ΜΑΙΝΗΤΕΣ: Κοντά 2.000 άτομα στα μεγαλύτερο πανηγύρι από κάθε άλλη χρονιά.

Στο εφετινό πανηγύρι των Μαινήτων, το πανηγύρι της Κουμούλου, όπως λέγεται, έπαιξε ο Παναγιώτης Μάνεσης και το συγκρότημά του και τραγούδησε η Ιωάννα Λεγάκη. Δύο ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν: ο πάρα πολύς κόσμος και ο δυνατός αέρας, ο οποίος όμως ελάχιστα επηρέασε την διάθεση των παρευρισκόμενών για χορό και διασκέδαση. Όπως και στα άλλα εφετινά πανηγύρια της Άνδρου έτσι και στις Μαίνητες υπήρξε το αδιαχώρητο από κόσμο και αυτοκίνητα. Και το απίστευτο σε κέφι που διήρκεσε μέχρι το πρωί.

Οι ουρές των παρκαρισμένων αυτοκίνητων εκτείνονταν ως και 500 μέτρα εκατέρωθεν των κατευθύνσεων από την διασταύρωση της Δ.Ε.Η. προς Χώρα και Πιτροφό. Στο δρόμο για μέσα στις Μαίνητες, ούτε συζήτηση, δεν έπεφτε καρφίτσα ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Και προς τις πάνω Μαίνητες τα αυτοκίνητα έφταναν άλλα 600 μέτρα δρόμο. 

Μπαίνοντας στο χωριό και περπατώντας προς την πλατεία που είχε στηθεί το πανηγύρι, εύκολα καταλάβαινες, από τις ηλικίες των παρευρισκόμενών, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι, ότι το πανηγύρι θα τράβαγε ως αργά. Και πράγματι ο χορός κράτησε ως τις πρωινές ώρες με αμείωτη ένταση και ενθουσιασμό, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, ότι η ημερομηνία του πανηγυριού, η εφετινή κίνηση του νησιού που είναι πρωτόγνωρη και ο σύλλογος του χωριού που ξέρει, θέλει και μπορεί να οργανώνει κάθε φορά ένα από τα δυνατότερα πανηγύρια της καλοκαιρινής Άνδρου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συμμετέχοντες ίσως έφτασαν και τους 2000. Κυρίαρχη παντού η νεολαία πολύ με κέφι και διάθεση για χορό άπλωσε παντού κι έγινε το αδιαχώρητο σε όλα τα στενά, τις ταράτσες, τα σκαλιά και σε όλα τα γύρω καταστήματα της περιοχής. Όπως είπαμε οι καλλιτέχνες που έπαιξαν και τραγούδησαν στην εξέδρα που είχε στηθεί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ στην εκτέλεση του προγράμματος τους από το δυνατό άνεμο που επικρατούσε όλο το βράδυ. Τέλος να σημειώσουμε πως οι εθελοντές του συλλόγου ήταν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Και πως υπήρχε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα για ενίσχυση του συλλόγου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet