Η 28η Οκτωβρίου στη Χώρα & στο Γαύριο)

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ

Ηλιόλουστη μέρα. Με αέρα. Τα σχολεία παρατεταγμένα στην πλατεία Γηροκομείου γύρω από το ηρώο. Οι σημαίες αναπεπταμένες. Οι καρδιές συγκινημένες. Εθνική εορτή. Οι Έλληνες θυμούνται. Οι ανδριώτες θυμούνται. Οι μαθητές γιορτάζουν την ιστορία του τόπου τους. 

Οι επίσημοι ανηφορίζουν μετά την δοξολογία για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας Γηροκομείου. 

Σε παράταξη κατά την κατάθεση στεφάνων οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας της νήσου Άνδρου. Από αριστερά ο διοικητής του λόχου εθνοφυλακής, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Άνδρου, ο νέος λιμενάρχης Άνδρου και ο αναπληρωτής επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου. 

Ο νέος λιμενάρχης Άνδρου αντιπλοίαρχος Ιωάννης Θεοχάρης καταθέτει στεφάνι στο ηρώο της Άνδρου. Είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με το νέο λιμενάρχη Άνδρου μετά την παρέλαση. Άνθρωπος ευγενικός, ευπροσήγορος, χαμηλών τόνων και μεγάλης υπηρεσιακής πείρας. Έχει υπηρετήσει σε σημαντικά πόστα και επιπλέον έχει και διεθνή πείρα έχοντας υπηρετήσει την κρίσιμη τελευταία περίοδο ως προξενικός λιμενάρχης στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ. Η μετάθεση του στην Άνδρο είναι η σημαντικότερη λιμενικού αξιωματικού εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως το Λιμενικό Σώμα αναβαθμίζει την Άνδρο με την παρουσία του.  

Η φιλαρμονική στην παρέλαση όπως κάθε χρόνο έδωσε τον μουσικό παλμό της μέρας.

Και τα νιάτα της Άνδρου. Από το νηπιαγωγείο...

Και το δημοτικό και το γυμνάσιο...

Μέχρι το λύκειο και το ναυτικό λύκειο...

Και από τον λόχο εθνοφυλακής που παρέλασε σε πλήρη σχηματισμό...

Και πολύ στιλ και υπερηφάνεια.

Τέλος οι περήφανοι γονείς με τα παιδιά τους. Ο Σταμάτης στο λόχο εθνοφυλακής με την κόρη του Δέσποινα που μοιράζεται με τον πατέρα της τις εμπειρίες της στρατιωτικής εκγύμνασης. "Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε" λέει ο Σταμάτης, που είναι εθελοντής στο λόχο εθνοφυλακής. Κι από κοντά και η θυγατέρα του που σκοπεύει να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα στο Σώμα Υλικού Πολέμου... 

Μπορεί οι πατεράδες να είναι περήφανοι για τις κόρες τους, όμως δεν έλειψε και η περήφανη μητέρα με τον γιό της. Η Έλενα περήφανη για τον γιό της Ιωάννη ποζάρει αγκαλιά μαζί του εξαιρετικά συγκινημένη. Η μέρα αυτή προσφέρεται για συγκινήσεις και περηφάνια όλων... 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

Ο εορτασμός στο Γαύριο...

 

Και ο εορτασμός στο Γαύριο με φωτογραφίες που έστειλε η τακτική αναγνώστρια μας Μαρία Στεφανία. Εδώ τα σχολεία της περιοχής παρατεταγμένα μπροστά στο μνημείο των πεσόντων για την κατάθεση στεφάνων.

 

Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γαυρίου...

 

Οι τυμπανιστές των σχολείων ήταν αυτοί που έδωσαν τον τόνο και τον ρυθμό στην παρέλαση...

Πίσω από τους τυμπανιστές ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της περιοχής...

Και η ατραξιόν της μέρας. Λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση στην σημαιοστολισμένη προβλήτα ήρθε κι έφυγε το Superferry. Και η Μαρία Στεφανία το αποθανάτισε κι αυτό στο γιορτινό φόντο της μέρας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet