αγαπητά κ. Μέλη του ΔΣ οι Σύλλογοι δεν έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιούν τις μικροφιλοδοξίες του καθενός και οπωσδήποτε όσοι ανήκουμε σε αυτούς δεν είμαστε κάτι το ιδιαίτερο. Σκοπός τους είναι αντίθετα να μπορούμε να συνεργασθούμε μεταξύ μας για να προσφέρουμε κάτι στους υπόλοιπους συγχωριανούς μας. Εκφράζοντας λοιπόν μία τεράστια συγγνώμη σε εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους  αλλά και βαθύτατη λύπη απέναντι στην μικροπρεπή στάση της κ. Προέδρου, του κ. Αντιπροέδρου και των λοιπών μελών, αποφάσισα να δηλώσω την παραίτησή μου. Κάνω δε αυτήν την ανάρτηση δημοσίως, γιατί τα αξιότιμα λοιπά μέλη έχουν και στο παρελθόν δείξει δείγματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

(βλ. συνημμένα πρακτικά) 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΝΩΝ

Το Δ.Σ Του Συλλόγου Απανταχού Αποικιανων παμψηφεί αποδέχτηκε την παραίτηση της κας Φ. Βαλμα και καλείται να επιστρέψει το βιβλίο πρακτικών του Δ. Σ. Παρ όλο που ο Σύλλογός μας δεν είχε πρόθεση να κοινοποιήσει τη την συμπεριφορά της Κας Φ Βαλμα, αφού εκείνη αποφάσισε να "ενημερώσει" με προσωπικές εικασίες τα περί συνωμοσιων, κρυφών συμφωνιών και μικροφιλοδοξιων, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστησουμε την αλήθεια.

Σε μικρούς τοπικούς συλλόγους όπως πάντα ο κάθε εκλεγμένος προσφέρει όσο μπορεί σύμφωνα με τα προσόντα του. Στην Κα Βαλμα προτάθηκε η θέση του Ταμία γιατί έχει σπουδές και εμπειρία στον κλάδο αυτόν.

1η Συνεδρίαση 21. 8. 2022

Η Κα Φ Βαλμα δέχτηκε τη θέση του ταμείου, στην Άννα Τσινακη προτάθηκε η θέση της Γραμματείας επειδή έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση του θέματος.

Η 2η Συνεδρίαση 22. 8 .2022 έγινε επειδή η Κ Βαλμα αναθεωρεί την απόφασή της και ζητά τη θέση της Γραμματείας, οπότε η Α. Τσινακη παραχωρεί τη θέση της και παραμένει απλό μέλος.

Τη θέση του Ταμία δέχτηκε ο Κ. Μ Φραγκέτης.

3η Συνεδρίαση 25.8.2022.

Συνεδριάσαμε διότι ο νομικός μας σύμβουλος μας υπέδειξε ότι το καταστατικό μας παρέχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στο Δ. Σ. Τον πρώτο επιλαχόντα Γεώργιο Κατσαρό, εξαιρετικό μέλος της κοινότητας μας, το οποίο πάντοτε πρόσφερε τη βοήθειά του στο Σύλλογο στο χωριό μας,

Οπότε καλούμεθα να επανακαθορίσουμε τις αρμοδιότητες στο Δ. Σ. Οι οποίες και ορίστηκαν από τις πλειοψηφίες που προέκυψαν.

Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε το Δ.Σ των Αποικίων καθορίζει τις τύχες του κόσμου, ένας μικρός τοπικός Σύλλογος είμαστε που προσπαθεί σε δύσκολες συνθήκες να επαναφέρει την παλαιά αίγλη του χωριού μας.

Τα περί φιλοδοξιών και συνδικαλιστικών πρακτικών είναι κενά περιεχομένου. Δεν δηλώνουμε το αλάθητο, όμως με αγαθές προθέσεις και προσφορές όλων που εκπορεύονται από την αγάπη για τον τόπο μας προσπαθούμε.

Δεν επιθυμούμε να στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά της Κας Φ Βαλμα στις συνεδριάσεις μας, απλά λυπούμεθα πάρα πολύ γιατί είμαστε λίγοι και κανένας δεν περισσεύει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΗΣ ΒΑΛΜΑ

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ., δυστυχώς στερείστε κάθε είδους νομιμοποίησης, πράγμα αυτονόητο και για έναν πρωτοετή φοιτητή της Νομικής. Η συνεδρίαση της 25/8/22 πέραν από σκοτεινή, ήταν καθ’ όλα παράνομη, γεγονός για το οποίο μάλλον παρέλειψε να σας προστατεύσει ο «νομικός σας σύμβουλος».

Υπενθυμίζοντάς σας λοιπόν ότι η εποχή της λογοκρισίας έχει παρέλθει προ πολλού, σας καλώ αφ’ ενός να αποκαταστήσετε την αλήθεια επαναφέροντας το σχόλιό μου που όλως αυθαίρετα αφαιρέσατε (επειδή προφανώς δεν σαν ήταν αρεστό), σας καλώ δε να παραλάβετε το βιβλίο των Πρακτικών οποτεδήποτε επιθυμείτε, όπως σας είπα και δια ζώσης στις 25/8/22. Τέλος ως μέλος του Συλλόγου, συμμεριζόμενη την «προσπάθειά σας να επαναφέρετε την παλαιά αίγλη του χωριού μας» και σεβόμενη απεριόριστα τις «απορρέουσες από αγάπη αγαθές σας προθέσεις» θα σας πρότεινα και τα εξής:

1) Να κοινοποιήσετε το Καταστατικό του Συλλόγου μας, ούτως ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

2) Να κοινοποιήσετε τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου, που οφείλατε ήδη να έχετε κοινοποιήσει σε χρόνο προ της διενέργειας των Αρχαιρεσιών.

3) Να ενημερώσετε τα λοιπά μέλη του Συλλόγου για ποιον λόγο τα Πρακτικά του ΔΣ συντάσσονταν μέχρι τώρα από τον κ. Αντιπρόεδρο και όχι από την αρμόδια Γραμματέα, υπογεγραμμένα μόνο από τον ίδιο και δη σε μη πραγματικό χρόνο. Και τέλος,

4) Να μην ξεχάσετε πως το χωριό των Αποικίων δεν είναι μόνο η Κατασυρτή.

Καλή δύναμη στο έργο σας!

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση 

Φραγκίσκη Βαλμά

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet