Τα πανηγύρια συνεχίζονται και... Σεπτέμβριο! Στην πλατεία Καΐρη και στο Άνω Γαύριο...

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν είναι καλοκαίρι ή άνοιξη. Δεν θες να παραδεχτείς πως ήρθε το φθινόπωρο. Γιατί ακόμα οι μέρες είναι ζεστές. Ακόμα η θάλασσα δεν έχει κρυώσει. Ακόμα στο νησί κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους. Ακόμα γίνονται γάμοι και βαφτίσια. Ακόμα τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν τα καράβια. Ακόμα η σεζόν τραβάει...

Κάπως έτσι σκέφτηκαν για μια ακόμα χρονιά οι μαγαζάτορες της πλατείας Καΐρη στην Χώρα. Και επεκτείνουν την σεζόν γιορτάζοντας κάτι σαν την γιορτή του πλατάνου της πλατείας. Έτσι, τα ουζερί Πλάτανος και Νοσταλγία 1956 συν-διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά το ετήσιο μουσικό γλέντι τους, με τίτλο ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Αναδεικνύοντας την πλατεία Καΐρη για μια ακόμα χρονιά σε στέκι της Χώρας και του νησιού. Θα παίξει η ορχήστρα με τους Θόδωρο Μουστάκα, Γιώργο Κακλαμάνη και Παναγιώτη Κακλαμάνη.

Το Εν Άνδρω για μια ακόμα χρονιά σας προτείνει αυτό το γεγονός για μια μουσική και γευστική διαδρομή στην Χώρα της Άνδρου. Μια γευστική διαδρομή στα δύο ουζερί-ταβέρνες. Συνάμα, όμως έχουμε έτοιμη και την την εναλλακτική: αν δεν βρείτε θέση (θα είναι πολλοί όπως κάθε χρόνο) μπορείτε να απλωθείτε και στα γύρω μαγαζιά. Θα ακούτε και θα βλέπετε πολύ καλά. Έτσι, ώστε να αποδειχθεί το σοφό: όλοι οι καλοί χωράνε... σε μια πλατεία... 

Και όσοι είστε από Υδρούσα και δεν προλαβαίνετε να πάτε και να έρθετε στην Χώρα το Σάββατο υπάρχει και η εναλλακτική της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου και το μεγάλο μουσικό γλέντι στο Άνω Γαύριο, του Χορευτικού Όμιλου Υδρούσας. Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας διοργανώνει Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το ετήσιο καλοκαιρινό γλέντι του.

Γιατί είναι ένας σύλλογος νέων και μονίμων κατοίκων της Άνδρου που ζουν όλο το χρόνο το νησί κι όχι μια σύναξη ηλικιωμένων επισκεπτών του Δεκαπενταύγουστου. Και ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας του Γαυρίου συμβάλει με τον τρόπο του στην κοινωνική ζωή του νησιού και τον Σεπτέμβριο και στην περαιτέρω επέκταση της σεζόν. Η γιορτή είναι μια μικρή πρόκληση και πρόσκληση για όσους αγαπάνε την Άνδρο, αλλά και είναι μια γιορτή στο καταπράσινο Άνω Γαύριο, που σώθηκε εφέτος το καλοκαίρι από την φωτιά. 

Στο γλέντι θα παίξει το Ανδριώτικο Τακίμι, με τους Γιώργο Ρέρρα, Σταλυρο Λαρίο και Γιώργο Κατσίκη και μαζί τους θα είναι ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο Βαγγέλης Κουκουλάρης και ο Γιάννης Τζιαμπάζης. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet