ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ: Το δεύτερο μεγαλύτερο πανηγύρι όλης της Άνδρου. Αλλά το πιο άνετο και πιο οργανωμένο...

Από άποψη κόσμου, κεφιού και διάθεσης ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο πανηγύρι της Άνδρου. Οι παραβρισκόμενοι ήταν αποφασισμένοι να πάνε και να γλεντήσουν μέχρι το πρωί. Αυτή είναι η διάθεση των Πισωμεριτών, όπως εξήγησε φίλος που έμεινε μέχρι πρωίας. Οι Πισωμερίτες εξήγησε είναι πολύ δυνατοί στο ποτό. Άσε που αν δεν ξημέρωνε δεν έφευγαν όπως είπε. Από κόσμο έγινε κι εκεί το "έλα να δεις". Πολλοί μιλάνε για 1.500 με 2.000 άτομα. Τα αυτοκίνητα, παρατήρησε  επισκέπτρια, έφθαναν πέρα από το Αμονακλιού, σχεδόν στα Αηδόνια!!!! Ο χώρος του πανηγυριού στο Μουστάκειο είναι πολύ μεγάλος κι ευρύχωρος. Και προσφέρεται για πανηγύρι. Στην παραπάνω φωτογραφία ο φίλος που την έστειλε υπολογίζει πως χόρευαν πολλές εκατοντάδες. Για να καταλάβεις, πρόσθεσε, "προσπάθησα να βρω την γυναίκα μου και δεν την βρήκα!"

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι πως η νεολαία κυριαρχούσε παντού. Σίγουρα ήταν το πιο άνετο σε χώρο και το πιο νεανικό πανηγύρι του νησιού. Και το επίσης ωραίο πως είχε δεκάδες εθελοντές παντού. Δεν υπήρχαν ουρές πουθενά. Η εξυπηρέτηση γρήγορη και εύκολη. Και οι τιμές αχτύπητες. Με 2 ευρώ το σουβλάκι και 2 ευρώ η μπύρα και 2,5 οι πατάτες, ο σύλλογος περιέκοψε τα περιθώρια κέρδους υπέρ του κόσμου και της διασκέδασης όλων. Ασχέτως, που πολλοί πήραν και μπουκάλια με τζιν, βότκα και ουίσκι! Παραδοσιακά πράγματα!!! Είπαμε οι Πισωμερίτες είναι γεροί πότες... 

Εντύπωση προκάλεσε η σοβαρότητα και η λιτότητα του προέδρου του συλλόγου της Πίσω Μεριάς, που ήταν λιγόλογος και ουσιαστικός. Και απέφυγε να κάνει το πανηγύρι πασαρέλα υποψηφίων. Απευθύνθηκε σε όλους κι ευχαρίστησε όλους. Αυτά σε αντίθεση με την πρόεδρο του συλλόγου της Καπαριάς που έφτασε να πολιτικοποιήσει την παρέμβαση της αστυνομίας για να ανοίξει ο κεντρικός δρόμος, από την ανοργανωσιά της. Ζητούσε τηλεφωνικά παρέμβαση του δημάρχου (!) και των αρχών της Σύρου (!) στις 3 το πρωί!!! Για να σταματήσει η παρέμβαση της αστυνομίας να ανοίξει ο δρόμος!!! Και απείλησε από μικροφώνου πως "δεν θα δουν την ψήφο της!!!". Κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά. Αντιθέτως, η Πίσω Μεριά με την σοβαρότητα του προέδρου της έδειξε μια άλλη εξαιρετική συμπεριφορά...

Στο πανηγύρι έπαιξαν και τραγούδησαν οι Γλυνός, Μουστάκας, Ευαγγελοπούλου, Κακλαμάνης και Σκόρδος.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και των δύο δημοτικών ομάδων με τους επικεφαλής τους. Εστάλη φωτογραφία της μίας παράταξης, την οποία και δημοσιεύουμε.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπου γάμος και χαρά πρώτη μούρη.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα κ αρθρογράφε.
Αφού καμαρώνετε για το πόσο γεροί πότες είναι οι Πισωμερίτες, και για το πόσα πολλά ήταν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των γλετζέδων, θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να καμαρώνετε για το γεγονός ότι δε χρειάστηκε η αστυνομία.
Η αστυνομία θα έπρεπε να ήταν εκεί και να κάνει αλκοτέστ, όχι για να γράφει πρόστιμα, αλλά για να βάλει λίγο φρένο στο διαγωνισμό πιώματος που συνηθίζεται στα πανηγύρια.
Προφανώς το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Καππαριάς (μιας και επιμένετε σε μεγάλο μέρος του άρθρου σας σε σύγκριση των δύο).
Καλά τα πανηγύρια, και να είμαστε όλοι καλά να τα ζούμε, αλλά με λίγο παραπάνω προσοχή και υπευθυνότητα.
Και ας είναι οι σχολιασμοί των γεγονότων λίγο πιο ουσιαστικοί!
Επόμενη στάση Κοχύλου!!!