Επιτέλους διατέθηκε χώρος για τα οχήματα του ΣΕΔΑ

(Ένα χρόνιο αίτημα, η διάθεση δημοτικού χώρου για τα οχήματα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, ικανοποιήθηκε με την παραχώρηση αγροτεμαχίου από τον Δήμο Άνδρου, σε κεντρικό σημείο κι έξω από οικισμούς, δίπλα στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο του νησιού, που συνδέει τη Χώρα με τους άλλους οικισμούς της Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Δελτίο Τύπου

Σε παραχώρηση της χρήσης αγροτεμαχίου προς τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ) προχώρησε ο Δήμος μας. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, Χώρας και η χρήση του παραχωρήθηκε δωρεάν προς τον ΣΕΔΑ.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η ασφαλής στάθμευση των οχημάτων του ΣΕΔΑ και του εξοπλισμού τους, η συντήρηση και προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες ελλείψει στεγάστρων,  η εγκατάσταση γραφείων του συλλόγου κτλ. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι αορίστου χρόνου.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια δίπλα στους πολίτες της Άνδρου σε κάθε έντονη βροχόπτωση, πυρκαγιά ή χιονόπτωση που πλήττει το νησί μας. Είναι όμως αρωγός και σε δεκάδες περιπτώσεις αντιμετώπισης ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως είναι η κοπή δέντρων, ο καθαρισμός οδών και πλατειών, σχολικών προαυλίων κτλ.

Η διοίκηση του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει και να διευκολύνει τον ΣΕΔΑ, αφού έτσι συμβάλει στην οχύρωση της Άνδρου σε θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και διαχείρισης της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, υπογράφοντας την σύμβαση παραχώρησης δήλωσε:

«Εκ μέρους όλων των Ανδριωτών, ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του ΣΕΔΑ για την προσφορά τους στο νησί μας. Ο Δήμος θα συνεχίσει έμπρακτα να στηρίζει τον σύλλογο ο οποίος ανταποκρίνεται και με το παραπάνω σε κάθε ανάγκη που αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση της καθημερινότητας. Στην δράση του Προέδρου, Νικόλαου Χαζάπη, αλλά και  κάθε μέλους ξεχωριστά, όλοι οι Ανδριώτες βλέπουν τα οφέλη του υγιούς εθελοντισμού που στόχο έχει την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet