Παραδόθηκε και ο βρεφονηπιακός της Χώρας

 

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό του βρεφονηπιακού σταθμού στη Χώρα. Έγινε αύξηση των παιδιών στο νέο κτίριο από 15 σε 24 και για πρώτη φορά λειτουργεί και τμήμα που μπορεί να φιλοξενήσει 12 βρέφη .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα Μελτεμάκια» παραδόθηκαν στα παιδάκια της Χώρας!!

Με δεκάδες χαρούμενα παιδικά προσωπάκια και τον «Άγιο Βασίλη» να δίνει τον τόνο των ημερών, πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2022 ο αγιασμός του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Χώρας. «Τα Μελτεμάκια» θα αποτελέσουν πλέον την στέγη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας της ευρύτερης περιοχής. Μια ακόμα  δομή αγωγής και φροντίδας παραδίδεται στην κοινωνία η οποία θα βοηθήσει τόσο τους εργαζόμενους γονείς, όσο και γενικότερα τα παιδάκια να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην διαδικασία κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης.

Ο χώρος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις. Η δυναμικότητα του Σταθμού ορίστηκε σε 24 νήπια και 12 βρέφη. Το έργο καλύφθηκε με την συγχρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) μέσω του προγράμματος για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής , παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και χρημάτων του Δήμου μας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε: « Αυτά τα χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για όλους όσους εργαστήκανε για να παραδοθεί μια ακόμα κοινωνική υποδομή. Εργαζόμενοι, αιρετοί και στελέχη του Δήμου συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετωπίζοντας καθημερινά πολλά προβλήματα, έχοντας  όμως πάντα το ίδιο κέφι και αμείωτο το ενδιαφέρον για την στήριξη των νέων ζευγαριών. Ο ακόμα μεγαλύτερος στόχος, το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας, είναι κάθε μέρα και ένα βήμα ποιο κοντά.  Όλη η σχολική κοινότητα και μαζί όλη η τοπική κοινωνία περιμένουν την μέρα που όπως και σήμερα οι Ιερείς θα κάνουν τον αγιασμό του».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οποιο έργο ολοκληρώνεται στο νησί μας (μικρό ή μεγάλο) ανεξάρτητα από το ποιος διοικεί τον Δήμο του τόπου, είναι πάντα καλοδεχούμενο και μόνο θετικά μπορεί να το δεί κάποιος. Μακάρι να μπορούσαν να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα πολλά έργα, αλλά δεν μπορεί να συμβεί αυτό για διάφορους λόγους. Γνωρίζουμε οτι το δημόσιο παραμένει αρκετά γραφειοκρατικό και με αγγυλώσεις, παρά τις όποιες απλοποιήσεις επέφερε ο κορωνοϊος με τις απλουστεύσεις στις συναλλαγές του πολίτη. Πρέπει να γίνουν αρκετά παραπάνω όμως για να μπορούμε να πούμε οτι λειτουργεί σχετικά άμεσα ο δημόσιος τομέας σε εθνική εμβέλεια, επομένως και σε τοπικό επίπεδο.