ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΔΡΟΣ: Παραδοσιακός γάμος στο Συνετί και πανηγύρι στα Λάμυρα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΙ 13/8

Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου και φέτος, για το καλοκαίρι του 2023, προγραμμάτισε και πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων στην αυλή του Μουσείου μας, για τα μέλη και τους φίλους του, με σκοπό να υπηρετήσει τους καταστατικούς σκοπούς της δημιουργίας του και να προσφέρει στο κοινό του και κυρίως στα παιδιά, ποιοτικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Έτσι λοιπόν, στις 25/7/2023, ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το εργαστήρι κεραμικής για τα παιδιά με την εικαστικό Κατερίνα Κοντού, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 6/8/2023 με μεγάλη επιτυχία και όμορφες δημιουργίες.

Συνεχίζονται οι δράσεις του με σεμινάριο Α΄Βοηθειών από το ΕΚΑΒ Άνδρου, στις 8/8/2023, στις 19.00. Ένα σεμινάριο πολύ χρήσιμο για όλους, ώστε να είμαστε έγκαιροι και ωφέλιμοι σε περίπτωση ανάγκης. Απώτερος στόχος της δράσης η ευαισθητοποίηση για την απόκτηση απινιδωτή στο χωριό αλλά και η πιστοποίηση χρηστών.

Το Σάββατο 12/8/2023 και ώρα 20.00 , ο ιστορικός ερευνητής κ. Νίκος Βασιλόπουλος θα μας μιλήσει για την ευρύτερη περιοχή μας και το Πάνω Κάστρο. Μια ιδιαίτερη περιοχή και ο σημαντικός δρόμος των Διποταμάτων που οδηγούσε στο Πάνω Κάστρο και στο Κόρθι, με ιδιαίτερα τοπωνύμια και εντυπωσιακά κτίσματα που μας πάνε πίσω στο ιστορικό παρελθόν μας.

Τέλος την Κυριακή 13/8/2023 και ώρα 19.30 θα γίνει η αναπαράσταση του Παραδοσιακού Γάμου από την εποχή του Μεσοπολέμου και αργότερα. Μια εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά και με ενθουσιασμό μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας!!Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας!
Και φυσικά το Μουσείο μας είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης και Κυριακής, από τις 9.00 π.μ. έως και τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00.
Σας περιμένουμε!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΫ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΛΑΜΥΡΑ 19/8

Αγαπητά μας μέλη και αγαπητοί μας φίλοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στον καλοκαιρινό χορό του Συλλόγου μας, που θα γίνει το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λαμύρων παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς μας, τους : Νικόλα Ντόγια στο βιολί, Αυγουστή Ντόγια στο λαούτο, Κώστα Κουρτογιάννη στο μπουζούκι, Κλεάνθη Γλυνό στην κιθάρα και τη Γαρυφαλλιά Λουσίδου στο τραγούδι.

Ελάτε να γλεντήσουμε αλά Ανδριώτικα στα πανέμορφα Λάμυρα μέχρι πρωΐας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet