Η πίτα του Αλαδινού στο Verde και ο χορός των Φαλίκων στο Swell...
(Με την έξοδο από την πανδημία άρχισαν οι κοπές πιτών και οι χοροί των χωριών και των συλλόγων της Άνδρου τόσο στο νησί όσο και στην Αθήνα. Από αυτά που μάθαμε αναφέρουμε την κοπή της πίτας του συλλόγου Αλαδινού στο Verde και τον χορό των Φαλίκων μέχρι πρωΐας στο Swell. Έχουμε και τις δύο ανταποκρίσεις. Η πρώτη ανταπόκριση η πίτα και του συλλόγου Αλαδινού που ήταν νωρίς. Η δεύτερη ο χορός του Συλλόγου Φαλίκων που ήταν αργά. Παρουσιάζουμε χρονολογικά τις δύο ανταποκρίσεις με σημειώματα και φωτογραφίες - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΤΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "VERDE"
"Η εκδήλωση της κοπής της πίτας έγινε στο όμορφο κατάστημα Verde στην πλατεία ΚΤΕΛ στην Χώρα. Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Θανάσης Ματσώτας για θέματα αστρολογίας. Την απασχόληση των παιδιών ανέλαβε η κυρία Όλγα Τάκα, ώστε να έχουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά οι γονείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σε έναν ασφαλή χώρο πού πρόσφερε το κατάστημα. Οι φίλοι και οι κάτοικοι του Αλαδινού άκουσαν την ομιλία και μετά αντάλλαξαν απόψεις για το χωριό και των τόπο γενικότερα.
Στο κόψιμο της πίτας παραβρέθηκαν ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Στεφάνου και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην κυρία Μαργαρίτα Κορκοδείλου, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Χώρας. Κέρδισε μια εικόνα της Αγίας Τριάδος. Αγία Τριάδα είναι η εκκλησία του χωριού και η ονομασία του συλλόγου. Ακολούθησε λαχειοφόρος με δώρα ένα κινητό και ένα ασύρματο τηλέφωνο, που προσέφερε το κατάστημα Κουτσούκου.
Ευχαριστούμε για την δημοσίευση
Σύλλογος Αλαδινού"
ΤΑ ΦΑΛΙΚΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΪΑΣ ΣΤΟ "SWELL"
Το ελληνικό πάρτι του συλλόγου Φαλίκων ξεκίνησε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και τέλειωσε την Κυριακή το πρωί στις 7!!! Σύμφωνα με την ανταπόκριση ο Θοδωρής και η Ιωάννα ήταν DJ και ακούστηκαν ελληνικά τραγούδια από την δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα...
Ο χώρος του Swell κατακλύστηκε με πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών. Ξεκινούσαν από 20άρηδες κι έφταναν μέχρι 60άρηδες. Για τον λόγο αυτό το ελληνικό ρεπερτόριο άπλωσε σε βάθος 40ετίας...
Προσήλθε κόσμος από όλη την Άνδρο. Από Γαύριο, Μπατσί, Κόρθι. Και φυσικά πλήθος από την Χώρα...
Ήταν ένα ξέσπασμα κεφιού και επανένωσης όλων μετά την δύσκολη διετία της πανδημίας που βίωσε το νησί.