ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΖΑΪΡΗΣ: Ένας ανδριώτης πρώτος στο Οικονομικό του ΕΚΠΑ! Τι είπε στο Εν Άνδρω...

 

 Ο Αδαμάντιος Ζαΐρης στην πλατεία Καΐρη της Χώρας Άνδρου

Γνωρίσαμε τον Αδαμάντιο Ζαΐρη στο ζαχαροπλαστείο των γονιών του πρόπερσι. Βοηθούσε τον πατέρα και την μητέρα του που έχουν ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστείο του νησιού με ιδιαίτερα δημοφιλή προϊόντα όπως η τούρτα, τα περίφημα αμυγδαλωτά και τα καλτσούνια σε ιδιαίτερη αεροστεγή συσκευασία για αποστολή και στο εξωτερικό. Ο Αδαμάντιος είναι ο μοναχογιός της Ευαγγελίας Κακλαμάνη και του Λεωνίδα Ζαίρη.

Στείλαμε ένα μήνυμα στον Αδαμάντιο και στην μητέρα του για να μιλήσουν για την επιτυχία του στις εφετινές εισαγωγικές όπου πέρασε πρώτος πανελλαδικά στην πρώτη του επιλογή που ήταν το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάς απάντησε ο Αδαμάντιος με μια κοινωνικότητα που εξέπληξε. Πήρε τηλέφωνο, συστήθηκε μόνος του και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που του θέσαμε:

Τον ρωτήσαμε αρχικά πως προετοιμάστηκε για τις πανελλήνιες. Χωρίς δισταγμό απάντησε:

  • Προετοιμάστηκα στην Άνδρο με την βοήθεια τριών καθηγητών. Ένας στην έκθεση, ένας στα μαθηματικά. Και ένας στην οικονομία. Έδωσα εξετάσεις στην Άνδρο. Πήγα πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα. Υστέρησα λίγο στην έκθεση. Πάντως η βαθμολογία ήταν υψηλή και πέρασα στο Οικονομικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή.

Τον ρωτήσαμε για τα ενδιαφέροντα του. Εδώ ήταν ακόμα πιο προετοιμασμένος όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του:

  • Είμαι εθελοντής όπου χρειάζεται, βοηθώ στο ζαχαροπλαστείο των γονιών μου, με ενδιαφέρει και διαβάζω πολύ φιλοσοφία και οικονομία. Θέλω να ασχοληθώ στα οικονομικά με τις επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

 

Με την μητέρα του πρόπερσι στο οικογενειακό ζαχαροπλαστείο στη Μεσαριά.

Μας εκπλήττει η άνεση με την οποία εκφράζει ανοιχτά τις ιδέες του και τα συναισθήματά του. Δείχνει ωριμότητα. Έχει στόχους και όραμα. Ο ευθύς τρόπος που απαντά δείχνει πως έχει προοπτικές. Πρόκειται για ένα ανήσυχο πνεύμα.

Κάπου εκεί τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έκανε πέρα από την άριστη απόδοση στο σχολείο που τον οδήγησε και στην πρωτιά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Η απάντηση ξαφνιάζει:

  • Από μικρός ασχολήθηκα με τα κοινά εντός του σχολείου ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς επί δύο χρόνια. Με ενοχλεί η αδικία. Θα ήθελα στο μέλλον να ασχοληθώ με τα κοινά!...

Είναι ένα από τα πολύ λίγα παιδιά που έχουμε γνωρίσει που ξεκαθαρίζει πως τον ενδιαφέρουν τα κοινά. Η εμπειρία του ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου του τον έχει γεμίσει με θετική προδιάθεση για τα κοινά. Η ενεργή δράση στα κοινά είναι στους στόχους του στο μέλλον, τόνισε στη συζήτηση μας. Η Άνδρος έχει ανάγκη από τέτοιους νέους με στόχους και προοπτικές.

Η παραπάνω τηλεφωνική κουβέντα μας κράτησε αρκετή ώρα. Κλείνοντας του ζητήσαμε να συνοψίσει να στείλει τις απαντήσεις του στο Εν Άνδρω. Μας εξέπληξε ακόμα μια φορά πως ήταν απλός και σαφής. Όλα αυτά είναι δείγματα ενός νέου από τον οποίο η Άνδρος προσδοκά στο μέλλον πολύ περισσότερα από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το Εν Άνδρω συγχαίρει αυτόν και τους γονείς του και εύχεται κάθε επιτυχία στους στόχους του και στη ζωή του…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet