Το νέο ΔΣ της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων

Η Εταιρία Ανδρίων Επιστημόνων πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της για τα επόμενα 3 χρόνια.

Πρόεδρος εξελέγη για τρίτη φορά ο γνωστός  Στενιώτης Ιατρός Κώστας Πολέμης. Γραμματέας η  Φραγκίσκη Βαλμά , αντιπρόεδροι οι  Νίκος Ζιώτης  και Δημήτρης Πολέμης, Ταμίας ο Νίκος Καλλιβρούσης και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων η  Μανιώ Μάνεση.

Η Εταιρία Ανδρίων Επιστημόνων  ιδρύθηκε το 1987 από Ανδριώτες επιστήμονες με αγάπη και όραμα για το νησί τους. Οι ενέργειες, δράσεις κι εκδηλώσεις της αποσκοπούν στην προβολή και ανάπτυξη της Άνδρου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις όπως ημερίδες για την ναυτιλία, για την γεωλογία, την γεωολογική δομή, καθώς και την βιοποικιλότητα του νησιού. Σειρά Συνεδρίων,  όπως  για τον  φιλόσοφο Θεόφιλο Καϊρη κι έκδοση σχετικού τόμου,  συνέδριο για τον φιλόσοφο καθηγητή Βασίλειο Τατάκη, καθώς και συνέδριο στην μνήμη του Μιχάλη Δερτούζου, καθηγητή πληροφορικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μ.Ι.Τ. των ΗΠΑ.

Εκδόσεις όπως, το βιβλίο η «Η Ευποιία στην Άνδρο» της Ελένης Μπενάκη, έκδοση από την Ε.Α.Ε., των πρακτικών της Γ’ Συνάντησης στη μνήμη του Α. Εμπειρίκου: «Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και η Άνδρος – Οι ιστορικές και κοινωνικές ρίζες» και πολλά άλλα, όπως αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Εταιρίας https://androsscience.org/

Η Εταιρία μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, επιστρέφει και πάλι δυναμικά με νέες δραστηριότητες και δράσεις για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά.

Φραγκίσκη Βαλμά

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet