Ένας γονιός γράφει για τα ναρκωτικά και την απώλεια νεαρού από την Άνδρο

 

(Αυτές τις μέρες νεαρός από την Άνδρο έχασε τη ζωή του από τα ναρκωτικά. Το μάθαμε από αναφορά στην ομιλία του δημάρχου Άνδρου την 1η Οκτωβρίου όταν συγκλονισμένος είπε: "με αφορμή την απώλεια ενός νέου ανθρώπου της Άνδρου από τα ναρκωτικά είναι καιρός να βγάλουμε το πρόβλημα που κρύβουμε ως κοινωνία κάτω από το χαλί και να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτό. Υπόσχομαι πως μετά την επανεκλογή μου θα ασχοληθώ προσωπικά και εντατικά με αυτό."

Ήταν η πρώτη αναφορά σε περιστατικό που δεν ξέραμε. Ρωτήσαμε. Οι πληροφορίες αποσπασματικές και ελάχιστες. Αργά το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας το παρακάτω γράμμα γονιού που αναφέρεται στο ίδιο θέμα.

Το δημοσιεύουμε ως μια ακόμα αναφορά στη μάστιγα των ναρκωτικών, δίπλα στις αστυνομικές αναφορές που έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές εδώ για συλλήψεις διακινητών κοκαΐνης και χασίς στην Άνδρο. Ελπίζουμε η κοινωνία μας να αφυπνιστεί και να καταφέρει να πληροφορήσει τους νέους της και να πάρει μέτρα κατά της μάστιγας της εποχής μετά από αυτό το τραγικό αποτέλεσμα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Αγαπητέ κύριε διευθυντά καλησπέρα,

τις τελευταίες ημέρες και ώρες έχουν κατακλυστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συντοπιτών μας καθώς και σελίδες ειδησεογραφικές της Άνδρου με μηνύματα, σχόλια, αναρτήσεις που ασχολούνται με τη μάστιγα της χρήσης ουσιών (ναρκωτικά). Διάβασα σχόλια όπου οι συμπολίτες μας εκφράζουν την θλίψη, την οργή, την απορία, την ανησυχία τους για το θέμα των ουσιών στο νησί μας. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός συντοπίτη μας (μα στην Άνδρο σε ένα τόσο μικρό τόπο;)

ΝΑΙ και στην Άνδρο όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει θέμα με τη χρήση ουσιών, να θυμίσω πως το καλοκαίρι είχαμε συλλήψεις ατόμων στο νησί μας για εμπόριο ναρκωτικών.

Όλα αυτά τα σχόλια οι αναρτήσεις βάζοντάς με σε σκέψεις και προβληματισμούς οδήγησαν στο να αποστείλω αυτή την επιστολή βάζοντας το ερώτημα: που είναι η δική μου-δική μας ευθύνη σε όλο αυτό και αν έχουμε συγκλονιστεί από το ότι οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της χρήσης ουσιών χτύπησαν την πόρτα μας με τον πιο βάρβαρο και οδυνηρό τρόπο; Τι θα κάνουμε για να προλάβουμε να μην υπάρξει κι άλλη φορά;

Ας αναλογιστούμε ο καθένας μας ατομικά πρώτα απ όλα πια είναι η θέση του απέναντι στις ουσίες, ας σκεφτούμε αν έχουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην προσπάθεια νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης (προθάλαμος για την είσοδο των παιδιών στο χώρο των εξαρτήσεων);

Ας αναλογιστούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που απαιτήσαμε από κάποιο συλλογικό φορέα που ανήκουμε (σύλλογος, σωματείο, όμιλος) να διοργανώσει ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων;

Ας αναλογιστούμε κι ας γίνει κριτήριο ψήφου το τι προτείνουν και κυρίως τι κάνουν οι άνθρωποι που τιμούμε με την ψήφο μας: δημοτικοί σύμβουλοι, δήμος, αντιπολίτευση, περιφέρεια, κυβερνώντες, ο βουλευτής που μας χτυπάει την πόρτα για να τον στηρίξουμε; Πια είναι η θέση τους και κυρίως πιο είναι το πρόγραμμά τους σε αυτή την κατεύθυνση;

Ας στηρίξουμε όλοι το έργο που κάνει το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στον τόπο μας συμμετέχοντας ενεργά κι ας παροτρύνουμε και τα παιδιά μας να συμμετάσχουν και ας απαιτήσουμε να πολλαπλασιαστούν οι δράσεις του προγράμματος.

Μπορούμε να απαιτήσουμε από τη νέα δημοτική αρχή (όποια κι αν είναι) να φροντίσει για τη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου στο δήμο μας. Να απαιτήσουμε τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων για τα παιδιά μας, μα κυρίως για εμάς τους γονείς. Η πρόληψη σώζει ζωές (πότε ήταν η πιο πρόσφατη δράση με αφορμή την 26η Ιούνη παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών; Μα και κάθε μέρα να είναι ημέρα ενάντια στη χρήση ουσιών.)

Διάβασα κάπου (ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παιδιού που χάθηκε). Διαφωνώ.

Ας ΚΡΑΥΓΑΣΟΥΜΕ όσο πιο δυνατά μπορούμε θα πω εγώ, ας κάνουμε γνωστή την ξεκάθαρη θέση μας απέναντι στις ουσίες και την απαίτησή μας για να υπάρξουν οργανωμένες κινήσεις στον τομέα της ενημέρωσης-πρόληψης.

Ας φροντίσουμε όλοι μας το τραγικό αυτό γεγονός να γίνει η αφορμή να δημιουργηθεί κάτι καλό και χρήσιμο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Αλέξης Αλεξανδρόπουλος

Εθελοντής-υποστηρικτής του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Μέλος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Μα πάνω και πρώτα απ όλα γονιός

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό κατάλαβες από το σχόλιό μου...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το τι κατάλαβα εγώ και τι λάσπη πετάτε εσείς είναι ασύμβατα. Παρακαλώ πάρτε την όποια ανωνυμία σας, πάρτε και τα κουβαδάκια με τη λάσπη σας και σε άλλη στέγη. Όχι στο Εν Άνδρω. Υπάρχει ειδικό σάιτ που προασκείται αλλού και έχει εργολαβία τη λάσπη. Με "απευθείας ανάθεση" ή όχι δεν γνωρίζω.
ΥΓ Φυσικά και κόπηκε η λάσπη σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο πιο χυδαία και χαμηλά θα πέσετε? Δεν ντρέπεστε μωρέ? Χρησιμοποιείτε οτιδήποτε για να προβάλλετε...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πω πω, τι γλώσσα; Το Αρσάκειο τελειώσατε; Τι θα πει για εσάς η εκδότρια που σας φιλοξενεί;;; Σας φταίει όλη η Άνδρος και την βρίζετε έτσι για την θλίψη σας; Περαστικά σας...
.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ντροπή να κρύβονται όλοι και οι υπεύθυνοι τι κάνουν ???οι αρχές με τις χασισιφυτειες στο νησί???τίποτα!!!γιατί???και ποιους καλύπτουν ,η αστυνομία δεν ξέρει τίποτα????

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον δεν έχετε διαβάσει πλήθος συνεχόμενων συλλήψεων της αστυνομίας τους προηγούμενους μήνες για ναρκωτικά. Τα έχουμε γράψει στο Εν Άνδρω. Οι αρχές προσπαθούν η κοινωνία όμως δεν ακολουθεί πάντα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι και την οικογένεια.
Αν υπάρχουν συναισθηματικές βάσεις, σεβασμός και υποστηρικτικό περιβάλλον, κανένα παιδί δεν θα προστρέξει στα δεκανίκια των ναρκωτικών.