Μαύρα χάλια ο περιβάλλον χώρος του φάρου Γαυρίου. Ευθύνες του αρμόδιου μηχανικού...

Ιδού η εικόνα του μνημείου του φάρου όπως ξεπροβάλει μέσα από ένα δάσος από ξύλινες κολώνες!!!

Η πληροφορία για τις κολώνες στον ανακαινιζόμενο φάρο του Γαυρίου μάς προξένησε περιέργεια. Έτσι ζητήσαμε από παράγοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μάς στείλει φωτογραφίες για να δούμε την κατάσταση. Η παραπάνω φωτογραφία μάς άφησε άναυδους. Ο φάρος συνεχίζεται αργά-αργά να επισκευάζεται όπως φαίνεται και από τις σκαλωσιές της φωτογραφίας. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον αρμόδιο μηχανικό σε ποια φάση είναι το έργο. Το έργο, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο, έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο και έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από τον επιβλέποντα μηχανικό. 

Οι κολώνες ξεκινούν από μια τσιμεντένια στη βάση και μετά σκαρφαλώνουν ξύλινες μέχρι το παραδοσιακό μνημείο του φάρου. Ποιος δεν είδε αυτή την αστοχία άραγε;

Ατυχώς έτσι κάνουν έργα μερικοί μηχανικοί. Χωρίς ενημέρωση ή έστω ένα κάποιο δελτίο τύπου. Ακόμα και όταν έχουν αναλάβει την ανακατασκευή ενός μνημείου. Όμως εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο πήγε ρεύμα σε ένα μνημείο. Με πλήθος ξύλινες κολώνες που το κυκλώνουν. Και στη βάση μπήκε και μια τσιμεντένια από τον ΔΕΔΔΗΕ! Ο άνθρωπος που έστειλε τις φωτογραφίες, όπως και αρκετοί ακόμα, που επικοινωνήσαμε για το θέμα δεν πιστεύουν την εικονιζόμενη απίστευτη ενέργεια. Εκεί που χρειαζόταν υπογειοποίηση των καλωδίων δεν έγινε τίποτα. Και έτσι ανέμελα επιτράπηκε στον ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσει τον φάρο με πλήθος ξύλινες κολώνες να τον περικυκλώνουν! Και μια τσιμεντένια να "κρατά τα μπόσικα". 

Δεν ξέρουμε γιατί δεν έγινε κάποια σοβαρή περιβαλλοντική μελέτη για την ηλεκτροδότηση του φάρου και τον κύκλωσαν κολώνες. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει κάτι τώρα. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες - περιβαλλοντικά και αισθητικά - διαλύει το τοπίο. Κι όσο σκεφτόμαστε πως ο μηχανικός του έργου είναι λίαν ευαίσθητος και δραστήριος στα περιβαλλοντικά και πρωτοστατεί ως ακτιβιστής σε όλες τις σχετικές κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες στον Καμπανό και στο Στενό. Εκεί πως ενοχλείται και στην περίπτωση του φάρου που έχει ο ίδιος την ευθύνη του διέφυγε το χάλι που δημιουργήθηκε μπροστά στο μνημείο; Είναι να απορεί κανείς πως κάποιοι δεν βλέπουν τις αστοχίες τους που βγάζουν μάτι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

     

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μηπως ηρθε η ωρα η νεα και δραστηρια δημοτικη αρχη να απαιτησει ολη η Ανδρος να εχει υπογεια καλωδια τροφοσιας ρευματος. Δεν ειναι λιγες οι φορες που τα καλωδια ειχαν προκαλεσει φωτιες ( πιο προσφατες το καλοκαιρι 2023 στις γιδες και παναχραντου). Επισημαινω οτι υπαρχουν ηδη δημοι που το εχουν κανει…..