Επτά πρόσκοποι από τη Λιλ της Γαλλίας στην Άνδρο. Μια ιστορία φιλοξενίας…

Επτά πρόσκοποι από το Λιλ της Γαλλίας επισκέφτηκαν το νησί μας για να το περπατήσουν και να το εξερευνήσουν. Κατά την άφιξη τους στη Χώρα συναντήθηκαν με τον επί σειρά ετών αρχηγό τον προσκόπων της Άνδρου Μιχάλη Στρατή και ζήτησαν αν υπάρχει κάποιος χώρος φιλοξενίας - κατασκήνωσης στη Χώρα για δυο μέρες.

Ο Μ. Στρατής επικοινώνησε με τον Έπαρχο που κι εκείνος ήταν πρόσκοπος, για να βρεθεί κάποιος χώρος. Μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Άνδρου, προσφέρθηκε ο Σύλλογος Λειβαδίων να αναλάβει τη φιλοξενία στη στέγη του, στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων.

Οι πρόσκοποι ακολουθήσαν το μονοπάτι Χώρα - Στενιές - Αποίκια και το απόγευμα κατα την επιστροφή τους, μεταφέρθηκαν με ταξί στα Λειβάδια. Εκεί η δραστήρια πρόεδρος Φιλίτσα Στυλιανού με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υποδέχτηκαν τους προσκόπους στο πεντακάθαρο και περιποιημένο σχολείο, προσφέροντας τους νερά, γλυκά και αναψυκτικά.

Οι πρόσκοποι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα λέγοντας πως περίμεναν απλά ένα περιφραγμένο χώρο και πως δεν περίμεναν αυτή την περιποίηση και φιλοξενία. Μάλιστα χαρακτηριστικά ρωτήσαν: "Αλήθεια μπορούμε να μείνουμε εδώ;" Και η απάντηση ήταν: "Αυτή είναι η ανδριώτικη φιλοξενία!!" Αύριο Παρασκευή θα κινηθούν στα μονοπάτια πέριξ της Χώρας και το Σάββατο θα αναχωρήσουν για Κόρθι για να γνωρίσουνε τις ομορφιές και της νότιας Άνδρου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet