Μέγα πλήθος, μέγα πάθος και πολλές παρουσίες στο πανηγύρι του Χορευτικού Υδρούσας

Με αναφορά την μουσική παράδοση του Αιγαίου και επικεφαλής της ορχήστρας τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και με συνοδεία τον Β. Κουκουλάτη και τον Γ. Τζιαμπαζή και με την συνεργασία του Ανδριώτικου Τακιμιίου ο Χορευτικός της Υδρούσας έκλεισε την χρονιά με ένα μεγάλο πανηγύρι στο Άνω Γαύριο παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του νησιού. Και λέμε κατοίκων γιατί η μέρα ήταν Κυριακή βράδυ. Τα πλοία είχαν φύγει με επισκέπτες και παραθεριστές. Κι είχαν μείνει στο νησί μόνο οι κάτοικοι.

 

Και οι κάτοικοι όλου του νησιού προσήλθαν κατά εκατοντάδες στον πιο νεανικό σύλλογο, τον στυλοβάτη της παράδοσης, τον εκπρόσωπο του πολιτισμού στο Γαύριο. Έναν σύλλογο που μετρά πάνω από 150 χορευτές και μαθαίνει σε πάνω από 100 παιδιά παραδοσιακούς χορούς και την παράδοση του τόπου τους. Αυτός είναι ο Χορευτικός και άλλος δεν υπάρχει με τέτοια δράση και τέτοιο δυναμισμό στη Γαύριο και στην Άνδρο. Καθόλου τυχαίο που ανοίγει την σεζόν με το μεγάλο χορευτικό σόου κάθε χρόνο τον Ιούνιο και κλείνει την σεζόν με το πανηγύρι του τον Σεπτέμβριο. 

Παρακολουθήσαμε με λύπη τις μόνιμες αντιπαραθέσεις με τον Χορευτικό Υδρούσας του Φιλοπρόοδου Γαυρίου. Ενός Ομίλου με λαμπρό πολιτιστικό παρελθόν και ελάχιστο παρόν. Ενός Ομίλου που αναλώνεται πια σε πολιτικές διαμάχες με τον εκάστοτε δήμαρχο (συγκρούστηκε με τον Σουσούδη όταν επιχείρησε να πάρει στα χέρια του το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου και με τον Λοτσάρη για τα πάντα). Εφέτος η διαμάχη ήταν στο κατά πόσο του αναγνωρίστηκε η παρουσία του στην διοργάνωση στην περσινή "πανανδριακή γιορτή" των Χριστουγέννων!!! Την οποία διοργανώνουν όλοι οι φορείς στο Γαύριο με πρωτεργάτη τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας!!!  

Στο μεγάλο εφετινό πανηγύρι του Χορευτικού προσήλθαν εκατοντάδες κάτοικοι (μερικοί μιλούν για 800 άτομα) στο γήπεδο του Ίσαρη στο Άνω Γαύριο. Να σημειώσουμε πως παρόντες ήταν πάρα πολλοί υποψήφιοι των δύο δημοτικών συνδυασμών της Άνδρου. 

Παραπάνω εικονίζονται αρκετοί από αυτούς της παράταξης Λοτσάρη. Μαζί τους και ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης. Να σημειώσουμε πως παρούσα ήταν και η ανταγωνίστρια του για το Επάρχειο Άννα Βρεττού.  Παρόντες σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι της Υδρούσας και των δύο συνδυασμών. Αλλά και πολλοί από την Χώρα. 

