SUPERFERRY: Θερμοπληξία, κίνηση και χρονοκαθυστέρηση…

 

Superferry και Andros. Το ένα πλοίο ακολουθεί το άλλο. Η φωτογραφία είναι από την Τετάρτη το μεσημέρι, που λόγω μεγάλης κίνησης το Superferry περίμενε αρόδο 20 λεπτά να φύγει το Andros, πριν μπει στο Γαύριο. Η ασφάλεια στην ακτοπλοΐα είναι το παν. Και η ανθρώπινη ζωή, όπως αποδείχτηκε το απόβραδο της Παρασκευής στη Ραφήνα είναι πάνω από όλα. Γι' αυτό μην παραπονιέστε για τις όποιες καθυστερήσεις των ημερών.

Με το που ανέβηκε πάλι η θερμοκρασία γέμισαν τα λιμάνια κόσμο. Στη Ραφήνα την Παρασκευή από τις 16:30 μέχρι τις 19:15 είχε τρεις αναχωρήσεις συμβατικών πλοίων για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο και ένα τοπικό για Άνδρο. Στις 16:30 το Andros Queen έφυγε με 800 επιβάτες 190 ΙΧ 20 φ ορτηγά και 40 μοτοσυκλέτες. Στις 17:30 ο Θεολόγο; Έφυγε με 800 επιβάτες 30 φορτηγά και 37 μοτοσυκλέτες. Στις 18:45 το Andros έφυγε με 500 επιβάτες και 120 ΙΧ. Και στις 17:15 το Superferry θα έφευγε με 500 επιβάτες και 120 ΙΧ. Όμως δεν έφυγε!!!

Και δεν έφυγε γιατί 52χρονος επιβάτης με το που επιβιβάστηκε με το αυτοκίνητο και την οικογένεια του στο γκαράζ του πλοίου αισθάνθηκε ζαλάδα. Δεν ένοιωθε καλά. Το πλήρωμα τέθηκε σε επιφυλακή. Άρχισαν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα «αν υπάρχει γιατρός στο πλοίο να πάει στην υποδοχή». Σε μερικά λεπτά έφτασε μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ και ανέλαβε δράση. Κι ακολούθησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον παρέλαβε να τον πάει σε νοσοκομείο. Κάποιοι είπαν για μικρό εγκεφαλικό. Οι περισσότεροι μίλησαν για θερμοπληξία. 

Το πλοίο έφυγε με μισή ώρα χρονοκαθυστέρηση. Στη διαδρομή νέες ανακοινώσεις πως «η εταιρεία και το πλοίο δίνουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή. Για τον λόγο αυτό περίμεναν και τον διασώστη και το ασθενοφόρο». Συμπέρασμα: Τώρα με τον καύσωνα όλοι και όλα επιβαρύνονται γύρω μας - και μέσα μας - και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και για με την θερμοπληξία. Και βεβαίως καλύτερα να αργήσουμε παρά να διακινδυνεύσουμε ή αφήσουμε κάποιον αβοήθητο. Το "πάμε κι όπου βγει" δεν μάς βγήκε σε καλό...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και η είδηση αυτή έχει τη δική της χρονοκαθυστέρηση, που οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, αν και ταξιδεύαμε κι εμείς με ίδιο το πλοίο...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποσο άσχημο το άρθρο σας χωρίς να ξέρετε τι έχει γίνει με με τον άνθρωπο αυτόν κ γιατί καθυστέρησε το καράβι .Ανεβάσετε κάτι που δεν έχετε ενημερωθεί πως κ τι.
Ευχαριστούμε πολύ το πλήρωμα ,ειδικά τον καπετάνιο και το λιμενικό της ραφηνας που μας βοήθησε εκείνη την μέρα .
Ο άνθρωπος αυτός πέθανε .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον δεν ήταν άρθρο ήταν ρεπορτάζ του τι έγινε εκείνη την στιγμή. Δεν ξέραμε την συνέχεια. Γράψαμε ότι έγινε και τίποτα παραπάνω. Γράψαμε τις δύο εκδοχές που ακούστηκαν. Δεν ξέραμε την συνέχεια. Το άσχημο όπως λέτε είναι πως πέθανε ο άνθρωπος. Και ποιος το ήξερε πριν πεθάνει; Έφυγε από το καράβι ζωντανός.
Δεύτερον, υπήρξε καθυστέρηση μισή ώρα. Το πλοίο ανάγγειλε πρόβλημα με άνθρωπο. Αυτό επαναλάβαμε. Και είπαμε πως προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Ούτε αυτό δεν σας άρεσε; Περίεργο.
Τι ακριβώς θέλατε να γράψουμε; .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην περίπτωση αυτή το πληρωμα και ο καπετάνιος έπραξαν απολύτως σωστά. Η ανθρώπινη ζωή ειναι πολύ σημαντική και
μπράβο στους ανθρώπους του καραβιού που αντέδρασαν οπως έπρεπε. Καλές θάλασσες να έχουν πάντα !!!