Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου!!!

Τον Δημήτρη Σταυρόπουλο τον γνώρισα τον Μάΐο του 2014 στη γέφυρα του Superferry. Μέχρι τότε τον είχα ακουστά και τον είχα δει μόνο στην τηλεόραση. Ήταν απλός, προσιτός, φιλικός. Με ρώτησε για την Άνδρο. Του απάντησα. Και πιάσαμε κουβέντα. Είχε ήδη ξεχωρίσει το Εν Άνδρω και του άρεσε. Το βρήκε εξαιρετικό. Μιλήσαμε όλη την διαδρομή μέχρι την Άνδρο. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα.

Τον ξαναείδα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις εκείνης της χρονιάς. Μετά τις εκλογές με ξάφνιασε. Πήρε τηλέφωνο κι άρχισε να λέει τι θα έπρεπε να κάνει ο τότε δήμαρχος και τι θα έπρεπε να κάνω εγώ. Μερικές ιδέες τις προχώρησα. Άλλες τις άφησα. Δεν ήταν έτοιμη η Άνδρος για πολιτικές καινοτομίες εκείνη την εποχή. Ο Δημήτρης επέμεινε. Του εξήγησα. Και... γίναμε φίλοι...

Από τότε όλα αυτά τα χρόνια - κατά διαστήματα - έστελνε κείμενα στο Εν Άνδρω. Στη συνέχεια έστελνε και ρεπορτάζ. Ο Σταυρόπουλος υπήρξε μέγα "μάστορας" στο "ελεύθερο" ρεπορτάζ και λάτρευε και το "ιστορικό" ρεπορτάζ. Το Εν Άνδρω του έδωσε βήμα για μια σειρά επιτυχίες του ανάμεσα τους ο βομβαρδισμός των Εμπεικαίικων το 1843, όπου καταστράφηκαν πίνακες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων μεγάλων ζωγράφων του 20ου αιώνα.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος άλλαξε το Εν Άνδρω και το εισήγαγε στον χώρο του ρεπορτάζ. Του το χρωστάμε.. Για να του το ξεπληρώσουμε είμαστε το πρώτο σάιτ στην Ελλάδα που γράψαμε για τον γάμο ενός επίμονου εργένη το 2018. Για να μας το ανταποδώσει αναλαμβάνοντας μια σεζόν μόνος του και ατύπως αρχισυντάκτης και συζήταγε μαζί μας τα θέματα. Ήταν επίμονος και επαγγελματικός, μέχρι εξαντλήσεως. Κάποια στιγμή εξαντληθήκαμε. Αλλά πράγμα παράξενο παραμείναμε φίλοι. Τον ξεχώρισα από όλους γιατί δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ τέτοιον επαγγελματισμό και τέτοια τιμιότητα σε δημοσιογράφο.

Μετά από 9 χρόνια παράλληλη διαδρομή στην Άνδρο μάθαμε σήμερα το πρωί από την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής πως ήταν μέλος στη νέα διοίκηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Ζητήσαμε μερικά βιογραφικά-επαγγελματικά στοιχεία του για να συμπληρώσουμε την αναγγελία της νέας θέσης του στα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα της Ελλάδος. Με πολύ δυσκολία του αποσπάσαμε τα παρακάτω:

"Ξεκινά στη δημοσιογραφία το 1969. το 1979 γίνεται μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί στα έντυπα: Ακρόπολις, Απογευματινή, Μακεδονία, Πρώτο Θέμα, 24 Ώρες, Επίκαιρα, ΕΝΑ. Υπήρξε καθηγητής σε Σχολή Δημοσιογραφίας. Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί από την αρχή με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ1. Συνεργάστηκε με τον ANT!. Kai yπήρξε παραγωγός στον Σκάι και στον Alpha. Στον Alpha, υπήρξε κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων. Υπήρξε αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων σε Alpha και Σκαι. Συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του Alpha και των Παραπολιτικών. Υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής Ιράκ, Λίβανο, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα συνεργάζεται με τον ιστότοπο Militaire."

Ως Εν Άνδρω χαιρόμαστε αφάνταστα που ένας φίλος και συνεργάτης μας αναγνωρίστηκε η επαγγελματική και προσωπική παρουσία του σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Του ευχόμαστε σιδεροκέφαλος στο νέο του πόστο...

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλη επιτυχια στο ΕΣΡ….και καλες απολαβες εκτος εαν αμισθη η θεση….αλλα οπως οπως προβλεπονται δεν ειναι

This comment was minimized by the moderator on the site

Με τα νέα σου καθήκοντα στο ΕΣΡ θα σε βλέπουμε ακόμα λιγώτερο Δημήτρη στην Ανδρο; Δεν πειράζει νάσαι καλά και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου επ'αγαθώ, στο δύσκολο έργο του ΕΣΡ γιατί και άξιος είσαι και περισσή δόξα δεν χρειάζεσαι. Το μόνο εφόδιο που χρειάζεσαι για την εν λόγω θέση είναι μια μεγάλη και ανθεκτική ομπρέλα να σε προστατεύει απο κάθε είδους ''λάσπη''... Τέτοια ομπρέλα ήδη έχεις. Είναι το ακέραιο του χαρακτήρος σου. Αυτό πάντα είναι η ασπίδα σου αλλά και το ευθύβολο βέλος στην φαρέτρα σου όταν και όποτε χρειασθεί. Καλή επιτυχία στις νέες σου υποχρεώσεις.