Καινοτομίες υγείας στο Αλαδινού!!!

 Η Ευαγγελία Δανιόλου - Χαζάπη, πρόεδρος του συλλόγου Αλαδινού, καλωσορίζει στην εκδήλωση του χωριού της.

Κύριε διαχειριστή,
Το απόγευμα της Τετάρτης 19/7 στο Αλαδινού έγινε από το ΕΚΑΒ η επίδειξη χρήσεις των δύο απινιδωτών, που αγόρασε ο σύλλογος: για τους κατοίκους του χωριού ο ένας και για το Σπήλαιο και τους κατοίκους και των Πέρα Χωριών ο άλλος.
Επειδή οι κάτοικοι του χωριού κατά κανόνα είναι ηλικιωμένοι και λόγω της επισκεψιμότητας του Σπηλαίου της περιοχής ο σύλλογος σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να έχει έναν απινιδωτή στο Σπήλαιο του Αλαδινού και ο άλλος στην κεντρική πλατεία του χωριού σε ειδικό κουτί για χρήση σε μια ώρα ανάγκης.
Το κόστος αγοράς αγοράς και των δύο ήταν 3.000 ευρώ (1.500 ο ένας). Την παρουσίαση χρήσης των απινιδωτών στους κατοίκους έκανε το ΕΚΑΒ Άνδρου. Επίσης παρουσιάστηκε ο τρόπος που κάνουμε ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Και αυτό από το ΕΚΑΒ Άνδρου. 
Παραβρέθηκαν στην παρουσίαση η Ιωάννα Σαραβάνου ως υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, ο Νίκος Στεφάνου αντιδήμαρχος Άνδρου και η Έφη Βουτσινά - Μαλταμπέ, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Άνδρου.
Αξίζει κατά τη γνώμη μου η αναφορά στον ιστότοπο σας η ε3ξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλαδινού. Μια πρωτοβουλία σωτήρια και υποβοηθητική της περίθαλψης που προσφέρει το Κέντρο Υγείας Άνδρου, καθώς όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων η άμεση ανταπόκριση σώζει ζωές και τα λεπτά έχουν σημασία στη σωτηρία ενός ανθρώπου, που υπέστη καρδιακή προσβολή. Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου έγινε ασφαλέστερη και η πρόσβαση στο γνωστό Σπήλαιο της περιοχής.
Φιλικά
Ε.Σ.  
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στα χέρια του ειδικά εκπαιδευμένου διασώστη ή ιατρού είναι όπλο σωτήριο, σε χέρια ΜΗ ή ΑΤΕΛΩΣ εκπαιδευμένων ατόμων είναι απασφαλισμένη νάρκη. Επειδή προορίζεται κυρίως για τους μονίμους κατοίκους, φρόνιμο είναι , κάποιοι χωριανοί να κάνουν σοβαρή και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση και κυρίως να είναι νέα άτομα με θέληση αλλά και δυνατότητα προσφοράς στους συχωριανούς τους..
Επίσης πρέπει η φόρτισή τους να είναι συνεχής και γι'αυτό πρέπει κάποιοι να είναι υπεύθυνοι εκ περιτροπής , ακόμα όμως και για την φύλαξη και την συντήρηση αλλά και την ανανέωση των patch προ της ημερομηνίας λήξης των

Ευχή: Να είναι όλοι υγιείς και να μη χρειασθή ποτέ να χρησιμοποιηθούν οι απινιδωτές.