ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η Άνδρος δεν ξεχνά !

 

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού ρίχνει στεφάνι μνήμης στη θάλασσα στο λιμάνι του Γαυρίου.

Ήταν 23 Φεβρουαρίου, πριν 41 χρόνια, όταν ναυάγησε το Χρυσή Αυγή. Η Άνδρος το θυμάται και τιμά την μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Έτσι το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024 τελέστηκαν δύο μνημόσυνα. Το πρώτο στο λιμάνι του Γαυρίου και το δεύτερο στο πλοίο Andros Fast Ferries στον Κάβο Ντόρο, στο σημείο του ναυαγίου.

Ο Κ. Θωμάς - που ο πατέρας του χάθηκε σε εκείνο το ναυάγιο - ρίχνει στεφάνι στο λιμάνι του Γαυρίου.

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών (Τοπικό Γαυρίου και Μπατσίου) και άλλων φορέων της Άνδρου, αλλά και απλών πολιτών τελέστηκε από τον πατέρα Καλλίνικο το πρωί της Παρασκευής το ετήσιο μνημόσυνο για το ναυάγιο του Χρυσή Αυγή στην εκκλησία του Αγ Νικολάου στο λιμάνι του Γαυρίου. 

Ο πατέρας Αντώνιος και ο πατέρας Παναγιώτης τελούν επιμνημόσυνη δέηση στο πλοίο Andros Fast Ferries στον Κάβο Ντόρο.

Εν συνεχεία οι παραβρισκόμενοι κατέβηκαν στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα του ναυαγίου όπου και εκεί τελέστηκε δέηση. Ακολούθησε ρίψη στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, αλλά και ανθρώπων που έζησαν παρόντες του ναυαγίου ως διασωθέντες ή και ανθρώπων που έζησαν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων.

Ο πλοίαρχος Ηλίας Δερβενιώτης ρίχνει στεφάνι στο σημείο που ναυάγησε το ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στον Κάβο Ντόρο.

Παράλληλα επί του πλοίου Andros Fast Ferries στο σημείο του ναυαγίου ο πλοίαρχος και το πλήρωμα έκοψαν ταχύτητα και απέδωσαν τιμές, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Χρυσή Αυγή στο Κάβο ντόρο. Στεφάνι εις μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου έριξε ο καπετάνιος του πλοίου Ηλίας Βερβενιώτης, ο δήμαρχος Άνδρου και ο αντιδήμαρχος Κορθίου. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τους πατέρες Αντώνιο Χορευτή και τον Παναγιώτη Μανιδάκη.

Αιωνία τους η μνήμη.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γράψτε μια φορά σωστά το όνομα του πλοίου

FAST FERRIES Andros