 

Παρόντες η ομάδα του δημάρχου Δ. Λοτσάρη, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία που έστειλαν. Ακόμα παρόντες ήταν όπως μάς αναφέρθηκαν οι Ν. Κατσίκης, ο Κ. Θωμάς, Ο Γ. Δαφνιωτίδης, η Ι. Σαραβάνου, η Α. Μακρή, Β. Μαμάη, Ι. Σαραβάνου, Ν. Κατσίκης, Σ. Τουντασάκη, Α. Βολίκα, Μ. Παπαχρήστου, Ν. Βιδάλης, Κ. Μαγουλάς κ.α. Δεν παρέστη ο Θ. Σουσούδης όπως λανασμένα γράψαμε αρχικά. Με αυτές τις πληροφορίες που έστειλαν μιας και δεν παραβρεθήκαμε κλείνουμε το καλοκαιρινό ημερολόγιο των πανηγυριών της Άνδρου...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος θέλει μπορεί να στέλνει φωτογραφίες από όσα συμβαίνουν στην Άνδρο καθημερινά γιατί δεν μπορούμε να είμαστε παντού. Δημοσιεύουμε επιλεκτικά φωτογραφίες από τις πολλές που στέλνουν πολλοί από τα διάφορα δρώμενα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κι εσενα τι σε νοιαζει ο Σουσουδης; Γκομενος σου ειναι; Εμεις ψηφιζουμε βαση της διαχρονικής κοινωνικης προσφορας του καθενος. Και οχι αν τσακωθηκε με τον κολλητο μας. Ολοι οι υπολοιποι περιφερειακοι υποψηφοιοι ειναι 'στο πουθενα' . Μοιραζουν καρτες και βαζουν την οικογενεια τους να παιρνει τηλεφωνα, μηπως και τους γνωρισουν στην Ανδρο.. "Πολίτη" της κατω Χωρας ή της Πέρα μπάντας, τις προσωπικες σας αντιπαλοτητες κρατηστε τις για το σπιτι σας. Στη διοικηση θελουμε ανθρωπους που εχουν προσφερει και θα προσφερουν. Ανθρωπους που μπορουν να σηκωσουν το τηλεφωνο και βρουν λύση. Ανθρωπους που εχουν κουράγια να χτυπησουν το χερι στο τραπεζι!! Ολοι οι αλλοι που εμφανιζονται απ το πουθενα, ας πανε πρωτα πρωτη δημοτικού, και ας ξαναρθουν.
*ζητω συγνωμη απο τους αναγνωστες σας που η παρουσιαση μιας τοσο επιτυχημενης προσπαθειας του Χορευτικου Υδρουσσας, εγινε αρενα για προσωπικες αντιπαθειες

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή καλημέρα.
Δεν είμαι κάτοικος εξωτερικού και ούτε κατοικούσα στη Χώρα πριν 40 χρόνια. Καμία σχέση δεν έχει το unfair του αείμνηστου Μητσοτάκη (το 1988 ειπώθηκε και όχι το 1992) για το δημοψήφισμα σχετικά με τον τέως Βασιλέα, με τη συμπεριφορά του Κου Λάσκαρη. Μην ξεχνάτε ότι θεωρώ πως ο Κος Σουσούδης υπήρξε ότι χειρότερο πέρασε από την Άνδρο και ελπίζω να χάσει και αυτές τις εκλογές και να αποχωρήσει τόσο από τα κοινά όσο και από το νησί. Βαρεθήκαμε τις βόλτες του στην αγορά και το αφ' υψηλού βλέμμα της συζύγου του.
Ωστόσο ο Κος Λάσκαρης φέρθηκε άτιμα σε εκείνες τις εκλογές και με ενοχλεί πολύ που δεν στηλιτεύετε τέτοιες συμπεριφορές, καθώς θεωρητικά είστε αντικειμενικός. Όσον αφορά το γεγονός που αναφέρετε για τις δηλώσεις που υπέγραφε και δεν έγραφε ο ίδιος, αποδεικνύει ότι δεν κάνει για πολιτικός. Προσωπικά εκτιμώ ότι ο Κος Λάσκαρης είναι "λίγος" για τέτοιο αξίωμα και ελπίζω ο λαός της Άνδρου να τον καταψηφίσει.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για την προσεκτική σας απάντηση. Το unfair του κ. Λάσκαρη παραμένει. Όπως παραμένει τόσο η προηγούμενη όσο και η μετέπειτα παρουσία του. Παραμένει επίσης η άθλια συμπεριφορά του κ. Σουσούδη απέναντι επί μακρόν. Άρα είχαν σωρευθεί πολλά στη μεταξύ τους σχέση από τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Σουσούδης. Συνεπώς υπάρχει unfair από την μεριά Λάσκαρη. Αλλά υπάρχουν και λόγοι από την μεριά Λάσκαρη. Μην βλέπετε το ένα και αγνοείτε το άλλο.
Έχετε δίκιο επίσης γιατί ο κ. Λάσκαρης δεν βγήκε να μιλήσει για ολα όσα συνέβησαν και όσα έπραξε ο κ. Σουσούδης. Το πόσο "λίγος" είναι ή όχι όμως έχει σχέση και με την 9χρονη παρουσία του στα κοινά. Ως αντιδήμαρχος. Ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Ως έπαρχος. Το τι έπραξε ή όχι. Το πόσο εργατικός υπήρξε ή όχι. Το πόσο είχε παρουσία ή όχι. Το πόσο συνεργασιμος ή όχι. Αυτά καλούνται να κρίνουν οι ανδριώτες κι όχι πως συμπεριφέρθηκε αυτός στον Σουσούδη ή ο Σούσούδης σε αυτόν. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εντελώς αμερόληπτα. Όσο μπορεί κανείς να είναι αμερόληπτος με όλα όσα συμβαίνουν από διάφορους γύρω μας.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερα προσεκτική απάντηση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο Λάσκαρης έχει καταντήσει μαϊντανός. Όπου γάμος και χορός η Βασίλω πρώτη. Φτανει πια η υποστήριξη προς το πρόσωπο του. Ξεχνάμε το unfair που έκανε στις προηγούμενες εκλογές; Υπενθυμίζω ότι αφού εξελέγη από την πρώτη Κυριακή δύο ημέρες μετά δήλωσε ότι παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος του Σουσουδη. Έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να αποχωρήσει από την παράταξη του ανάξιου Σουσουδη. Η συμπεριφορά του έδειξε πολιτική ανεντιμότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ειστε κάτοικος Χώρας. Είστε κάτοικος μάλλον εξωτερικού που κατοικούσε στην Χώρα πριν 40 χρόνια. Διαφορετικά θα ξέρατε την παρουσία του αυτά τα χρόνια. Οι υποψήφιοι που πάνε παντού δεν είναι μαΐντανοί. Εσείς που γράφετε για το unfair παραπέμποντας στον Κ. Μητσοτάκη του 1992 τι είστε;
Τι χρώσταγε στον Σουσούδη που τον προπηλάκιζε κοροϊδευτικά στο FB 5 μήνες προ των εκλογών γράφοντας "ο Λασκαράκος"; Τι χρώσταγε που στήριξε εργαζόμενος συνεχώς έναν αποτυχημένο δήμαρχο μέχρι το καλοκαίρι του 2019; Δεν χρώσταγε...
Πολύ σωστά επισημαίνετε όμως την καθυστερημένη δήλωση του. Μέχρι εκεί όμως.
Αντιθέτως ο Σουσούδης χρώσταγε στον Λάσκαρη για τη στήριξη που δέχτηκε ακόμα κι όταν του άλλαζε τις δηλώσεις του. Κι αυτός δεν μίλαγε. Αυτό κι αν είναι unfair...
Και unfair είναι που ο Λάσκαρης δεν έχει μιλήσει μέχρι σήμερα για δηλώσεις που υπέγραφε και δεν έγραφε ο ίδιος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποια στιγμή Εν Άνδρω έγραψες προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα πως ήταν παρών και ο Σουσούδης. Μετά το απέσυρες. Δεν μπορούσες να φανταστείς ούτε εσύ πως δεν θα πήγαινε. Αυτά τα περί ενότητας του Σουσούδη δεν τα βλέπουμε στην πράξη. Θεωρεί τον Χορευτικό προσκείμενο στον Λοτσάρη και δεν πήγε. Έστειλε αντιπροσωπεία βεβαίως. Δηλαδή δι' αντιπροσώπων η ενότητα;