Η Άνδρος τίμησε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες της

Σε ένα σχεδόν πλήρες ανοιχτό θέατρο στην Χώρα η Άνδρος τίμησε εμπράκτως τους 43 δασοπυροσβέστες της, που είναι εθελοντικά παρόντες από το 1999 μέχρι σήμερα στο νησί. Αυτή την παρουσία τους τίμησε χτες με πρωτοβουλία του ο δήμαρχος Άνδρου και ο έπαρχος που ήταν ο χρηματοδότης της όλης εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε με λόγους τιμής και μια εξιστόρησης της πολυετούς δράσης του και κατέληξε με το χορευτικό της Υδρούσας και του Κορθίου και το νησιώτικο σθγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη. Την όλη πρωτοβουλία στήριξαν ενεργά με την παρουσία τους και όλοι οι σύλλογοι του νησιού που έχουν ευεργετηθεί από την παρουσία τους ΣΕΔΑ όλα αυτά τα χρόνια. 

 Ο ΣΕΔΑ συνδράμει κάθε μέρα χειμώνα-καλοκαίρι σε φωτιές και χιονιάδες, σε πλημμύρες και αποξηλώσεις, σε καθαριότητα και υδροδότηση. Είναι το πλέον πολύτιμο εθελοντικό σώμα στην Άνδρο και είναι παρών σε όλους και για όλα. 

Για τον λόγο αυτόν ήταν παρόντες όλοι της πολιτικής ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης της Άνδρου (έπαρχος, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, υπεύθυνη πολιτικής προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης) από όλο το νησί. Δεν παρέστη ούτε ένας από την ηγεσία της αντιπολίτευσης (σχετικό πολιτικό σχόλιο στο τέλος). Παρόντες η ηγεσία της πυροσβεστικής Άνδρου και η αδελφότητα της Μονής Παναχράντου.

Πρώτος ομιλητής ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου Δημήτρης Πρινιωτάκης, που αποκάλεσε τους εθελοντές δασοπυροσβέστες αληθινούς συνάδελφους παντός καιρού. Είπε πως είναι πλάι σε κάθε έργο και δράση της πυροσβεστικής και πάντα δίπλα στην κοινωνία της Άνδρου.  

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο έπαρχος Άνδρου, καθώς επαρχείο και περιφέρεια ήταν οι χρηματοδότες της βραδιάς. Μίλησε αναλυτικά για τον ΣΕΔΑ ο πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου Νίκος Χαζάπης. Για την υπερ-εικοσαετή δράση του. Για τις χορηγίες και τις βοήθειες που είχε διαχρονικά από τον Δήμο Άνδρου. Όλα αυτά με προβολή σλάιτς που εξηγούσαν όλα όσα έλεγε. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Άνδρου ανέπτυξε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ώστε να ανταμείβονται - εκτός της χτεσινής ηθικής βράβευσης του συλλόγου και των μελών του - με κάποιο υλίκό βοήθημα για την δουλειά που προσφέρουν στο νησί. Προσεχώς - μετά από νομοθετική ρύθμιση - οι δασοπυροσβέστες δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη. Επίσης, με πρωτοβουλία του οι τρεις εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί (Fast Ferries, Golden Star Ferries) δέχτηκαν να κάνουν μόνιμη έκπτωση 25% στα εισιτήρια των μελών του συλλόγου. Και μοίρασε και τις σχετικές εκπτωτικές κάρτες που θα ανανεώνονται ετησίως όσα χρόνια οι δασοπυροσβέστες παραμένουν ενεργοί.  

 Ακολούθως ο δήμαρχος βράβευσε τον πρόεδρο του συλλόγου για το σύνολο της προσφοράς του και κατόπιν όλους έναν-έναν τους παραβρισκόμενους (32 τον αριθμό).

Με τη λήξη της τελετής βράβευσης τα χορευτικά της Υδρούσας και του Κορθίου χόρεψαν νησιώτικους χορούς, ενώ το χορευτικό της Χώρας έστειλε χαιρετισμό γιατί ήταν στο φεστιβάλ της Σύρου. Με την ολοκλήρωση των χορευτικών ανέλαβε την ψυχαγωγία των εκατοντάδων παρευρισκόμενων το νησιώτικο μουσικό συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη. Από τις δύο αυτές παραστάσεις δεν έχουμε φωτογραφίες γιατί αναγκαστήκαμε να φύγουμε για να προλάβουμε και τον τελικό του μπάσκετ κοριτσιών, που γινόταν στο παρακείμενο γήπεδο του Εμπειρικίου Γυμναστηρίου...   

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: "Πλην Λακεδαιμονίων..." Εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία από την εκδήλωση τιμής του ΣΕΔΑ της ηγεσίας της συνασπισμένης αντιπολίτευσης! Πρόκειται για πολιτική διαπίστωση. Παραβρέθηκαν μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, γιατί του ενός βραβεύτηκε ο γιός ως δασοπυροσβέστης και ο άλλος βραβεύτηκε ο ίδιος ως δασοπυροσβέστης. Από τους δύο επικεφαλής ο κ. Θ.Σουσούδης δεν ήρθε και απλώς πήγε στο μπάσκετ, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Άνδρος της ζωής" Γ. Καπάκης, αν και πρώην πυροσβέστης και πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΧΑ-ΑΝΕΛ ήταν παντελώς απών. Αυτά για όσους απόντες ή κακεντρεχείς μιλούν περί ενότητας της Άνδρου και με τον τρόπο τους υπονομεύουν συνεχώς και σε κάθε βήμα τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet