Κατασβέσθηκε φωτιά στην Αγία Θέκλη. Ασυνείδητοι οδηγοί πετάνε γόπες από τα παράθυρα!!!

Αναγνώστης μας έστειλε πριν λίγη ώρα (Τετάρτη 19/7) την παραπάνω φωτογραφία από την περιοχή της Αγίας Θέκλης πριν την Σταυροπέδα, που δείχνει Καμμένο έδαφος κατά μήκος του δρόμου κι ένα πυροσβεστικό όχημα στην άκρη. Τηλεφωνήσαμε στην Πυροσβεστική Άνδρου και μας ενημέρωσε πως ασυνείδητος οδηγός προφανώς πέταξε αναμμένη γόπα τσιγάρου από το παράθυρο και άναψε φωτιά σε παρακείμενα ξερόχορτα. Ευτυχώς που το σημείο ήταν πολυσύχναστο και ειδοποιήθηκε αμέσως η πυροσβεστική που κατέφθασε εντός λίγων λεπτών και έσβησε την φωτιά πριν επεκταθεί λόγω του αέρα και πάρει διαστάσεις. 

Η Πυροσβεστική επίσης μας είπε πως προχτές άλλο ασυνείδητος οδηγός οδηγώντας με ανοικτά παράθυρα πέταξε γόπα από ένα από αυτά! Πολίτης που έχει σχέση με την πυρόσβεση άρχισε να τον κυνηγά και μέχρι να τον προφτάσει και να του κάνει σήμα να σταματήσει είχαν πεταχτεί άλλες δύο γόπες από άλλα παράθυρα! Όταν επιτέλους σταμάτησε ρώτησε "για ποιο λόγο τον σταμάτησαν"! Δεν είχε πάρει είδηση τίποτα από αυτό που έκαναν στη διαδρομή. Απορούσε μάλιστα που τον σταμάτησαν. Ο πολίτης που ξέρει από πυρόσβεση του εξήγησε, αλλά μάλλον δεν τον έπεισε.

Μοιάζει απίστευτο ορισμένοι να οδηγούν χωρίς να ξέρουν βασικούς κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Και μάλιστα αυτές τις μέρες του καύσωνα. Υιοθετούμε πρόταση που διαβάσαμε στο διαδίκτυο. Όποιος κρίνεται ένοχος για εμπρησμό - έστω και από αμέλεια - πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ μήπως και κάποιοι αδιάφοροι και ανεύθυνοι καταλάβουν. Σήμερα τα πρόστιμα είναι... χάδια... Για παράδειγμα όπως γράφει άρθρο: "Για κακοποίηση κατοικίδιου, πρόστιμο 30.000 €. Για εμπρησμός από αμέλεια, πρόστιμο Πυροσβεστικής 700 €…"

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

H περιοχή της φωτογραφίας ειναι στην Κακιά Μέλισσα.Οχι στην Αγία Θέκλη

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε πολύ. Ο αναγνώστης σημείωσε λάθος την περιοχή.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να πείς στον φίλο σου τον Έπαρχο να καθαρίσει τους δρόμους πρώτα και μετά να τα ρίχνεις στον κοσμάκι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα τόσο εθελοτυφλείτε. Η πυροσβεστική εκτίμησε και δήλωσε πως είναι από αποτσίγαρο η φωτιά. Και η πυροσβεστική πληροφορεί πως αυτοκίνητο έτρεχε πετώντας 3 αποτσίγαρα στο δρόμο. Πότε ρίξαμε εμείς ευθύνες στον κοσμάκη; Τι σχέση έχει ο έπαρχος με τα αποτσίγαρα στην Αγία Θέκλη; .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro