Διαμαρτυρίες για παράνομο παρκάρισμα και σαφάρι της αστυνομίας σε Νειμποριό και Γαύριο

 

Η αστυνομία Άνδρου επί το έργον στο Νειμποριό...

ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ

Η κάθοδος στο σημείο της εξόδου από τον στενό δρόμο που συνδέει 6 χωριά (Βουρκωτή, Αποίκια, Κατακαλαίοι, Υψηλού, Στραπουριές, Στενιές) με τον Νειμποριό και την Χώρα έχει γινει μέγα πρόβλημα. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν επί 20 μέτρα (από την γωνία που είναι το καφέ Ντελ Άρτε) κλείνοντας την μια λωρίδα της διπλής πρόσβασης (άνοδο και κάθοδο) με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κυκλοφορία μιας και αυτοκίνητα που κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν να διασταυρώνονται και είτε να κάνουν συνεχή μπρος-πίσω να περάσουν ή στην χειρότερη περίπτωση απλώς να κοιτιόνται και να μην ξέρουν τι να κάνουν μπλοκάροντας το τρίστρατο.

Γιατί υπάρχει και ο δρόμος προς το λιμάνι και τον Ναυτικό Όμιλο που είναι κι αυτός πολυσύχναστος. Οι οδηγοί πάνε για μπάνιο άνετοι στην διπλανή παραλία κι έχουν και το ΙΧ στα 20 μέτρα απόσταση!!! Για να μην κουραστούν να πάνε να παρκάρουν στο λιμάνι που είναι 200 μέτρα και περπατήσουν. Αυτή η άθλια κατάσταση γιατί κοιτάνε να βολέψουν την τεμπελιά τους κι ας πάνε οι άλλοι να κουρεύονται...

Ωραία κι ελληνικά πράγματα. Κολοκοτρωναίικα. Γιατί αυτοί: "καβάλα παν στην εκκλησιά/ καβάλα προσκυνάνε/ καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ΄ του παπά το χέρι..." Κι κανείς κάνει και καμία παρατήρηση είτε αδιαφορούν είτε τον βρίζουν. Μιλάμε για προχωρημένα πράγματα. Μέχρι που χτες το μεσημέρι που καμιά 10αριά "έξυπνοι" μπλόκαραν εντελώς την κυκλοφορία κι έφτασε η αστυνομία κι έκοψα (μαζί με αυτούς που πάρκαραν στην παραλία δίπλα στην πεζογέφυρα μισό μπλοκ κλήσεις. Κι έτρεχαν οι "έξυπνοι" να πάρουν τα αμάξια και τις κλήσεις. 

Η αστυνομία - όπως πληροφορηθήκαμε - νωρίτερα είχε κάνει κι ένα σαφάρι κλήσεων και υποδείξεων στην Χώρα να περάσει το λεωφορείο από Γαύριο. Ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει σαφάρι και στο Γαύριο μετά από διαμαρτυρία επισκέπτη προς τον Δήμο Άνδρου (που προς τιμήν του και απάντησε όπως μάς έγραψαν και ειδοποίησε την αστυνομία. Δείτε σχετικά παρακάτω). Και τέλος, όπως μάς πληροφόρησε η αστυνομία σχετικά σαφάρι έχουν γίνει και στο Μπατσί. Μόνο στο Κόρθι δεν έγιναν. Εκεί την μάχη δίνουν οι μαγαζάτορες που προσπαθούν με αυτοσχέδιους τρόπους να αποτρέψουν ή να υποδείξουν στους εποχούμενους να μην κλείνουν τα μαγαζιά τους. 

Η δικαιολογία όλων: "που να παρκάρουν"! Και η απάντηση απλή: λίγο πιο έξω η λίγο πιο πέρα. Το περπάτημα 200 μέτρα κανέναν δεν έβλαψε. Αντιθέτως όλους τους οφέλησε... Αλλά είπαμε εδώ είναι Κολοκοτρωναίοι. Καβαλάρηδες. Και κάπως έτσι αρχίζει τα σαφάρι η αστυνομία προς γνώση και συμμόρφωση. Κι όλως περιέργως μετά βρίσκουν κάπου μακρύτερα και παρκάρουν. Αυτά για τα περί παρκαρίσματος μέρες κορύφωσης του καλοκαιριού που είναι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΓΑΥΡΕΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Αξιότιμε κ.διευθυντα γειά σας.Σας αποστέλλω έγγραφο μου προς τόν κ. Δήμαρχο Άνδρου,εάν μπορείτε και θέλετε καί για την ανάρτηση του στο αξιόλογο site σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρω. Καλές επιτυχίες πάντα.Με τιμή Γ Παναγιωτακοπουλος, Αθήνα 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ 

Αθήνα 9.8.23

 ΠΡΟΣ:Αξ/μον κ. Δημήτριο ΛΟΤΣΑΡΗ

Δήμαρχο Άνδρου

ΘΈΜΑ:" Απαράδεκτη κατάσταση λιμένος Γαυρίου". 

              Αξιότιμε κ. Δήμαρχε έτυχε πρόσφατα να επισκεφθώ εκ νέου το όμορφο νησί σας που επισκέπτομαι τακτικά από το έτος 1970!,και ομολογώ ότι η θέα που αντίκρισα, όπως φαντάζομαι καί όλοι όσοι επισκέπτονται αυτόν τον ωραίο τόπο σας, ήταν εντελώς απαράδεκτη! Απαράδεκτη και πάρα πολύ άσχημη από τα …"άπειρα" ΙΧ αυτοκίνητα που ήσαν παρκαρισμένα, σταθμευμένα σ'αυτό το λιμάνι που κάποτε ήταν αληθινή ζωγραφιά!

               Γνωρίζω ότι δεν έχω πολλές ελπίδες σαν απλός πολίτης και άνθρωπος με στοιχειωδώς τουλάχιστον ευαισθησίες στη καλαισθησία που αφορά  (και αναφέρομαι)  σε έναν τόπο, χώρο,κλπ.,να τύχω κάποιας σχετικής απάντησης σας, πολλώ δε μάλλον να ανταποκριθείτε στην αποσυμφόρηση ή απαγόρευση των ΙΧ αυτών να σταθμεύουν στο λιμάνι σας, όμως θέλω να ελπίζω για τούτο.

             Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι και οι δικές σας ευαισθησίες και αντικειμενική κρίση  θα σταθούν αρωγοί στο να λάβετε μέτρα ανάλογα καί σχετικά, ώστε να εξακολουθήσει να παραμείνει αυτό το ανέκαθεν όμορφο λιμάνι του Γαυρίου, πραγματικά όμορφο!

          Μέτρα που έχουν λάβει και άλλοι πολλοί Δήμοι της χώρας μας για ανάλογες περιπτώσεις. Μέτρα που τελικά αποβαίνουν υπέρ του πολιτη, επισκέπτη, κατοίκου του κάθε τόπου μας.

         Γνωρίζω ότι οι ενστάσεις επιχειρηματιών του λιμένος,και γενικότερα ίσως για κάτι τέτοιο,θα είναι πολλές! Όμως εσείς πρέπει να κοιτάξετε το γενικότερο καλό του τόπου, αντιστεκομενος πιθανώς σε "πελατειακές σχέσεις ", όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις… Εκεί φαίνεται άλλωστε ως γνωστό η εν γένει αξία του κάθε Δημοτικού άρχοντα! Και προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι εσείς έχετε αυτή την αξία, όπως και τις ευαισθησίες!, παρά το νεαρό της ηλικίας σας.

         Θα ήμουν ευτυχής αν τυγχανα κάποιας απάντησης σας επ αυτών, περισσότερο δε,εάν λαμβάνατε τελικά κάποια μέτρα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που μου διαθέσατε, και συγνώμη για την πιθανή ενόχληση μου. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στά δύσκολα καθήκοντα σας , στο δύσκολο έργο σας, στον Δήμο σας.

       ΥΓ. Σας παραθέτω και μερικές πρόσφατες φωτογραφίες. Αν σας είναι ευχάριστο το θέαμα αυτό,....

                                                                     Με τιμή 

                                                         Γ. Παναγιωτακοπουλος

                                               Λασκαριδου 213, Καλλιθέα, Αθήνα

                                                                

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή γράφει ο καθένας οτι νομίζει οτι είναι πρέπον και του περνά εκείνη τη στιγμή από το κεφάλι του, να πούμε ως στατιστικό στοιχείο πως τα δύο τελευταία χρόνια το νησί εχει αποδεδειγμένα τα περισσότερα αυτοκίνητα (κάθε είδους και τύπου) επισκεπτών από ποτέ. Αυτό ο διαχειριστής της σελίδας που οαίρμει κατά διαστήματα την κίνηση από το λιμεναρχείο, μπορεί να το δει εύκολα! Αν ρωτήσετε τυχαία στον δρόμο οποιονδήποτε οδηγό στην Χώρα, το Μπατσί ή το Γαύριο, θα διαπιστώσετε οτι για να σταθμεύσει κάπου, ψάχνει κοντά στην μισή ώρα με 40 λεπτά. Δεν μπορεί ο επισκέπτης αγαπητοί κύριοι Δημοτικοί άρχοντες να ψάχνει 30 λεπτά και πλέον για να παρκάρει στο Μπατσι, θέλοντας να πιει ένα καφέ με την οικογένειά του ή στην Χώρα αντίστοιχα, ώστε να περάσει περπατώντας το πλακόστρωτο και να πάει στην πλαιά πόλη με το Ενετικό Κάστρο! Είπε κάποιος δημοτικός προύχων, πως και στα άλλα νησιά περπατάς για να μπεις στο κυρίως κομμάτι της πόλης. Ναι, αλλά πρώτον έχεις σήμανση για το που θα σταθμεύσεις και δεύτερον είναι επίπεδες περιοχές. "Καναμε χώρο στο Παραπόρτι" ειπώθηκε. Εχετε την εντύπωση οτι μια οικογένεια με παιδί/παιδιά μικρά θα κάνει το γύρο της περιοχής ανηφορίζοντας το δρόμο από το θερινό κινηματογράφο ή θα ανέβει σαν τον Γολγοθά τα σκαλοπάτια από την Θεοσκέπαστη για να βγεί στην πλατεία? Να σταυρώσουμε τους επισκέπτες του νησιού θέλουμε ή να τους ικανοποιήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο? Να μημ πούμε για το Μπατσί, όπου το οικόπεδο που χρησιμοποιείται για παρκινγκ, αποτελεί παραχώρηση γνωστής οικογένειας του νησιού? Αν οποι;δήποτε χρονική στιγμή θελήσει η οικογένεια να το εκμεταλλευτεί τι θα γίνει? Υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο? Μάλλον οχι! Μην αφορίζουμε επομένως τους παρανομούντες, διοτι ναι μεν παρανομούν, αλλά έχοντας συχτηρίσει να σταθμεύσουν έστω παράνομα το οχημα τους. Οσον αφορά το Νειμποριό για το οποίο και έγινε λόγος, δεν υπάρχει ούτε μια απλή πινακίδα που να υποδεικνύει οτι υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στη μαρίνα. Εσεις κύριε Μπασαντή και ορισμένοι ντόπιοι μπορεί να το γνωρίζετε: ο ξένος όμως ή ο οποιοσδήποτε εν γένει που έρχεται για πρώτη φορά στην περιοχή δυστυχώς δεν το ξέρει. Ο ίδιος ο Δήμαρχος που δρά αμεσότατα σε πολλές περιπτώσεις, θα έπρεπε να έχει φροντίσει με τους αρμοδίους αντιδημάρχους του για την σήμσνη των βασικών περιοχών του νησιού. Ωραια διαφημιζόμαστε τα τελευταία χρόνια, αλλά με ποιες υποδομές υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας?

This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε ανόητοι όσοι γράφετε αυτές τις ασυναρτησίες π.χ. Petros. Εάν είστε επαγγελματίες φροντίστε με τον εμπορικό σύλλογο του νησιού σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, για εξεύρεση λύσης. Ο τουρισμός απαιτεί σεβασμό και όχι αερολογίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα δίσεκτα χρόνια είμαστε 366 μέρες στην Άνδρο κι αυτό πάει πίσω γενιές. Το ποιός είναι λοιπόν παπάρας δεν συζητήτε. Κερδίζεις άνευ αγώνα. Η απορία είναι προς τον διαχειριστή της σελίδας που επιτρέπει να περνούν τέτοια σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κι εμείς απορούμε με μερικά που γράφονται. Κόβουμε όμως τις βρισιές. Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γ. Π., σαν συχνός επισκέπτης, κάθε 2 με 3 χρόνια, θα πρέπει να καταλάβεις ότι, το Γαύριο είναι η πύλη εισόδου του νησιού με πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια την ημέρα και την ανάλογη κίνηση.
Αυτή βλέπεις στις "συχνές" επισκέψεις σου στο νησί τον μήνα Αύγουστο.
Τι θα περίμενες να δεις;
Απαντώντας και στον άλλο παπάρα, "Ντάμα απαντάμε",
ότι δουλεύουν ένα μήνα σε βάρος των άλλων, θα πρέπει να ξέρετε ότι, προσπαθούν να κρατηθούν στο νησί κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, κόντρα πολλές φορές και στους τοπικούς άρχοντες, κόντρα στα πιράνχας και τα κάθε μορφής λαμόγια , που έρχονται στο νησί και νομίζουν.ότι , πίνοντας ένα καφέ, έχουν την απαίτηση να τους κάτσει η σερβιτόρα (Σερβιτόρα ευγενέστατα: "Τι θα πάρετε"; Λαμόγιο "Την κορμάρα σου").
Στην Αθήνα και αλλού, με διπλάσιες τιμές σε πολλές περιπτώσεις, βγάζετε τον σκασμό.
Ελάτε στο νησί Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, για να διαπιστώσετε πόσο ωραία είναι.
Αν θέλετε ησυχία, υπάρχουν και άλλα μέρη να πάτε, και μάλιστα σε βουνά, από όπου πιθανόν κατάγεστε.
Υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Επιλέχτε τες.

This comment was minimized by the moderator on the site

…και ήρεμα απαντάμε…
Να δουλέψουν όλοι και να έχουμε τουρισμό αρκεί να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του νησιού και να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται και των απαραίτητων υποδομών. Ολα αυτά μέσα στα πλαίσια του νόμου γιατί αλλοιώς πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε. Σκουπίδια, νερό, δρόμοι, παρκάρισμα, ηχορύπανση, αμφιβόλου αισθητικής παρεμβάσεις σε παραλίες και αλλά πολλά που η λίστα δεν έχει τέλος, απλά υποβαθμίζουν το νησί και το τουριστικό προϊόν και στο τέλος εσείς που περιμένετε να δουλέψετε ένα μήνα εις βάρος των υπολοίπων θα κοιτάτε ο ένας τον άλλον.

This comment was minimized by the moderator on the site

υπάρχει πάρκινγκ. Το μόνο πάρκινγκ είναι στο γεφυρακι και χωράει πέντε αυτοκίνητα. Πριν λοιπόν πυροβολησετε και χαρακτηριζεται τον κόσμο με απαραδεκτους χαρακτηρισμους κάντε υποδομές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά λέει το άρθρο ότι δεν πρέπει να παρκάρει ο καθένας όπου θέλει αλλά για να μην γίνεται αυτό πρέπει να υπάρχουν υποδομές. Σε ποιο σημείο στο λιμάνι

This comment was minimized by the moderator on the site

Το παράνομο παρκάρισμα βοηθά τον τουρισμό κατά πως φαίνεται για ορισμένους. Κλείνουν οι δρόμοι. κλείνουν οι διασταυρωσεις. δεν περνάνε τα λεωφορεία. και μένουν όλοι ακίνητοι και παραγγέλνουν νερά και μπύρες μέχρι να ανοίξουν οι δρόμοι ε; Έξυπνο. Και στην Καπαριά έκλεισε και ο κεντρικός δρόμος τη νύχτα και πήγε η αστυνομία κι έγραψε τους τουρίστες ε; Για να ανοίξει ο δρόμος. Τρομερό. κι αν θέλει να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό ας περιμένει μέχρι να φύγουν τα παρκαρισμένα. Μα πάτε καλά ορισμένοι; Το παράνομο παρκαρισμα καταστρέφει τον τουρισμό...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι θέλουν απεγνωσμένα να διώξουν τους τουρίστες από την Άνδρο . Έγραψαν όλα τα αυτοκίνητα για παράνομο παρκάρισμα στο πανηγύρι της Καπαριας … τι πράματα είναι αυτά ;;;;; η μουσική ενοχλεί οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ενοχλούν τα μπαρ ενοχλούν … ένας μήνας είναι ρε παιδιά και μετά θα πέσει νεκρική σιγή κάντε λίγο υπομονή πως θα βγάλουμε τον χειμώνα αν δεν δουλέψουμε το καλοκαίρι ;;;; Ήρεμα ρωτάω ……..

This comment was minimized by the moderator on the site

Kαι που να δεις τι συμβαίνει επί του κεντρικού δρόμου( Γαυρίου-Χώρας) μπροστά από του Μασούτη στο Γαύριο και λίαν προσφάτως στην ευθεία του Αγ.Πέτρου στο SM MARKET IN. H ασυδοσία και ο ωχαδερφισμός στο παρκάρισμα σε ολο της το μεγαλείο.
Τα γράφω κάθε χρόνο.Μόνο εγώ προφανώς τα διαβάζω.ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ το προαναγγελθέν μοιραίο τροχαίο.