Να που χρειάστηκε ο ναυαγοσώστης για διάσωση στο Νειμποριό!...

Νειμποριός, φωτογραφία αρχείου, δεκαπενταύγουστος 2022.

Σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 15:30 γυναίκα μέσης ηλικίας κολυμπώντας απομακρύνθηκε στα βαθιά του Νειμποριού. Κάποια στιγμή έπαθε κράμπα στο πόδι και άρχισε να έχει πρόβλημα. Άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Ο  ναυαγοσώστης που έχει εγκατασταθεί εφέτος στην πολυσύχναστη παραλία έσπευσε και με την βοήθεια κωπηλατικής σανίδας την έφερε έξω στην ακτή. 

Ενημερώθηκε για το συμβάν το λιμεναρχείο. Ευτυχώς όμως η γυναίκα ήταν καλά και δεν χρειάστηκε περαιτέρω βοήθεια.

Ένα μικρό σχόλιο. Όταν εγκαταστάθηκε στην παραλία του πολυσύχναστου Νειμποριού - πριν λίγο καιρό - η εξέδρα του ναυαγοσώστη κάποιοι οικολογούντες, προχειρολογούντες και κακολογούντες έσπευσαν να επικρίνουν το ότι η εξέδρα του ναυαγοσώστη ήταν μεταλλική και δεν ήταν ξύλινη. Και αναλώθηκαν και σε σχολιασμό της θέσης της εξέδρας πίσω από τον βράχο Τούρλο. Και για τα μέσα διάσωσης. Όλα τους έφταιγαν.

Μεγάλη η συζήτηση στο facebook της ζωής τους και αλλού. Τα σχολίασαν όλα. Αλλά ένα δεν προέβλεψαν. Την ανάγκη - έστω και μια φορά - του ναυαγοσώστη και των σωστικών μέσων. Σήμερα που χρειάστηκαν αποδείχθηκε η ανάγκη και η χρήση τους. Όλα τα άλλα (θέση και υλικό εξέδρας κλπ) ελάχιστα ενδιέφεραν. Ο ναυαγοσώστης και το μέσο διάσωσης ήταν εκεί. 

Αυτά τα λίγα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ πάντως έχω να πω ότι ο ναυαγοσώστης είναι φέτες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να συμφωνήσω με τον φίλο,πράγματι ο ναυαγοσώστης όντως χρειάστηκε στο νειμποριο όταν διάσωσε στις 11 Αυγούστου ένα κοριτσάκι όταν διέφυγε την προσοχή της μητέρας του στον βράχο του τούρλου επειδή εκεί βαθαίνει απότομα.Οι γονεις μεγάλη προσοχή και οι ηλικιωμένοι οταν έχει 5 μποφόρ έχει κύματα 2 μέτρων!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμένα μου κάνει απορία πώς επιτρέπεται η κολύμβηση πέραν της οριοθέτησης,με τους δυνατούς ανέμους τα ρεύματα είναι πολύ ισχυρά.Καποιο σκάφος μπορεί να κόψει κανέναν αλλά δεν βλέπω να γίνονται συστάσεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή ήμουν στο συμβάν ο ναυαγοσώστης επέστρεφε από την τουαλέτα καθώς είχε προηγηθεί περιστατικό προηγουμένος,πάντως σίγουρα δεν άργησε 3-4 λεπτα που γράφεται.Τις προάλλες είχε κάνει διάσωση μόνος του ανήλικου κοριτσιού μπροστά στα βράχια του τουρλου που ήμουν παρών.Καλο θα ήταν να μην κρίνουμε από το πληκτρολόγιο και να υπερβάλλουμε.Το να μην θέλουμε το καλό του τόπους μας είναι τραγικό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να λάμψει η αλήθεια, οι αντιδράσεις περί του πυργίσκου του Ναυαγοσώστη, δεν είχαν να κάνουν με την.αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του στην.πιο πολυσύχναστη παραλία της Άνδρου, αλλά την παράταιρη επιλογή της θέσης, ακριβώς δίπλα στον βράχο του Τούρλου - που συνιστά πολυαγαπημένο φωτογραφικό ενθύμιο και αξιοθέατο - καθώς και την αρχικά ακαλαίσθητη μεταλλική - εμφανή κατασκευή. Ακόμη και στα διάσημα Αμερικανικά σήριαλ της TV , οι κατασκευές αυτές είναι σχεδόν αποκλειστικά ξύλινες ή έστω μεταλλικές και βαμένες σε λευκό και με πορτοκαλί λωρίδες (διεθνής σήμανση για την θαλάσσια ασφάλεια και την από απόσταση διάκριση). Τελικά η επικάλυψη με ξύλινες σανίδες βελτίωσε την αισθητική ενώ για την πρακτικότητα απαιτείται σταθερό και ανθεκτικό στον αέρα στέγαστρο για τον τελούντα την βάρδια ναυαγοσώστη. Ίσως και κάποιος διακριτικός νυκτερινός φωτισμός με led-ταινίες .

This comment was minimized by the moderator on the site

Χτες βρισκόμουν στην παραλία όταν έλαβε χώρα το συμβάν. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να υπάρχει ναυαγοσώστης στην παραλία το κακό θα γίνει μια φορά. Η κυρία χτες σώθηκε με τις ενέργειες των λουομένων ο ναυαγοσώστης ενήργησε όντως με καθυστέρηση. Καλώς λοιπόν υπάρχει ο ναυαγοσώστης εκεί αλλά θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάγκες του πληκρολογίου. Εσείς που κατακρίνεται τον ναυαγοσώστη, την εξέδρα και από τι υλικά είναι η εξέδρα και αν είναι οικολογικά τα υλικά. την επόμενη φόρα μπορει να έχει ανάγκη το παιδί σου, η τέλος πάντων κάποιος δικός σου.
Μην βιάζεσαι να βγάλεις χολή γιατί μπορεί χρειαστείς τον ναυαγοσώστη. Καλύτερα να σωθεί μια ζωή και ας είναι όλα σκουριασμένα.
Σχολιάζεται την εξέδρα πιθανότατα για πολιτικούς λόγους, ...και δεν μας κάνει ο ναυαγοσώστης γιατί είναι του τάδε και δεν τον πάμε....δηλαδή
να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Άφησε επιτέλους το κινητό από τα χέρια σου γιατί σου έχει κάψει τον εγκεφαλο , και δες την ζωή αλλιώς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η παρουσία ναυαγοσώστη είναι χρήσιμη, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος ο ναυαγοσώστης επεμβηκε με τουλάχιστον 3-4 λεπτά καθυστέρηση όταν η κυρία είχε σχεδόν βγει στην ακτή με την βοήθεια των λουομενων

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήμουν μποστα το συμβάν ο ναυαγοσώστης έσπευσε ....με καθυστέρηση όταν χρησιμοποίησε την σανίδα την γυναίκα την είχαν φέρει στη ακτή η λουμενοι

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσοι εκραζαν ότι δεν χρειάζεται ναυαγοσώστης γιατί είναι ρηχά στο Νημποριό και παραλία γεμάτη με μαμάδες και παιδάκια.
Πόσο έξυπνοι και πόσο γνώστες του θέματος!
Στα ρηχά δεν υπάρχει πνιγμός και ούτε σε παραλίες με παιδάκια. Προκειμένου να σχολιάσουν και να κρίνουν τα πάντα με βάση τα πολιτικά συμφέροντα εμφανίζονται παντελώς αδαής.
Κρίμα να είναι τόσο πίσω από τον κόσμο, τι υλικό η εξέδρα , ποιος είναι ο ναυάγοσωστης, γιατί σε αυτό το σημείο και όχι σε αλλο. Εάν το είχαν κάνει σε άλλη παραλία και όχι στη Χώρα γιατί το έκαναν αλλού και δεν έχει το Νημποριό θα εκραζαν!
Παντογνωστες ! Εύχομαι να μην χρειαστουν ποτέ βοήθεια στη θάλασσα !