Διακομιδή στην ανεμοθύελλα!!!...

 

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ (φωτογραφία αρχείου)

Από χτες Δευτέρα 19/12 52χρονος ασθενής από την περιοχή της Υδρούσας με πολλά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και διαπιστώθηκε πως χρειαζόταν άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ατυχώς η θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο είχαν ακινητοποιήσει τα καράβια και ακόμα και το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να έρθει με ανέμους 9 και πλέον μποφόρ. Η συνέχιση του απαγορευτικού και σήμερα εμπόδισε πλοία και ελικόπτερο να προσεγγίσουν το πρωί την Άνδρο.

Το ελικόπτερο επιχείρησε σήμερα Τρίτη 20/12 γύρω στις 12:15 το μεσημέρι να προσεγγίσει, όταν ο αέρας έπεσε στα 8 με 9 μποφόρ. Το ελικόπτερο επιχείρησε δύο και τρεις φορές - κάνοντας κύκλους πάνω από το ελικοδρόμιο της Άνδρου - να προσγειωθεί. Στο τέλος τα κατάφερε. Προσγειώθηκε, πήρε εσπευσμένα τον ασθενή κι απογειώθηκε γύρω στις 13:00 με κατεύθυνση την Αθήνα. 

Είναι άξιοι θαυμασμού και συγχαρητηρίων ο πιλότος και οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ του ελικοπτέρου που μέσα σε θυελλώδεις ανέμους κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια δύσκολη διακομιδή. Και είναι άξιοι και οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ Άνδρου και του Κέντρου Υγείας, όπως και οι υπεύθυνοι του Δήμου για το ελικοδρόμιο, που κατάφεραν και συντονίστηκαν κι έγινε η διακομιδή μέσα σε λίγα λεπτά , γιατί οι ριπές των ανέμων καθιστούσαν την παραμονή του ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο πολύ δύσκολη έως επικίνδυνη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet