Φωτιά στον δεματοποιητή της Σταυροπέδας! Εκτιμάται δολιοφθορά!

 

Φωτογραφία από την φωτιά σήμερα το πρωί.

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 12:45 τη νύχτα της Τρίτης 12/9 στα δεματοποιημένα σκουπίδια του δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Επενέβη η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου και ανέκοψαν προς στιγμή την ένταση. Όμως ο αέρας γύρισε και φούντωσε πάλι. Ήδη αυτή τη στιγμή καίγεται ο δεματοποιητής. Εκτιμάται, λόγω της προχωρημένης ώρας πως η φωτιά είναι δολιοφθορά.

Φωτογραφία από την φωτιά νωρίς το πρωί.

Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε αμέσως κι επιχείρησε μέχρι τις πρωινές ώρες να σώσει τον δεματοποιητή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα οχήματα της παραμένουν στον χώρο σε επιφυλακή για να μην επεκταθεί η φωτιά στα γύρω χωράφια. Άνθρωποι της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου και της πυροσβεστικής παρέμειναν όλη τη νύχτα σε επιφυλακή.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου με την υπεύθυνη. Παρέμεινε μαζί με την πυροσβεστική επιφυλακή όλη τη νύχτα για να μην εξαπλωθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από τον δήμο επιχωμάτωση για να σταματήσει η φωτιά. Όμως τα σκουπίδια θα καίγονται από κάτω για καιρό. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται δολιοφθορά στα σκουπίδια μέσα στη νύχτα. Αυτή η κατάσταση είναι χρόνια. Για τον λόγο αυτό η εκκίνηση κατασκευής ΧΥΤΥ το αμέσως επόμενο διάστημα, τώρα που κατάφερε να δημοπρατηθεί, είναι η μόνη λύση για την οριστική επίλυση των απορριμμάτων της Άνδρου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε λίγο εκτός από την "καλή" και "σωστή" καύση ως λύση, θα μας προτείνετε και να πετάμε τα σκουπίδια μας 5 στροφές μακρυά από το χωριό μας, ή στο οικόπεδο του γείτονα, αρκεί να μην τα βλέπουμε. Μα πού ζούμε;

Για το "Ας μην ξεχνάμε τι λαός είμαστε", θυμίζω πως εμείς καθορίζουμε τι λαός είμαστε, μέσα από την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά. Αν δεν μας αρέσει, ας το αλλάξουμε είτε συμμετέχοντας στα κοινά, είτε (αν δεν μπορούμε, πράγμα απολύτως σεβαστό) με τη δική μας συμπεριφορά. Ας σκεφτόμαστε πάντα "τι θα γινόταν αν όλοι έκαναν το ίδιο με εμένα" και όχι "έλα μωρέ τώρα και τι έγινε".

Ο τόπος πρέπει να προχωρήσει μπροστά και όχι να γυρίσει πίσω, αλλά με σεβαστό στο πολύτιμο περιβάλλον μας, την ιστορία, τις παραδόσεις και την "ατμόσφαιρα" του νησιού μας. Αυτά είναι που μαγεύουν και τους επισκέπτες μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε μου΄
δεν είμαστε θιασώτες κανενός ΧΥΤΥ. Ρεαλιστές είμαστε.
Ξεκινάτε να μιλάτε για καύση 25 χρόνια μετά την απαγόρευση της καύσης στην Ελλάδα και 11 χρόνια μετά το ξεκίνημα της μελέτης ΧΥΤΥ στην Άνδρο, που κατέληξε σε μελέτες που εγκρίθηκαν πριν 5 χρόνια. Ξεκινάτε να μιλάτε για καύση μετά 9 χρόνια δικαστικών αγώνων που όλοι κατέληξαν στην αύξηση του κόστους του ΧΥΤΥ κατά 4 εκατομμύρια ευρώ (περισσότερες διασφαλίσεις κλπ).
Ξεκινάτε να μιλάτε πάλι για καύση μετά την δημοπράτηση ΧΥΤΥ πριν λίγες μέρες.
Κάτι που προϋποθέτει την ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και την εγκατάλειψη των σκουπιδιών στην Άνδρο στην καιόμενη Σταυροπέδα ή στους δρόμους αφού δεν μπορεί να γίνει ότι λέτε.
Μάλλον ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου μπορεί κάποιος να ξεκινήσετε τα πάντα από την αρχή. Χωρίς κάποιο κόστος. Και χωρίς κάποια αίσθηση του έκτακτου και της ανάγκης.
Λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει. Αυτά

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη αλλά κ εσείς όλοι οι θιασώτες των ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ , μάλλον , ξεχνάτε σε ποια χώρα ζουμε και τι λαός είμαστε και να μην μας κακοφαίνεται …
Τι κράτος έχουμε και τι δημόσιες υπηρεσίες …..
Η αποτέφρωση μεγάλου μέρους απορρριματων ,στις χώρες της ΒΔ Ευρώπης σήμερα είναι η κυρία μέθοδος σε συνδυασμό και την ανακύκλωση .
Κεντρικές και νότιες χώρες Χρησιμοποιούν την αποτέφρωση ενώ ανακυκλώνουν πανω από 40%.
Μην λοιπόν μας απαντάτε με ανακρίβειες , ειλικρινά σεν θα πρέπει., σε ένα τόσο μεγάλο και καυτό θέμα του νησιού μας.
Η Γαλλία χρησιμοποιεί την καύση η αλλοιώς θερμική επεξεργασία και δεν παράγεται μεθάνιο, αφού εξυπακούεται ότι θα έχει προϋπάρξει η ανάλογη μείωση του όγκου των σκουπιδιών από την ανακύκλωση.
Διαβάστε για το εργοστάσιο της Suez στο κέντρο του Παρισιού δίπλα στην όχθη του Σηκουάνα ….
Συνεπώς θα μπορούσε η χρηματοδότηση να κατευθυνθεί, στους ήδη ξεπερασμένους ποια ΧΥΤΥ, μέσα από μια Δημοτική Αρχή που θα απευθυνθεί για τον σκοπό αυτό σε νέους δρόμους , που θα εμπνεύσουν και τους πολίτες της για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας .
Ευχαριστώ πολύ.

This comment was minimized by the moderator on the site

1. Από τη μια τα περί καύσης έχουν αποκλειστεί στην Ελλάδα. Αλλά και στην Ευρώπη δεν προχωράνε πια.
2. Από την άλλη ξεκινά ο ΧΥΤΥ σε 1-2 μήνες. Έχουν δεσμευτεί χρήματα 11 εκατομμυρίων ευρώ. Έχουν τελειώσει μελέτες εδώ και 5 χρόνια και τέλειωσαν και οι προσφυγές 10 χρόνων.
3. Κι εσείς προτείνετε να μην γίνει ο ΧΥΤΥ. Να γυρίσουμε πίσω 10 χρόνια. Και να ξεκινήσουμε να συζητάμε μια τεχνολογία που έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα και δεν προωθείται στην Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Έχει κάποιο νόημα;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές ας το δούμε το θέμα της καύσης . Ειδικά τώρα με τον βοριά, που η καπνα κ οι οποίες τοξίνες , πάνε στα σύννεφα .Μην τρελαθούμε τώρα και για τα ….σύννεφα !!
όταν για πανω από ενάμιση χρόνο , ναι , όλες οι …καπνες από το πόλεμο στην Ουκρανία προσγειώνονται στα κεφάλια μας ( ας μην ξανασκεφτούμε τι έχουμε φάει στο κεφάλι μας ) από το πόλεμο στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία από τα Αμερικανακια κ τους Ευρωπαίους συμμάχους μας.
Ας γίνει λοιπόν σήμερα η καύση ήρεμα κ ωραία και ας ασχοληθούμε προσεκτικά και με βήματα κοστολογημένα και υλοποιήσιμα σε αποτέλεσμα κ για το νησί μας.
Όλα, η μάλλον τα περισσότερα α νησιά , καίνε τα σκουπίδια τους και δεν βγαίνει κάνεις να το φωνάξει και καλά κάνουν, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή.
Μόνον εμείς για λόγους που αναφέρεστε στο σχόλιο σας κυριε Μπασαντη, φωνασκούμε και λέμε και πολλές αρλούμπες σε ένα θέμα όντως απόλυτου προτεραιότητας και εύρεσης λύσης.
Δεν θέλουμε να θυμηθούμε, κάποιους που λέγανε να τα παίρνουμε με πλοία - παντόφλες και τέτοιες άλλες αρλούμπες, γιατί, δυστυχώς είναι για γελεια .
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν όλοι μας και ας μην ξορκίζουμε την φωτιά ( που ναι, είναι πολύ περίεργη αυτή την εποχή αυτή την ώρα που φούντωσε κλπ κλπ).
Αλήθεια ο Δήμος Ανδρου είχε ύο την παρακολούθηση του την εν λογω περιοχή με κάμερες και λοιπά μέσα , για να δούμε , αν έγινε αυτό ανάφλεξη η όχι ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια ποιον βοηθά το κάψιμο του δεματοποιητή; Πως θα γίνεται η δεματοποίηση; Ή, δεν θα γίνεται καθόλου;
Κανέναν λογικό άνθρωπο δεν συμφέρει το κάψιμο των σκουπιδιών. Μόνο παράλογους και ευκαιριακούς. Η κάπνα σήμερα πάει στο πέλαγος. Αύριο αν γυρίσει ο αέρας; Θυμάστε πόσον καιρό έκαιγαν επί Σουσούδη τα σκουπίδια το 2019; Αλλά και επί Λοτσαρη την τελευταία φορά; Όποιοι βάζουν φωτιά κάνουν δολιοφθορά στην Άνδρο, όχι σε κάποιον υποψήφιο όπως νομίζουν. Γιατί κάποιοι νοσηροί βάζουν φωτιά εσκεμμένα κάποιες φορές. Άλλες είναι αυτανάφλεξη βεβαίως.
Αλλά αυτανάφλεξη στις 12 τα μεσάνυχτα και σε μέρα με θερμοκρασίες από δροσερές έως ψυχρές μάλλον δεν γίνεται. Κάποιος λοιπόν θέλησε να πει κάτι με αυτή τη φωτιά. Το Εν Άνδρω γράφοντας προχτές για την δημοπράτηση ΧΥΤΥ και την δρομολόγηση λύσης για τα απορρίμματα αναρωτήθηκε αν κάποιοι νοσηροί θα βάλλουν φωτιά στον δεματοποιητή στην Σταυροπέδα. Ατυχώς είναι εύκολα προβλέψιμοι ορισμένοι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μην κρυβόμαστε πίσω άπο το δάχτυλο μας, όλοι μας θέλαμε να πάρει μια φωτιά , να εξαφανιστούν τα σκουπίδια για κάμποσα χρονια .
Να μπορούμε να οργανωθούμε ξανα, για την προσεκτική τελική τους επεξεργασία όπως κ να το λέμε ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ ?
Τυχεροί που φυσάει κ βοριάς κ δεν έρχεται η κάπνα κ η μυρωδιά οι τοξίνες προς εμάς, αλλά σκορπάνε στον αέρα !
Αφήστε λοιπόν τις …βαθυστόχαστες αναλύσεις κ ας κάνει η φωτιά την δουλειά της, χωρίς να ψάχνετε ενόχους τώρα ….
Αν θέλετε ντε και καλά ενόχους , γυρίστε τον χρόνο πίσω, στην εποχή των 4 Δήμων στο νησί και του τότε Επάρχου και κάντε αναλύσεις επι αναλύσεων .

This comment was minimized by the moderator on the site

Άρρωστα μυαλά....

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν από ημέρες γράφατε ,ως προφήτης, με αφορμή το έργο στην Πλούσκα
«Ελπίζουμε δε για το καλό όλων και κυρίως των κατοίκων των γύρω χωριών να μην δούμε τις επόμενες ημέρες «κάποια παράξενη φωτιά» γύρω από τον δεματοποιητή, στην Σταυροπέδα...»

Περισσότερα